Abcesele – Tratamente Naturiste

Abcesul este o umflătură cu puroi, care apare în urma unei infecții, la nivelul țesuturilor sau chiar în organe. Puroiul este format din resturi de celule, microbi, globule albe – care încearcă să distrugă microbii, uneori și sânge.

Abcesele – Tratamente Naturiste

Abcesele – Tratamente Naturiste

Tipuri de abcese

Abcesul poate fi localizat la suprafață sau în profunzime, poate fi acut sau cronic, și poate fi provocat de diferiți microbi. Indiferent de natura lui, abcesul are o singură evoluție: când s-a strâns suficient puroi, se sparge (dacă este sub piele), sau se fistulează, formând un canal, iar puroiul este eliminat în exterior.

Abcesul poate fi cald sau rece, în funcție de cât de rapid se colectează puroiul. Cel mai des întâlnit este abcesul cald, pe piele. Locul este roșu, fierbinte, umflat și dureros (pulsații, zvâcnituri). Abcesele reci sunt superficiale, umflătura abia se vede, nu doar, iar pielea de deasupra este subțire și albicioasă la culoare.

Abcesul poate fi dentar, retrofaringian, periamigdalian, mamar, pancreatic, renal, pericolic, perianal, perirectal.

Abces - Tratamente naturiste

Imediat ce vedem că a apărut, putem folosi unele remedii naturiste pe bază de plante pentru a-l combate, indiferent din ce categorie face parte.

I. Alifie de gălbenele

Acest unguent se aplică înaintea bitterului suedez. Se recomandă prepararea alifiei de gălbenele în casă. Rețeta o găsiți aici.

II. Brânca ursului

Se culeg câteva frunze de brânca-ursului, se spală și se zdrobesc pe un fund de lemn, cu un sucitor pentru aluat. Terciul obținut se așează pe locul afectat de abces, și se fixează cu o fâșie de pânză, încălzită în prealabil. Se pot pune și direct comprese cu frunze întregi, bine spălate înainte.

III. Comprese cu coada-calului

Se iau 2 mâini de coada-calului, se pun într-o sită și apoi se suspendă plantele peste un vas cu apă clocotindă. Se poate utiliza o oală sub presiune. Planta astfel aburită, înmuiată și fierbinte se pune pe o bucată de pânză și se aplică pe locul afectat de tumoare.

IV. Bitter suedez

Cel mai bun este micul bitter suedez. Se tamponează abcesul de mai multe ori pe zi cu mic bitter suedez nediluat. Înainte însă, se unge locul cu alifie de gălbenele, preparată ca la punctul 1.

V. Rețetă de casă pentru abces

Se toarnă puțin lapte într-o cratiță, atât cât să-i acopere fundul. Se adaugă brânză de vaci și se încălzește totul la foc mic, amestecând bine. Crema de rânza de vaci obținută se întinde caldă (nu fierbinte) pe o bucată de pânză curată, și se aplică pe zona abcesului, sub formă de cataplasmă. Se fixează locul și se lasă să acționeze peste noapte.

Bibliografie:

„Boli de Piele”, Sănătate cu Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.