Bolile de ficat – simptome, cauze și plante de leac

Bolile de ficat au căpătat în ultimii ani o frecvență foarte ridicată, în special la bărbați, din cauza consumului exagerat de alcool. O influență la fel de negativă asupra celulelor hepatice o are înghițirea de medicamente în cantități aproape industriale. Există persoane care iau și câte 10 pastile diferite pe zi. Alimentația necorespunzătoare și infecțiile virale sunt alte cauze ale afecțiunilor hepatice.

Armuraiu (Silybum marianum)

Armuraiu (Silybum marianum)

Persoanele care au probleme cu ficatul se simt slăbite, apatice și fără vlagă. Specifică în bolile de ficat este și senzația de greață, și pierderea poftei de mâncare. Sub terminația coastelor din partea dreaptă se simte o durere permanentă, ca o apăsare.

Boli de ficat:  leacuri

1. Armurariu

Acest ciulin (Silybum marianum) vindecă mai toate suferințele hepatice și biliare, de la hepatita virală și intoxicația cu ciuperci otrăvitoare, până la ciroza alcoolică și cancer la ficat. Cele mai multe studii realizate pe această plantă sugerează că armurariul îmbunătățește funcția ficatului și crește rata de supraviețuire la persoanele cu ciroză sau hepatită cronică.

Efectele sale tămăduitoare se datorează unei substanțe de neînlocuit pentru ficat, numită silimarina. Silimarina se găsește la magazinele naturiste și farmacii sub formă de preparat finit.

Utilizare

Ceaiul de armurariu este un leac foarte bun pentru bolile de ficat. Se prepară dintr-o linguriță de fructe de armurariu întregi sau pisate, opărită cu o cană de apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară. Se beau până la 3-4 căni de ceai pe zi, înainte de masă. Ceaiul se bea fierbinte, cu înghițituri mici.

2. Pedicuță

Pedicuța (Lycopodium clavatum) este una din cele mai citate plante pentru tratarea bolilor de ficat, probleme ale vezicii biliare și tulburări digestive. Este de asemenea utilizată cu succes de fumătorii înrăiți și de cei dependenți de alcool care vor să renunțe la aceste vicii, datorită efectului natural de reducere a toxicității cauzate de tutun, alcool și alți agenți periculoși. Un studiu recent efectuat pe șoareci bolnavi de cancer la ficat a arătat că pedicuța modifică în sens pozitiv nivelurile de biomarkeri la nivelul țesuturilor ficatului și splinei. Cercetările au arătat de asemenea că extractul de pedicuță reduce semnificativ incidența tumorilor la ficat. Aceste rezultate nu fac decât să întărească și mai mult utilizarea acestei plante ca remediu pentru ficat, comparativ cu alte medicamente prescrise pentru hepatotoxicitate.

Utilizare

Se pune 1 linguriță de pedicuță la infuzat într-o cană de apă clocotită și se lasă 30 de secunde (dacă planta este proaspătă). Se strecoară, și se bea o singură cană pe zi, pe stomacul gol.

Căldură

Aceasta nu este o plantă, însă este o metodă terapeutică foarte bună pentru bolnavii de ficat. Se înmoaie o bucată de pânză în apă caldă (la temperatura corpului), se stoarce și se aplică pe zona ficatului. Peste pânză se așează o sticlă cu apă caldă, pentru a menține căldura. Abdomenul se înfășoară în întregime într-un prosop uscat. Pacientul trebuie să stea în pat, învelit cu o pătură groasă.

 “Ziua cartofului”

Periodic, persoanele care se știu cu probleme cu ficatul trebuie să țină câteva zile de regim alimentar. Este necesar să se asigure întotdeauna un scaun normal, care se poate regla cu ajutorul sării amare.

Ziua cartofului este doar un exemplu de regim alimentar care se poate ține într-o zi. Dieta este următoare:

• Dimineața – ceai cu pâine uscată (pesmeți)
• La prânz – 3 cartofi cu legume care nu balonează (spanac, morcov)
• Seara – 3 cartofi cu lapte, brânză de vaci, fără sare

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. gore costa

    ce vreti sa demonstrati? ca daca am folosi ce spuneti voi numai moare lumea ? totul este doar pentru contul vostru si nu incercati sa spuneti contrariul ca ori-cum nu va crede nimeni

    • Este un site de remedii naturiste, care oferă o alternativă la tratamentul alopat. Plantele recomandate sunt folosite de secole, iar proprietățile lor sunt confirmate de studiile științifice recente. Oricine este liber să încerce, nimeni nu poate garanta vindecarea.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]