Tinctură de Ardei Iute – Reumatism, Dureri de Spate

Durerile lombare sunt cele mai supărătoare, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. La unele persoane, aceste dureri sunt provocate de un efort fizic intens, de un traumatism, sau de reumatism. În cazul sciaticii, durerile de la nivelul coloanei vertebrale pot coborî până la genunchi și tălpi.

Tinctură de Ardei Iute – Reumatism, Dureri de Spate (Image courtesy sxc.hu)

Tinctură de Ardei Iute – Reumatism, Dureri de Spate (Image courtesy sxc.hu)

> Tinctura de ardei iute alină durerile de spate

Medicamentele antiinflamatoare sau analgezice prescrise de medici nu își fac întotdeauna efectul așa cum ne-am aștepta, și plus de asta, sunt foarte scumpe. Leacurile băbești rămân cele mai eficiente și la îndemâna oricui. Unul din cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea acestor dureri acute este ardeiul iute. Durerea dispare extrem de repede, întrucât efectul este aproape instant.

Ardeiul iute stimulează puternic circulația sângelui, reduce inflamația, calmează durerea și ajută la menținerea sistemului osteo-articular pe termen lung. Este un remediu excelent inclusiv pentru degerături și membrele afectate de o circulație periferică deficitară.

Rețetă Tinctură de Ardei Iute 

Acest leac miraculos se poate prepara acasă, sau se poate procura de la magazinele naturiste, gata făcut. Dacă ai curaj să experimentezi această rețetă, urmează instrucțiunile de mai jos.

Ingrediente

• 15 ardei iuți
• 500 ml de țuică naturală (40 de grade)

___________________________________________________________________________________________

Preparare

Ardeii iuți se toacă mărunt și se pun într-un borcan de sticlă. Peste ei se toarnă țuica, și se lasă la macerat 10 zile, la loc însorit sau călduros. Se folosește numai țuică de casă, sau pălincă naturală. După această perioadă, tinctura se strecoară și se păstrează în sticluțe de culoare închisă.

Atenție! În timpul preparării acestei tincturi este bine să se folosească mănuși și să se evite atingerea ochilor sau a gurii, întrucât ustură foarte tare. La final, se spală bine mâinile cu săpun, pentru a elimina iuțeala. Tinctura nu trebuie lăsată la îndemâna copiilor.

___________________________________________________________________________________________

Administrare

Pentru durerile de spate, se înmoaie o bucată de vată în tinctura de ardei iute și se unge zona afectată în fiecare seară, înainte de culcare. Tinctura ustură foarte tare, semn că are și un efect pe măsură. De aceea, preventiv, este bine să se ungă întâi pielea cu un strat de cremă de gălbenele, și apoi să se aplice tinctura.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]