Chist Ovarian sau Uterin, Fibrom – Tratamente Naturiste

Chistul este o tumoare închisă, cu formă de pungă, care conține un lichid apos. Cel mai adesea, chisturile se formează în ovare. Mai rar, acestea pot să apară la nivelul organelor genitale inferioare. Chisturile pot avea dimensiuni diferite, de la cea a unui bob de mazăre la cea a unui măr.

Chist Ovarian sau Uterin, Fibrom – Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Chist Ovarian sau Uterin, Fibrom – Tratamente Naturiste (sxc.hu)

> Chist ovarian

Chistul ovarian este o cavitate patologică, adică apărută în mod anormal, într-un țesut sau organ, dar care apare din cauza unei inflamații. Chisturile ovariene sunt de două feluri:

1. Chisturi funcționale, care apar la sfârșitul menstruației, care evoluează și cresc în timpul ciclului, și care dispar din nou la menstruația următoare;

2. Chisturi organice, care nu au la bază o tulburare menstruală, ci evoluează progresiv ciclu de ciclu, sau rămân ca atare, fără să dispară în timpul menstruației.

> Chist uterin/fibrom uterin/fibromiom

Chistul uterin este o tumoră benignă, situată la nivelul stratului muscular din peretele uterului. Apare foarte rar la femeile care au mulți copii. Se poate dezvolta în orice parte a uterului: pe col, pe corp, pe istm, în zona musculară, evoluând spre mucoasa uterină sau spre exterior, spre peritoneul care învelește uterul.

Simptomele unui chist uterin sunt:

– Menstruație lungi și abundente
– Micșorarea ciclului
– Apariția de mici sângerări (astfel încât se poate face greu diferența între menstruație și hemoragie)

Chisturi – Tratamente naturiste

I. Comprese cu coada-calului

Se pun 2 mâini pline cu coada-calului într-o sită, care se agață apoi deasupra unei oale cu apă în fierbere. Vaporii vor pătrunde planta, o vor încălzi și umezi, pentru a deveni suculente. Când plantele sunt înmuiate, sita se răstoarnă pe o bucată de pânză curată (preferabil de in). Compresa se așează caldă pe zona abdomenului care corespunde cu locul unde se află chistul pe interior. Se acoperă și se fixează cu o altă bucată de pânză încălzită.

Se aplică 3 astfel de comprese pe zi. Aceleași plante se pot refolosi prin reîncălzire, încă de 2-3 ori. Prima compresă se pune dimineața după micul-dejun, și se stă în pat timp de 2 ore. A doua compresă se pune după masa de prânz, se stă din nou în pat, tot pentru 2 ore. Ultima compresă cu coada-calului aburită se aplică înainte de culcare, și se lasă să acționeze peste noapte.

Pentru ca planta să-și exercite puterea tămăduitoare, este important ca compresa să fie bine acoperită și izolată cu o pânză groasă. Bolnava trebuie de asemenea să fie bine îmbrăcată.

II. Comprese cu mic bitter suedez

Compresele cu bitter fac parte din tratamentul cu coada-calului. Mai precis, între compresele cu coada-calului, se aplică o compresă cu mic bitter suedez. Zona în care se află chistul se va unge mai întâi cu cremă de gălbenele, pentru a împiedica uscarea pielii din cauza alcoolului conținut de bitter. Se stropește o bucată de vată (suficient de mare încât să acopere zona de interes) cu bitter și se așează pe locul respectiv. Peste compresă se pune o bucată de vată uscată sau de pânză groasă, pentru menținerea căldurii. Se acoperă cu o folie de plastic și se fixează totul cu o pânză curată. Se lasă să acționeze 4 ore, timp în care se pot desfășura activitățile zilnice, fără a fi nevoie de repaus în pat. După îndepărtarea compresei cu bitter, locul se pudrează pentru a evita posibilele mâncărimi.

III. Ceai de coada-calului

Pe durata tratamentului, se bea câte o cană de ceai de coada-calului dimineața pe stomacul gol, și una seara, cu 30 de minute înainte de cină. Se bea cu înghițituri mici.

IV. Ceai de urzică + gălbenele + coada-șoricelului 

În paralel cu remediile recomandate mai sus, se mai beau 2 litri de ceai pe zi, preparat din 300 g de urzică, 300 g de gălbenele și 100 g de coada-șoricelului. O cană de ceai se prepară dintr-o linguriță de amestec de plante. Se bea cu înghițituri mici. Pentru efecte mai bune, se pune în fiecare cană de ceai câte 3-5 picături de suc de măcrișul-iepurelui. Sucul se obține din măcrișul proaspăt, stors printr-un storcător de fructe.

(Bibliografie: Boli Specifice Femeilor, Maria Treben)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Adevaratul tratament pentru fibromul uterin, indiferent de dimensiuni este schimbarea de atitudine si cand spun asta ma refer, mai ales la atitudinea emotionala si apoi la cea alimentara. Medicina alopata nu stie decat hormoni si histerectomie totala iar naturistii le experimenteaza pe toate… un tratament coerent care abordeaza holistic este recomandat de cei de la green world. l-am incercat si functioneaza. dupa zece ani de sangerari incredibile si dureri indescriptibile mi-am gasit echilibrul si linistea

  2. Of, of, încercați să mîncați doar ce este sănătos(fără chimicale). Studiați și cercetați tot ce e bun pt. voi și urmați totul echilibrat!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.