Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență

Se poate face o cură cu acest elixir mai ales la ieșirea din iarnă și începutul primăverii, când organismul este slăbit de lipsa substanțelor nutritive, pentru a preveni eventualele simptome pe care astenia, anemia sau hipocalcemia le dau. Este de asemenea un tratament indicat persoanelor veșnic obosite sau convalescente, pentru o recuperare mai rapidă. Maceratul reface rezervele de vitamine și calciu, redă apetitul, energia pierdută și pofta de viață.

Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență

Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență

Rețetă Macerat din Coji de Ouă și Miere

Maceratul din coji de ouă, lămâie, miere și vin este un tratament foarte renumit pentru persoanele care au lipsă de calciu, de vitamine sau proteine. Spre deosebire de alte suplimente de calciu sau vitamine, maceratul din coji de ouă, lămâie și miere este foarte bine asimilat de organism.

Ingrediente

• 10 ouă
• 2 kg de lămâi
• 1,5 kg de miere
• 1 litru de vin natural

Preparare

Este de preferat ca pentru această rețetă să se folosească ouă proaspete, de țară. Se spală bine ouăle și se pun într-un borcan mare. Ouăle trebuie să se sprijine unul pe altul. Se extrage zeama proaspătă de la lămâi și se toarnă peste ouă. Se acoperă borcanul cu o pânză de tifon și lasă la macerat timp de 12 zile la loc răcoros și întunecat, sau la frigider. În acest interval, sucul acid al lămâilor vor dizolva coaja ouălor. Ouăle trebuie zilnic răsucite cu grijă, pentru ca zeama să pătrundă bine toată suprafața cojilor.

După ce a trecut perioada indicată, cojile de ouă trebuie să fie măcinate complet. Se scoate pielița ouălor și eventual bucățile de coajă care nu s-au macerat foarte bine și se îndepărtează. Conținutul rămas în bol se amestecă apoi cu miere și vinul, până la omogenizare. Se toarnă apoi în sticle și se păstrează la frigider.

Administrare

Din acest elixir se ia câte 1 păhărel mic de țuică (30-50 ml), de 2 ori pe zi: unul dimineața și unul seara, înainte de masă. Preparatul trebuie agitat bine înainte de al consuma.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


18 comentarii

  1. se poate face maceratul, dar sa nu se adauge vinul?

  2. Da, se poate și fără vin.

  3. Prin indepartarea pielitei sa inteleg si galbenusul?

  4. Multumesc pt raspunsurile acordate.

  5. MULTUMESC PTR INFORMATII CAT DUREAZA MACERATUL ?

  6. Scrie în articol cât durează maceratul.

  7. Va multumesc pt.toate sfaturile si retetele .

  8. nu-mi place, m-a obligat mama sa maninc cind eram mica…:(

  9. da, dar sa fie oua de „casa” nu de la supermarket……………..

  10. Nu va jucaţi cu riniki cu coji de ouă

  11. Din coji de ouă se fac pietre la riniki

  12. Scrie clar ca învârtit ouăle!!!

  13. In plus mai apare si vinul ,,,,,,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.