Baie detoxifiantă pentru RĂCEALĂ și GRIPĂ (sare, oțet și bicarbonat și ghimbir)

Atunci când suntem răciți, organismul este asediat de toxine, care trebuie eliminate, pentru o vindecare cât mai grabnică și completă. La fel ca sucurile de legume și fructe, băile cu sare amară, oțet de mere și bicarbonat trag toxinele afară din corp.

Baie Detoxifiantă

Baie Detoxifiantă

Baie detoxifiantă:  rețetă

Este bine ca această baie detoxifiantă să se facă imediat ce apar primele semne ale unei gripe sau răceli. Astfel vor fi evitate multe complicații ulterioare, și disconfortul pe care simptomele le produc.

Ingrediente

• ½ cană de sare amară (Espom)
• ½ cană de bicarbonat de sodiu
• ½ cană de oțet de mere
• 2-3 lingurițe de ghimbir (rădăcină rasă sau pulbere)

Se adaugă toate aceste ingrediente într-o cadă cu apă fierbinte, și se intră cu tot corpul în cadă. Se stă 20 de minute. Este recomandat ca înainte, în timpul și după baie să se bea multă apă sau lichide (ceaiuri calde). Băile detoxifiante nu sunt pentru toată lumea, de aceea este bine să întrebați medicul dacă aveți voie sau nu.

Cum funcționează

Atunci când este absorbit prin piele, sulfatul din sarea amară și bicarbonatul de sodiu curăță corpul de toxinele preluate din alimentele procesate și din mediu.

Ghimbirul deschide porii, îmbunătățește procesul de detoxifiere prin transpirație, stimulează circulația și are proprietăți anti-mucus. Este un decongestionant natural, la fel ca și oțetul de mere.

Ghimbirul din această baie ne va face să transpirăm și mai mult decât de obicei după o baie cu sare, și să resimțim o senzație de încălzire puternică în tot corpul. Transpirația este una din cele mai bune și ieftine metode de detoxifiere. Dacă nu aveți acces la o saună, rețineți că băile cu ghimbir pot fi o alternativă fantastică. Ca bonus, ghimbirul are capacitatea de a reduce inflamațiile și durerea.

Contraindicații și precauții

Băile cu sare, ghimbir sau alte condimente nu sunt sunt recomandate femeilor gravide sau persoanele care suferă de boli de inimă sau de ficat.

Întrucât ghimbirul stimulează puternic transpirația și înfierbântarea corpului, nu stați mai mult de 20 de minute în cadă (valabil mai ales pentru cei care fac pentru prima dată o astfel de baie).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.