Suc de CEAPĂ pentru riduri, cearcăne și bătături (rețete simple)

Fitochimicalii bogați în sulf sunt cei care fac ceapa o legumă anti-îmbătrânire veritabilă. Beneficiile anti-îmbătrânire ale cepei reprezintă unul din cele mai bine păstrate secrete de nutriționiști. Cu cât mai iute este ceapa, cu atât mai antioxidantă este puterea ei.

Suc de Ceapă

Suc de Ceapă

Studiile au arătat că ceapa este de asemenea una din cele mai bogate surse de quercetină, unul din cei mai puternici antioxidanți și nutrienți care combat ridarea pielii. Vitaminele și sulful din ceapă protejează pielea și o mențin suplă și fină.

Cremă de față anti-rid 

Pentru estomparea ridurilor și redarea elasticitatea pielii, puteți încerca această cremă de față din suc de ceapă, miere și ceară de albine.

• 30 g de suc de ceapă
• 30 g de miere
• 30 g de ceară de albine

Se pun toate ingredientele într-un vas, și se încălzesc la foc mic. Amestecul nu trebuie să fiarbă. După ce s-a răcit, se mai amestecă o dată și se aplică pe față, de două ori pe zi, dimineața și seara.

Mască de față pentru cearcăne

• 1 linguriță de suc de ceapă
• 1 linguriță de suc de hrean
• 1 linguriță de smântână

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, și se masează zona de sub ochi cu pasta obținută. Aveți grijă să nu pătrundă în ochi, deoarece poate ustura foarte tare. Masca se lasă pe față să acționeze 3 minute. Dacă începeți să simțiți usturime, îndepărtați imediat pasta cu apă. Hreanul poate cauza arsuri la persoanele cu pielea foarte sensibilă.

Compresă pentru bătături 

• 1 ceapă
• 1-2 linguri de oțet de mere

Se curăță o ceapă și se taie în jumătăți, apoi se pune la copt pe o tavă. Se pasează și se stropește cu oțetul de mere. Pasta obținută se aplică pe zonele afectate de bătături. Se leagă piciorul cu un pansament, și se lasă să acționeze 12 ore. Este mai ușor să faceți acest tratament seara, înainte de culcare.

Remediu pentru călcâie crăpate și arsuri 

• 1 lingură de suc de ceapă
• 1 lingură de ulei de măsline

Se amestecă cele două ingredientele și se aplică pe călcâiele sau zonele de piele afectate de arsuri. Se masează ușor, apoi se încalță picioarele cu șosete. Faceți acest tratament seara, înainte de culcare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. suc de capa si usturoi si scapi de dusman

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]