Alergii – 4 Remedii Naturiste la Îndemână

Secrețiile nazale frecvente, senzația constantă de strănut și mâncărimile ochilor sunt semne ale alergiilor de sezon de care foarte multă lume suferă astăzi. Există foarte multe metode de ameliorare la domiciliu a simptomelor pe care alergiile sezoniere le produc.

4 Remedii Naturiste Pentru Alergii  
Alergii - 4 Remedii Naturiste la Îndemână

Alergii – 4 Remedii Naturiste la Îndemână

Aceste remedii naturale sunt foarte simple, ușor de procurat și aplicat, și în unele cazuri, ele se dovedesc a fi chiar mai eficiente decât medicamentele.

1. Ceai de urzică și mentă

Urzica este una din cele mai puternice buruieni terapeutice de care ne putem folosi în caz de diverse probleme de sănătate. Urzica ajută la ameliorarea artritei, scăderea tensiunii arteriale și la ameliorarea alergiilor de sezon.

Menta conține un flavonoid care ajută la inhibarea activității și secreției de enzime anti-inflamatorii, cum sunt histaminele, și la reducerea disconfortului provocate de acestea.

INGREDIENTE

1 linguriță de frunze de mentă uscate (sau ¼ cană de mentă proaspătă)
1 linguriță de frunze de urzică uscate (sau ¼ cană de urzică proaspătă)
miere și lămâie după gust (opțional)
1 cană de apă

PREPARARE

Se pun pur și simplu frunzele plantelor tocate mărunt într-o cană și se acoperă cu apă clocotită. După 10-15 minute de infuzare, ceaiul se strecoară și se adaugă miere și lămâie. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi pentru ameliorarea simptomelor alergice.

2. Suc de citrice

Devreme ce cele mai multe alergii apar primăvara și vara, băuturile naturale reci pot fi remedii mult mai inspirate. La fel de bun ca ceaiul este și sucul de citrice, care conține foarte multă Vitamina C. Acest antioxidant hrănește sistemul imunitar și îl ferește de tot felul de boli și simptome neplăcute.

INGREDIENTE

½ lămâie
2 portocale
1 lingură de miere

PREPARARE

Se stoarce sucul de la lămâie și portocale și se dă la frigider câteva ore. Se adaugă mierea și câteva cuburi de gheață și se bea zilnic câte o astfel de doză.

3. Băutură de ceapă

Ceapa conține un compus chimic solubil în apă numit quercetină, care în studiile preliminare s-a arătat eficient în reducerea cantității de histamină produsă de organism și implicit a simptomele alergiilor. Quercetinul ajută de asemenea la inhibarea inflamațiilor, acționând ca un bronhodilatator natural ce deschide căile respiratorii, ajutând astfel la ușurarea respirației.

INGREDIENTE

1 ceapă roșie
4 căni de apă
• miere după gust

PREPARARE

Se curăță și se taie ceapa în felii subțiri. Se pune la infuzat în apă și se lasă peste noapte. Cantitatea de infuzie se bea zilnic, pe întreg parcursul zile. Băutura se poate păstra la frigider maxim 4 zile.

4. Amestec de mere și nuci

Acest amestec delicios ajută la calmarea mâncărimilor ochilor și a strănutului. Bogate în magneziu, nucile ajută în tratarea tusei și ameliorarea respirației șuierătoare. Conținutul lor de Vitamina E poate stimula imunitatea și proteja corpul de reacții la alergeni. Merele, la fel ca și ceapa, conțin quercetin prin care ajută la reducerea producției de histamină. Mai multe studii au confirmat că un măr pe zi ține într-adevăr alergiile departe.

INGREDIENTE

1 cană de miez de nucă
1 măr

PREPARARE

Se amestecă pur și simplu miezul de nucă și merele tăiate cubulețe mici și mijlocii într-un bol. Amestecul se poate păstra la frigider într-o pungă cu închidere ermetică. Se pot adăuga și alte fructe la acest mix hrănitor și anti-alergic: cireșe, semințe de floarea-soarelui etc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.