VARZĂ și MIERE – remedii pentru răceală, afecțiuni Respiratorii și pulmonare

Tratamentele cu varză și miere fac parte din leacurile băbești simple și eficiente care au rezistat veacurilor, și care sunt practicate cu succes și azi de adepții vindecării pe cale naturistă. Această combinație ajută îndeosebi la tratarea afecțiunilor respiratorii și pulmonare: răceală și gripă, sinuzită, tuse, astm, bronșită acută sau cronică.

Remedii cu Varză și Miere – Răceală, Afecțiuni Respiratorii și Pulmonare

Remedii cu Varză – Răceală, Afecțiuni Respiratorii și Pulmonare (Image Courtesy sxc.hu)

Varză cu miere pentru bronșită

Se recomandă un decoct preparat din 60 g de varză și 500 ml de apă. Frunzele se fierb bine, și după ce s-a răcit lichidul, se adaugă 4 linguri de miere de albine. Ceaiul rezultat se bea pe parcursul zilei. Este un remediu care ușurează respirația și expectorația, prin efectul de fluidizare a secrețiilor bronșice. Acest tratament trebuie urmat pe o perioadă mai lungă de timp.

Sirop de varză roșie cu miere

Se pune o varză roșie mare la robot sau în storcătorul electric, și se extrage un suc crud. Acesta se pune la fiert cu o cantitate egală de miere, și se lasă pe foc până când amestecul se leagă ca un sirop. Din acest preparat se ia câte o lingură, de 4 ori pe zi. Tratamentul durezaă până la terminarea preparatului, apoi se poate face din nou o altă doză de sirop. Cura trebuie efectuată de mai multe ori pe an. Este foarte eficientă pentru tratarea bronșitei cronice.

Comprese cu frunze de varză

În cazul durerilor de gât provocate de laringită, se aplică 2-3 foi de varză albă înmuiate în apă clocotită în jurul gâtului. Sau frunzele se pot stropi cu puțin ulei. Deasupra lor se așează un prosop sau se leagă un fular și se lasă să acționeze câteva ore.

La fel de bune sunt frunzele de conopidă, salată verde sau broccoli, întrucât aceste legume face parte din aceeași familie cu varza. Toate aceste super-alimente ajută la eliminarea toxinelor corp mult mai rapid și la reducerea inflamațiilor.

Cataplasme cu varză și argilă

Se zdrobește ușor o frunză mare de varză crudă. Separat, se amestecă sucul de la o lămâie cu 6 linguri de argilă și apă caldă, până se obține o pastă care se așează pe frunza de varză. Se aplică pe frunte sau pe maxilar, în funcție de tipul sinuzitei. Se leagă cu o cârpă sau cu un fular și se lasă să stea o oră. La final se îndepărtează cu apă caldă. Tratamentul se face de 2 ori pe zi, până la eliberarea respirației, reducerea durerilor și decongestionarea completă a sinusurilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Eu beau suc de varza de 3-4 ori pe sapt.dar in amestec cu morcov,sfecla rosie,mere si lamaie.

  2. receta de la bunica: o frunza de varza se unge cu miere si se pune pe piept sau spate (in caz de tuse), se infasoara cu un prosop moale, se lasa pe noapte, de dorit. dimineata se scoate fara pic de miere, tusea dispare. in cazuri grave se repeta. O sanatate va doresc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]