Hepatite, boli de ficat – tratamente naturiste

Două din cele mai eficiente plante în tratarea afecțiunilor hepatice sunt păpădia și pedicuța.

Aceste două remedii sunt recomandate de vindecătoarea austriacă Maria Treben, cu succese considerabile în multe cazuri de hepatite, ciroză hepatică sau cancer de ficat.

Hepatite, Boli de Ficat Grave – Tratamente Naturiste (Păpădie și Pedicuță) (sxc.hu)

Hepatite, Boli de Ficat – Tratamente Naturiste  (sxc.hu)

Păpădia (Taraxacum officinale)

Păpădia, o plantă banală care crește pe toate drumurile, este înzestrată de Dumnezeu cu cel puțin două proprietăți remarcabile: ajută în bolile hepatice și biliare.

Păpădia îmbunătățește sucul gastric, stimulează activitatea hepatică și biliară, are efect depurativ și ne scapă de mâncărimi, eczeme și erupții.

Întreaga plantă are potențial vindecător. Înainte de înflorire se colectează frunzele, iar tulpinile de păpădie se culeg în timpul înfloririi. Toamna, se culeg rădăcinile de păpădie.

> Tulpini de păpădie – hepatite, diabet, icter, afecțiuni splenice

Foarte mulți medici specialiști în bolile de ficat recunosc influența extrem de benefică pe care păpădia o are asupra ficatului.

Trebuie să ne facem un obicei din a așeza mai des pe masă, primăvara, păpădie crudă sub formă de salată (tulpini de păpădie cu cartofi), sau ceai de păpădie.

Hepatita cronică (cu dureri). În acest caz, ajută foarte mult tulpinile de păpădie, din care se consumă câte 5-6 pe zi, în stare crudă. Are un gust amărui și acrișor, asemănător cu andivele.

Diabet. Diabeticii ar trebui să consume și ei câte 10 tulpini proaspete de păpădie pe zi, atâta timp cât păpădia este înflorită. Se spală tulpinile de păpădie cu tot cu flori, apoi se îndepărtează floarea și se mestecă doar tulpina, încet.

Oameni bolnăvicioși. Foarte bine face oamenilor veșnic obosiți și abătuți o cură de 2 săptămâni cu tulpini proaspete de păpădie.

Icter, afecțiuni splenice. Se recomandă o cură de 3-4 săptămâni cu tulpini crude de păpădie.

Pedicuță (Lycopodium clavatum)

Pedicuța este un tonic excelent pentru convalescenți. În hepatite și tumori ale țesutului conjunctiv ale ficatului, pedicuța este indispensabilă.

Chiar dacă boala este malignă, planta face minuni. Îi ajută pe cei bolnavi să se pună repede pe picioare și să-și recupereze forțele pe deplin.

> Ceai de pedicuță pentru ciroză hepatică și cancer la ficat

Maria Treben a obținut vindecări și în cazul persoanelor cu ciroză hepatică în ultimul stadiu, când boala este însoțită de insuficiență respiratorie nocturnă.

După prima cană de ceai de pedicuță, sunt înlăturate problemele respiratorii.

Pedicuța poate reda sănătatea oamenilor care trăiesc cu boli grave de ficat de mulți ani, inclusiv cancer la ficat.

Pentru efecte maxime tămăduitoare, se recomandă utilizarea plantei în stare proaspătă.

(Bibliografie: Maria Treben, Sănătate din Farmacia Domnului)

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Minunata postare!!!! MULTUMESC !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.