TONIC care stopează căderea părului din cauza tiroidei

Acest tonic pe bază de plante reduce acumularea de dihidrotestosteron la nivelul scalpului – cauza principală a cheliei la bărbați, și căderea părului la femeile cu tulburări tiroidiene. Rețetă încurajează de asemenea regenerarea și creșterea părului. Aceste plante previn subțierea părului și îi redau acestuia strălucirea naturală pierdută. În plus, tonicul combate apariția mătreții sau decojirea pielii capului.

Tonic anti-căderea părului:  rețetă 

Tonic Anti-Căderea Părului

Tonic Anti-Căderea Părului

Ingrediente

• 1 lingură de urzică
• 1 lingură de mușețel
• 1 lingură de coada-calului
• 1 lingură de rozmarin
• 1 lingură de pudră de ghimbir
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 lingură de oțet de mere

Preparare

Dacă doriți ca acest tonic să aibă un parfum mai plăcut, adăugați și 1/4 linguriță de mentă sau lavandă. Puneți toate plantele (uscate) într-o bucată de tifon, suficient de largă pentru ca acestea să aibă loc să respire. Legați tifonul cu o bucată de ață sau șnur sub formă de săculeț.

Puneți săculețul cu plante într-un borcan de sticlă, și turnați peste el apă clocotită. Lăsați 30 de minute la infuzat, storcând ocazional tifonul, pentru ca plantele să-și elibereze uleiurile.

Procedați la fel cu încă un săculeț cu plante, pus la infuzat într-un alt borcan cu apă clocotită (cam două treimi).

Combinați lichidele rezultate turnându-le dintr-un borcan în altul, pentru a obține un tonic concentrat. Umpleți spațiul rămas gol din fiecare borcan cu apă clocotită, oțetul și zeama de lămâie. Puneți capacele și dați borcanele la frigider până la folosire.

Utilizare

Turnați 1 cană de tonic într-o sticlă de șampon goală, curată, sau într-o sticlă de ketchup sau muștar. Lăsați să atingă temperatura camerei, apoi aplicați tonicul pe scalp, masând ușor (părul trebuie să fie uscat). Asigurați-vă că tonicul acoperă toată suprafața pielii capului. Aplicați tonicul rămas pe păr, strângeți părul într-un coc și lăsați să acționeze 2 ore sau peste noapte. După acest interval, spălați părul cu șamponul obișnuit.

Efecte

Bogată în fier, urzica poate combate căderea părului, stimulând în același timp creșterea sănătoasă a părului. Consumul intern de ceai de urzică poate ajuta de asemenea la prevenirea subțierii și ruperii părului. Urzica crește circulația la nivelul scalpului și ajută astfel la creșterea lui, și ajută totodată la reglarea excesului de sebum, extrem de utilă pentru cei care suferă din cauza mătreții sau a scalpului uscat.

Rozmarinul lasă părul strălucitor și fin, combat păduchii și stimulează creșterea părului.

Coada-calului conțin siliciu, o substanță naturală mult mai eficientă decât orice alt șampon anti-căderea părului. Siliciul ajută la întărirea părului, prevenind subțierea, ruperea și căderea lui.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. chiar aveam nevoie..foarte buna

  2. care este cantitatea de apa clocotita folosita?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]