BICARBONATUL de SODIU – un inamic de temut al industriei farmaceutice

Până de curând, despre bicarbonatul de sodiu se știa că poate cel mult ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac și tratarea candidozelor. Astăzi, bicarbonatul a devenit în opinia unor medici și cercetători un soi de panaceu, accesibil, ignorat de toată lumea, și mai ales urât de medicina alopată.

Bicarbonat de Sodiu

Bicarbonat de Sodiu

O afirmație extrem de controversată circulă pe internet într-o formă mai mult sau mai puțin similară cu aceasta:

“Administrat oral cu apă (cu un conținut ridicat de magneziu), și folosit extern în băile medicinale, bicarbonatul de sodiu devine un medicament de primă-line pentru tratarea cancerului, infecțiilor cu candidă, bolilor de rinichi, diabetului, gripei și răcelilor. Bicarbonatul acționează de asemenea ca un “tampon” pentru radiațiile din mediu și toxinele din alimente, de aceea toată lumea ar trebui să-l folosească.”

Bicarbonatul de sodiu: tratamentul omului bogat și sărac

Informații consistente despre proprietățile curative impresionante ale bicarbonatului de sodiu pot fi găsite în cartea scrisă de Mark Sircus, ”Bicarbonatul de Sodiu – Tratamentul Omului Bogat și al Omului Sărac Împotriva Cancerului”.

Autorul subliniază faptul că bicarbonatul de sodiu nu este un tratament unic, care poate fi utilizat pe cont propriu, ci doar împreună cu alte substanțe importante, precum: magneziu, seleniu, Vitamina C, iod sau probiotice (bacterii bune). Tratamentul cancerului și al bolilor grave este mult mai complex, și include metode de detoxifiere, regim cu alimente-medicament și program de mișcare fizică.

→ Ce este bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus natural, complet inofensiv, regăsit peste tot în natură: în ocean, în sol, în alimente, și chiar în corpul nostru. Bicarbonatul de sodiu trebuie înțeles ca un neutralizant pentru substanțele dăunătoare și ca un agent alcalinizant, extrem de important pentru medicină în această epocă a toxicității în care trăim. Este o substanță anorganică, foarte alcalină, și la fel ca orice alt mineral, susține o listă impresionantă de funcții biologice din corp.

Esențial în tratarea pacienților cu cancer

La Universitatea din Arizona, oamenii de știință au utilizat bicarbonatul de sodiu ca un tratament potențial pentru cancer. Robert J. Gilles și colegii săi au demonstrat că pre-tratarea șoarecilor de laborator cu bicarbonat de sodiu ajută la alcalinizarea zonelor dimprejurul tumorilor canceroase. Mai mult, bicarbonatul pare să îmbunătățească activitatea anti-tumorală a medicamentelor anti-cancer convenționale, și să protejeze pacientul de toxicitatea chimioterapiei.

În anul 2009, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au raportat că administrarea orală de bicarbonat de sodiu crește pH-ul alcalin al tumorilor la șoarecii cu cancer la sân, și reduce riscul de noduli limfatici.

Citeste si :

Tratamentul Controversat a lui Tullio Simoncini – Bicarbonat de Sodiu Pentru Cancer 

Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos 

Tratament de urgență în resuscitare

Oameni din întreaga lume beau apă cu bicarbonat de sodiu și sunt tratați cu bicarbonat în diferite spitale și centre medicale de diferite boli. Bicarbonatul este un ingredient salvator de vieți în resuscitare (cardiopulmonară) în unitățile de urgență, datorită efectului fabulos de corectare a acidității extreme a sângelui.

Dietele moderne creează un pH acid extrem de periculos, și dau naștere la cele mai grave probleme de sănătate: deteriorarea celulară, cancer, boli cardiovasculare , diabet, osteoporoză și arsuri la stomac. Faptul că viața biologică funcționează cel mai bine într-un mediu non-acidic (adică alcalin), vorbește de la sine despre importanța primordială a bicarbonatului de sodiu.

Salvează copiii cu astm cronic

Cercetările recente au arătat că administrarea intravenoasă de bicarbonat de sodiu la copiii suferinzi de astm cronic, rezistent la tratamentul cu bronhodilatatoare și corticosteroizi sistemici, îi poate ajuta să treacă ziua cu bine.

Curăță sezonul de alergii

Medicul Eric Chan de la Spitalul din Vancouver spune că a folosit bicarbonatul de sodiu intravenos ca un tratament natural pentru pacienții sensibili la alergeni și substanțe chimice, de 2 ori pe săptămână, pe o perioadă de 1 lună, cu rezultate foarte bune.

Bicarbonatul reprezintă o terapie extraordinară în timpul sezonului de alergii de primăvară și toamnă. Administrarea intravenoasă a bicarbonatului oprește imediat reacția alergică a corpului și atacul astmatic, întrucât asemene reacții nu pot persista într-un mediu alcalin. Unii din pacienții săi au ca obicei consumul de bicarbonat de sodiu cu apă seara, pentru a reduce simptomele alergiei.

Vezi si: Bicarbonat de Sodiu cu Apă – Efecte Secundare și Contraindicații

Doctorul Mark Sircus spune că bicarbonatul de sodiu este probabil unul din cele mai importante și sigure ingrediente medicinale din lume, esențial în tratarea cancerului, bolilor de rinichi și a altor boli grave. Nu este de mirare de ce companiile farmaceutice nu vor ca medicii și pacienții să cunoască prea multe despre utilitatea lui.

Bibliografie:

Mark Sircus, ”Bicarbonatul de Sodiu – Tratamentul Omului Bogat și al Omului Sărac Împotriva Cancerului” (http://drsircus.com/books/e-book/sodium-bicarbonate-second-edition?ap_id=csumbs)

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. AR TREBUI SA CITEASCA SI CEI DIN UE CARE VOIAU SA SCOATA MICI PENTRU CONTINUTUL DE BICARBONAT.

  2. Pentru apa de baut zilnic se pune o lingura de bicarbonat de sodiu la 5 litri. Nu trebuie sa bei cei 5 l intr-o zi ci atat cat consumi de obicei zilnic. Pentru cura se bea dimineata la un pahar de apa (150-200 ml) se pune o lingurita de bicarbonat de sodiu si zeama de la o lamaie. Ajuta si in curele de slabire si distruge celulele canceroase.

  3. Peste tot se vorbeste de bicarbonatul de sodiu ca este bun in diferite afectiuni,insa pe mine ma framanta o intrebare;Din ce este produs bicarbonatul de sodiu,este produs natural sau este chimic ?Cine stie sa-mi raspunda ?

  4. O alta intrebare .Pesoanele care au acidul uric ridicat ,poate consuma bicarbonat de sodiu?

  5. Bicarbonatul de sodiu nu se gaseste tot la farmacie? ? ? ? ? 🙂

  6. Bicarbonat de sodiu se gaseste si la super market …reteta…500ml apa de izvor sau plata…1/2lingurita bicarbonat.,lamaie 2,3 feliute cu coaja,un pic de miere,………un fel de limonada cu bicarbonat se bea cu placere in zilele toride de vara

  7. Vă rog să mă învățați ce sa iau ca sa scap de o ciupercă candida din git și de limba încadrată am 2 ani pornesc pe al 3 și nici un doctor nu mia dat de cap va rog sa mă ajutați va doresc o seara frumoasa și liniștită pupici

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]