Antibiotice naturale pentru INFECȚIA SINUSURILOR

Sinuzita sau infecția sinusurilor este una din cele mai neplăcute afecțiuni, cu simptome care creează un sentiment puternic de frustrare din cauza excesului de mucus, iritațiilor nasului și ochilor, durerilor de cap și amețelilor. La fel ca și infecțiile urechii, cele mai multe infecții ale sinusurilor sunt cauzate de virusuri sau de fungi, și nu de bacterii, și de aceea antibioticele nu au efect.

Ulei de Oregano Sinuzită

Ulei de Oregano Sinuzită

Antibiotice naturale pentru infecția sinusurilor

Administrarea de antibiotice pentru infecțiile sinusale poate distruge atât bacteriile rele, cât și pe cele bune din tractul respirator și gastrointestinal, permițând astfel Candidei să se dezvolte și să inflameze membranele mucoasă (sinuzita fungică).

Inhalație cu uleiuri esențiale

Adăugați 1-2 picături de ulei esențial de scorțișoară, 1-2 picături de ulei esențial de cimbru, 1-2 picături de ulei esențial de eucalipt și 1-2 picături de ulei esențial de cuișoare într-un vas (1 ½ litru) cu apă clocotită. Faceți inhalație 10 minute. Repetați procedeul de 3-5 ori pe zi. Este unul din cele mai bune remedii pentru infecția sinusurilor și bronșită, dureri de cap sau dureri de urechi, cauzate de sinuzită.

♣ Ulei de oregano sălbatic

Diluați 1-2 picături de ulei de oregano cu 1-2 lingurițe de apă și țineți această soluție sub limbă. O altă variantă este să amestecați câteva picături de ulei de oregano cu puțin ulei de măsline și să masați cu acest amestec tălpile (se absoarbe cel mai rapid), zona frunții și a nasului, pentru a debloca sinusurile și pasajele nazale. Inhalațiile cu ulei de oregano sunt de asemenea eficiente. Uleiul de oregano sălbatic conține carvacrol și thymol, 2 substanțe cu proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice, antimicrobiene, antispasmodice, antiseptice și antioxidante. Ajută la combaterea infecțiilor, durerilor și inflamațiilor, și la întărirea imunității. Când cumpărați ulei de oregano sălbatic asigurați-vă că are un conținut de cel puțin 50% de carvacrol.

♣ Ulei esențial de arbore de ceai sau de eucalipt

Ambele uleiuri sunt eficiente în reducerea simptomelor de sinuzită și tratarea infecțiilor cu fungi, bacterii sau virusuri. Pentru curățarea pasajelor nazale, faceți inhalație de 5-10 minute cu 3-4 picături de ulei esențial și 1 cană de apă clocotită.

♣ Semințe de grepfrut

Extractul de semințe de grepfrut este considerat unul din cele mai bune antibiotice pentru infecția sinusurilor, deoarece poate ajuta la uciderea a foarte multe tipuri de microbi, virusuri și fungi. Pentru reducerea simptomelor, puteți cumpăra un spray nazal pe bază de extract de semințe de grepfrut, care poate fi folosit concomitent cu tratamentul curent.

♣ Oțet de mere

Oțetul de mere poate facilita eliminarea excesului de mucus acumulat în nas prin subțierea lui. Adăugați 1-2 lingurițe de oțet de mere și 1 linguriță de miere într-un pahar cu apă caldă. Beți acest amestec de 3 ori pe zi, 5 zile la rând. Pentru a obține rezultate bune, adăugați și câteva picături de suc de lămâie. Urmați acest tratament în mod regulat. Inhalațiile sau irigațiile nazale cu oțet de mere și apă sunt de asemenea eficiente.

♣ Hrean

Această plantă este unul din cele mai puternice remedii antibiotice naturale pentru infecția sinusală. Poate fi consumat cu mâncare, sau poate fi combinat cu mai multe ingrediente picante care ajută la curățarea canalelor nazale de acumularea de mucus. O idee excelentă este să preparați o supă din legume sau pui, în care să adăugați hrean ras, usturoi, ceapă și cayenne sau piper roșu. Mai simplu de atât este să amestecați 1 lingură de hrean ras cu suc de lămâie și miere.

♣ Soluție salină pentru curățarea nasului

Amestecați ½ linguriță de sare cu 1 cană de apă caldă și puneți soluția în palmă. Trageți soluția pe fiecare nară câte puțină apă cu sare, pentru a dezinfecta pasajele nazale și a stimula eliminarea mucusului. Sau folosiți un vas neti. Pentru efecte mai bune, adăugați la această soluție puțin oțet de mere și bicarbonat de sodiu.

♣ Dietă

Pentru prevenirea formării excesive de mucus, specialiștii recomandă evitarea consumului de ouă, produse din făină, ciocolată, alimente prăjite, zaharuri, produse lactate. În timpul unei infecții sinuzale, consumați mai mult alimente preparate la aburi sau crude, supe, uleiuri presate la rece, fasole, linte, soia.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.