Spălături ale ochilor cu ceai de gălbenele

Remediile naturiste la domiciliu sunt ideale pentru probleme minore cu ochii: iritații, ochi înroșiți, conjunctivită virală, mâncărimi ale ochilor etc. Însă dacă aveți dureri de ochi severe, secreții colorate sau suferiți de diabet și alte afecțiuni cronice care afectează ochii, este bine să cereți sfatul unui medic profesionist pentru o diagnosticare corectă și prescrierea unui tratament adecvat.

Spălături ale Ochilor cu Ceai de Gălbenele

Spălături cu Ceai de Gălbenele Pentru Ochi

Spălături cu Ceai de Gălbenele Pentru Ochi

Ceaiul de gălbenele (Calendula officinalis) este un remediu extraordinar pentru tratarea naturală a iritațiilor oculare cauzate de alergii, apa de piscină, uscăciune, praf, vânt, oboseală sau conjunctivită virală (nu bacteriană).

Conjunctivita virală se poate deosebi de cea bacteriană prin faptul că secrețiile oculare sunt apoase, transparente. În conjunctivita bacteriană, ochiul are o secreție groasă, verde sau gălbuie.

INGREDIENTE

1-2 linguri de flori de gălbenele 
1 ceașcă cu apă clocotită

Înainte de a începe acest tratament, trebuie să vă asigurați că mâinile sunt curate. Ochii sunt foarte sensibili, și trebuie lucrat cu multă grijă și atenție. Se toarnă apa clocotită peste florile de gălbenele uscate, se acoperă cu capacul și se lasă la infuzat 15-20 de minute. La final se strecoară printr-un tifon dublu sau printr-o sită deasă, pentru a elimina orice particule mici care ar putea provoca o iritare și mai mare a ochilor.

Infuzia de gălbenele poate fi folosită în mai multe moduri: sub formă de picături sau comprese. Cu o pipetă se pot pune câteva picături de ceai direct în ochi. Dacă nu tolerați acest lucru, se pot aplica pe pleoapele închise comprese cu tifon îmbibat în ceai de gălbenele. Cu toate acestea, picurarea ceaiului în ochi face vindecarea mai rapidă.

Procedeul se repetă de mai multe ori pe zi, până când se resimte o ameliorare. Ceaiul de gălbenele se prepară ori de câte ori este nevoie și se folosește proaspăt. Nu se lasă niciodată să stea mai multe zile.

Precauții

Gălbenelele sunt considerate plante medicinale sigure pentru uzul intern și extern la oameni. Are proprietăți anti-inflamatorii și antiseptice. Cu toate acestea, dacă nu ați mai folosiți niciodată ceaiul de gălbenele ca tratament extern, aplicați puțin ceai pe piele înainte de a-l aplica pe/în ochi, pentru a vă asigura că nu sunteți alergic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Pentru tensiunea de la ochi, ce se poate face, ce remedii naturale sunt? Cum se poate tine sub control si din ce cauza apare, are legatura cu tensiunea corporala?
    Va multumesc….

  2. Ceaiul de Galbenele , da este foare bun, chiar si eu l-am folosit si il mai folosesc,, folosesc si crema de galbenele pentru toate ranile e ft buna

  3. Tensiunea oculara se tratează cu vitamina A capsule. Eu am luat capsule naturiste sunt eficiente. Încercați și o sa va convingeți!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]