Păducelul face minuni în afecțiunile vasculare și cardiace cu substrat nervos

Pentru tratarea bolilor cardiovasculare cu substrat nervos, medicina naturistă recomandă plantele cu efect sedativ, cum este păducelul.

Acesta exercită un efect calmant în tulburările neurovegetative ale inimii.

Păducel Pentru Inimă

Păducel Pentru Inimă

Poate fi util în nevroza cardiacă și aritmiile însoțite de palpitații sau de dureri precordiale.

Păducelul, salvatorul sistemul cardiovascular

Această plantă este atât de utilă în bolile de inimă pe fond nervos datorită unor substanțe asemănătoare cafeinei, numite crataeguslactone.

Acestea stimulează activitatea inimii, vasele de sânge, miocardul și centri nervoși vasculari, scad tensiunea arterială și întăresc pereții capilarelor.

Menopauză, probleme de circulație la vârstnici și copii

Francezii au numit păducelul “laptele bătrânilor”.  Este recomandat și în tulburările circulatorii (mai ales la persoanele în vârstă), manifestate prin:

  • tahicardie, anxietate, teamă, neliniște, vertij, dispnee, durere în piept (durere anginoasă precordială).

Păducelul este o plantă ideală pentru persoanele slăbite sau senile.

Preparatele pe bază de păducel sunt recomandate și în tulburările cardiace care apar în perioada de menopauză la femeile mature, precum și în cazul copiilor care sunt afectați de insuficiență circulatorie din cauza unor boli infecțioase (sindromul cardiovascular din bolile infecto-contagioase).

Administrare

În scop terapeutic, se pot folosi atât fructele mature, cât și frunzele și florile de păducel, sub formă de infuzie, tinctură sau pulbere.

Pentru rezultate bune, tratamentul cu păducel trebuie urmat pe o perioadă de cel puțin 6 luni pe an.

După primele zile de la administrarea unui preparat pe bază de păducel, tulburările de ritm cardiac se ameliorează simțitor.

Infuzie de păducel. Se prepară dintr-o linguriță de flori și frunze de păducel (sau din 2 lingurițe de fructe) și 1 cană cu apă clocotită. Se bea o cană în timpul zilei, și o altă cană seara, înainte de culcare, cu înghițituri mici.

Tinctură de păducel. Se poate procura de la magazinele naturiste, sau se prepară în casă: se pun 20 g de flori cu frunze de păducel la macerat 10 zile în 100 ml de alcool de 60-70 de grade. Se iau câte 10-15 picături de tinctură de păducel, de 3 ori pe zi, diluate cu puțină apă sau într-o linguriță cu zahăr.

Pulbere de păducel (flori și frunze). Se iau câte 2 vârfuri de cuțit de pulbere de păducel, de 3 ori pe zi, amestecate în miere.

Dacă se folosesc fructe de păducel în loc de flori cu frunze, cantitatea se va dubla,pentru toate preparatele.

Contraindicații la păducel

Păducelul nu este indicat persoanelor care suferă de cardiopatie valvulară, edeme cardiace sau alte afecțiuni cardiace cronice.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Culege si pentru mine..va pup.

  2. Multumim din inima pentru retetele superbe…o zi binecuvantata 😊😉

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.