Tratamente naturiste pentru BOLILE INIMII – angină pectorală, hipertensiune, insuficiență cardiacă și cardiopatie ischemică

Aceste remedii din plante ajută la prevenirea crizelor de angină pectorală, insuficiență cardiacă și cardiopatie ischemică, fiind de asemenea benefice în majoritatea afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv cele cu substrat nervos.

Tratamente Naturiste Boli de Inimă

Tratamente Naturiste Boli de Inimă

PĂDUCEL (Crataegus monogyna)

Una din cele mai recomandate plante pentru afecțiunile cardiovasculare, păducelul conține foarte multe substanțe (derivați flavonici, taninuri catehinice și coline) cu o acțiune benefică în angină pectorală, palpitații, tahicardie, fibrilație, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, ateroscleroză și miocardită.

Păducelul intensifică circulația sângelui, ajută la buna contractare a mușchiului cardiac și ajută inima să pompeze sângele mai eficient. Păducelul scade tensiunea arterială și colesterolul.

Infuzie de păducel – 1 pune linguriță de flori și frunze uscate de păducel (sau 2 linguri de fructe) la infuzat 10 minute în 250 ml de apă clocotită; se bea în timpul crizelor , sau pe parcursul zilei, în intervalul dintre crize.

Tinctură de păducel – se pun 20 g de flori, frunze și fructe de păducel la macerat 10 zile în 100 ml de alcool de 60%; se iau câte 20 de picături în puțină apă, sau 15 picături, de 3 ori pe zi, între crize.

TALPA-GÂȘTEI (Leonurus cardiaca)

Această plantă acționează favorabil în tahicardie, hipertensiune arterială, angină pectorală, nevroză cardiacă și aritmie (reglează bătăile inimii anormale cauzate de stări nevrotice)

Infuzie de talpa-gâștei – se pune 1 linguriță de plantă la infuzat 15 minute în 200 ml de apă clocotită; se beau câte 2 căni pe zi, una dimineața, și una seara, îndulcite cu miere.

Tinctură de talpa-gâștei – se iau câte 20-30 de picături, de 3 ori pe zi.

ANGHINARE (Cynara scolymus)

Anghinarea conține flavonozide, principii amare, glicozide și derivai terpenici, care ajută în angina pectorală, insuficiență cardiacă cu edeme, zgomote în urechi, hipertensiune arterială și ateroscleroză.

Infuzie de anghinare – se pune 1 linguriță de frunze uscate la infuzat 7-10 minute în 250 ml de apă clocotită; se bea câte o cană pe zi, pe parcursul zilei, de 3 ori pe săptămână.

VALERIANA (Valeriana officinalis)

Această plantă conține esteri terpenici, monoterpenoide oxigenate și sesquiterpenoide, substanțe care au efecte antispasmodice și sedative în nevrozele cardiace și alte afecțiuni cardiace cu substrat nervos. Valeriana este recomandată și în cardiopatie ischemică, palpitații, reglarea tensiunii arteriale, calmarea sistemului nervos, insomnie, cefalee, dureri de cap.

Infuzie de valeriană – se pune 1 linguriță de flori la infuzat 5 minute în 250 ml de apă clocotită; se beau câte 2 căni pe zi.

Tinctură de valeriană – se pun 20 g de rădăcini mărunțite la macerat 8 zile în 100 ml de alcool de 70 de grade; se iau câte 15-20 de picături, seara, înainte de culcare.

SASCHIU (Vinca minor)

Saschiul conține alcaloizi cu proprietăți hipotensive și spasmolitice, fiind recomandat în hipertensiune arterială, tahicardie neurovegetativă, ateroscleroză și pierderea memoriei.

Infuzie de saschiu – se pun 2 lingurițe de plantă uscată la infuzat 10 minute în 250 ml de apă fiartă; se beau câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara, îndulcite cu miere; sau se poate bea un ceai din părți egale de saschiu și busuioc (câte 1 linguriță din fiecare plantă), pentru tahicardie și prevenirea accidentelor vasculare și a sclerozei cerebrală.

VÂSC (Viscum album)

Bogat în saponozide triterpenice și coline, vâscul are efecte hipotensive, sedative, vasodilatatoare coronariene și periferice și bradicardizante. Ajută în hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, angină pectorală, congestie cerebrală, ateroscleroză și extrasistole.

Infuzie de vâsc – se pun 2 lingurițe de frunze de vâsc mărunțite la macerat peste noapte (8 ore) în 250 ml de apă rece; dimineața se încălzește ușor și se strecoară; se bea câte ½ cană dimineața și ½ cană seara.

Sursă: „Medicina Naturistă”, Vol.I, Constantin Milică, Ed. Doxologia

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.