Artrită, artroză, coxartroză – tratamente naturiste

Cauți un tratament naturist pentru artrită, artroză sau coxartroză? În cazul inflamațiilor articulare, umflăturilor la genunchi, deformărilor articulare sau fenomenelor de uzură a articulațiilor care apar odată cu înaintarea în vârstă se pot consulta cu succes recomandările vindecătoarei austriece Maria Treben.

Leacurile prescrise în cartea sa “Sănătate din farmacia Domnului“ sunt la îndemâna oricui, și au dat roade bune în multe cazuri confirmate.

Artroză, Artrită, Coxartroză – Tratamente Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Artroză, Artrită, Coxartroză – Tratamente Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Tratament naturist boli articulare

Maria Treben spune că toate aceste afecțiuni de natură inflamatorie a articulațiilor sunt vindecabile cu ajutorul plantelor medicinale. Durerile dispar treptat, iar deformările se retrag încetul cu încetul în decursul a 1-2 ani de trataent.

Ceai de coada-calului

Se bea dimineața, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, o cană de ceai de coada-calului. Planta se opărește cu apă clocotită, și se lasă la infuzat 30 de secunde. O altă cană de ceai de coada-calului preparată la fel se va bea cu o jumătate de oră înainte de cină.

Ceai de urzică

În timpul zilei, se beau câte 4 căni de ceai de urzică. Urzicile se opăresc cu apă clocotită și se lasă la infuzat 30 de secunde.

Ceai cu Bitter suedez

Din cele 4 căni de ceai de urzică, se scoate câte o jumătate de ceașcă, de 3 ori: una pentru dimineață, una pentru prânz și una pentru seara. În fiecare ceașcă cu ceai de urzică se adaugă câte o lingură de bitter suedez.

Cantitatea de ceai cu bitter dintr-o ceașcă se împarte în două porții: una se bea cu 30 de minute înainte de masă, iar cealaltă cu 30 de minute după masă.

Comprese cu bitter suedez

Indiferent de locația durerii (genunchi sau alte încheieturi), se pun comprese cu bitter suedez, și se lasă să acționeze timp de 4 ore. Înainte de aplicarea compreselor, se unge pielea cu un strat gros de cremă de gălbenele sau untură de porc.

Se îmbibă o bucată de vată cu câteva picături de bitter, se aplică pe zona dureroasă și se fixează cu o legătură, pentru a putea umbla fără probleme.

Comprese cu frunze de varză

Pe timpul nopții se pot pune comprese cu frunze de varză. Se calcă cu fierul de călcat o frunză de varză creață (sau varză albă), și se aplică pe încheieturile dureroase. Se leagă cu o bucată de pânză pentru a menține locul cald. Dacă apar umflături ale articulațiilor, se aplică comprese cu aburi de coada-calului.

Comprese cu brânca-ursului

Dacă frunzele de varză nu au efect, se folosesc frunze de brânca-ursului. Acestea ajută imediat la eliminarea durerilor, la dispariția umflăturilor și la recăpătarea mersului sau mobilității. Frunzele se spală, se zdrobesc pe un fund de lemn și se aplică pe locul dureros, lăsându-le să acționeze peste noapte.

Frecții cu esență de tătăneasă

Se fricționează încheieturile cu esență de tătăneasă (se găsește la magazinele naturiste) pentru reducerea sau prevenirea durerilor mari.

Băi de șezut cu coada-calului

Coada-calului este o plantă recomandată cu căldură de Maria Treben tuturor persoanelor vârstnice. Dincolo de ceaiul de coada-calului care trebuie băut zilnic pentru alinarea durerilor reumatice, se pot face și băi de șezut cu coada-calului.

Se pun 100 g de plantă în apă rece peste noapte la înmuiat, iar dimineața se dă în clocot și se adaugă în apa de baie. Baia se face 20 de minute, și apa trebuie să acopere regiunea rinichilor. Apa folosită la prima baie poate fi turnată din nou peste plante și refolosită încă de 2 ori.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Ce tratamente naturiste cunoasteti pentru arterita ? Multumesc anticipat !

  2. SA NU AVETI NEVOIE DE ACESTE TRATAMENTE11!!!!!!!!!!!! MULTUMIM ORICUM SUNT FOARTE BUNE .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.