Scorțișoara – Tratament Pentru Infecții Urinare

La fel ca și cimbrul, scorțișoara este un aromatizant cu proprietăți terapeutice remarcabile. Scorțișoara este un antibiotic natural, surprinzător de puternic în combaterea infecțiilor cauzate de bacterii precum E-coli, stafilococul auriu, Salmonella sau Bacili.

Scorțișoara – Antibiotic natural

Scorțișoara – Tratament Pentru Infecții Urinare

Scorțișoara – Tratament Pentru Infecții Urinare

Din vechi timpuri, scorțișoara ocupa un loc important atât în dulapul cu condimente, cât și în farmacia din casă, fiind utilizată cu succes mai ales în cazurile de balonare sau flatulență, cauzate de consumul de alimente carbogazoase. În ultimii ani, scorțișoara a fost studiată ca un super-aliment, înzestrat cu foarte multe virtuți curative. Cei mai mulți dintre noi am auzit deja că scorțișoara poate ajuta la scăderea glicemiei și tratarea diabetului.

În scop terapeutic, folosiți scorțișoara de Ceylon, nu cea de cassya, sau chinezească.

Vezi și  Bicarbonat de Sodiu Pentru Infecţii Urinare şi Diabet 

Scorțișoară pentru infecții urinare – Mod de administrare

Cercetătorii germani au descoperit în cadrul unui studiu că scorțișoara este capabilă să ucidă cele mai versatile bacterii din tractul urinar. Acest praf aromat s-a dovedit un antidot natural excepțional pentru cistite și alte infecții urinare cauzate de bacterii precum E. Coli sau stafilococul auriu. În combinație cu cimbru, efectele antibiotice ale scorțișoarei cresc.

Tot mai multe persoane suferă astăzi de infecții urinare recurente, din cauza ineficienței antibioticelor sau din cauza rezistenței la tratamentul antibiotic. Scorțișoara poate fi o alternativă mult mai sigură și eficientă, fără efecte secundare de care să ne îngrijorăm. Poate fi administrată în paralel cu un tratament medicamentos convențional.

Ceai cald cu scorțișoară

Doza recomandată pentru prevenirea infecțiilor urinare sau recidivei este de 1/4 linguriță de pulbere de scorțișoară pe zi, adăugată la o cană de ceai cald. Persoanele afectate deja de o infecție urinară, pot lua câte 1/4 linguriță de pulbere de scorțișoară, de 2-3 ori pe zi, cu ceai cald și o felie de lămâie.

Scorțișoara nu se dizolvă, de aceea trebuie să amestecăm ceaiul cu o lingură de pe măsură ce bem, pentru a ne asigura că ingerăm toată scorțișoara – care de regulă se depune pe fundul cănii. Tratamentul se face până când simptomele dispar cu totul.

Scorțișoara – Contraindicații

Femeile însărcinate trebuie să evite consumul de scorțișoară, deoarece poate induce travaliul înainte de vreme. La fel, femeile care care alăptează, sau care vor să rămână însărcinate ar trebuie să consume acest condiment cu precauție, deoarece poate avea un efect contraceptiv. Pentru că are un efect de scăderea a glicemiei, diabeticii ar trebui să-și ajusteze tratamentul medicamentos dacă iau suplimente cu scorțișoară. Același lucru este valabil pentru persoanele care iau anticoagulante (aspirină, warfarină), întrucât scorțișoara are un efect de subțiere a sângelui și poate produce vânătăi sau hemoragii.

Nu consumați scorțișoară în doze mari, și nu înghițiți pulberea ca atare, ci doar diluată sau amestecată cu alimente. Scorțișoara nu este indicată copiilor sub 2 ani, și nici persoanelor alergice sau cu intoleranță la condimente.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.