Rețetă cu hrean, miere și ouă pentru plămâni

Hreanul este una din cele mai elogiate medicamente de origine naturală din toate timpurile.

Cele mai eficiente leacuri pe bază de hrean sunt cele pentru bolile pulmonare. Efectele sale sunt atât de puternice, deoarece substanțele active ale hreanului sunt eliminate prin plămâni. 

Rețetă cu Hrean, Miere și Ouă Pentru Plămâni – Preparare și Administrare

Rețetă cu Hrean, Miere și Ouă Pentru Plămâni – Preparare și Administrare

Hreanul este o rădăcină bogată în minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu, dar și în vitamine: mai ales Vitaminele B și C. Acizii organici și substanțele antibiotice conținute fac hreanul un leac de temut pentru numeroase boli, inclusiv pentru cancer.

De regulă, se poate consuma ca medicament ras și amestecat cu miere sau oțet în cantități egale. Se ia câte o linguriță, de 2-3 ori pe zi. Este un expectorant grozav al căilor respiratorii, și poate cel mai bun decongestionant al sinusurilor.

Macerat de hrean, miere, ouă și lămâie – rețetă 

Ingrediente

• 1 kg de hrean
• 1 kg de miere
• 12 ouă
• 1 litru de țuică naturală (pălincă)
• zeamă de lămâie

Preparare

Se spală ouăle bine și se pun cu tot cu coajă într-un borcan. Peste ele se toarnă sucul de lămâie proaspăt stors, cât să le acopere.

Se lasă vasul la macerat peste noapte (12 ore). După acest interval, se scot ouăle din zeama de lămâie, se sparg și se bat.

Compoziția de ouă bătute se pune la loc în borcanul cu zeamă de lămâie. Se adaugă și hreanul curățat de coajă și dat pe răzătoare, mierea și țuica sau pălinca. Se amestecă și se lasă borcanul la macerat încă 9 zile.

Din acest preparat se iau câte 1-3 linguri pe zi, după masă.

Indicații terapeutice

Acest macerat are efecte puternice asupra plămânilor, datorită proprietățile antibiotice ale hreanului. Este de asemenea un tonic remineralizant și vitaminizant, datorită celorlalte ingrediente, fiind recomandat pentru întărirea și stimularea sistemului imunitar.

  • Bronșită cronică
  • Pneumonie (recidivantă)
  • Tuberculoză pulmonară
  • Cancer la plămâni

Tratamentul se poate urma indiferent de gravitatea boii de plămâni, 2-3 luni, urmate de o pauză de o lună. Se poate repeta până la vindecare.

Contraindicații

Nu trebuie depășită doza zilnică recomandată. Hreanul este un aliment-medicament puternic, care poate afecta persoanele care suferă de afecțiuni digestive, cum este colita de fermentație sau sindromul colonului iritabil. Hreanul folosit extern poate provoca iritații sau alergii la nivelul pielii.

Citește și rețeta sirop de hrean cu miere pentru afecțiunile pulmonare. 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. multumesc pentru incurajari, stiiam ceva de hrean dar nu eram sigura….. acum voi incerca negresit…..!!!!!

  2. MULTUMIM PT. TOATE RETETELE.

  3. Orice produs numai in stare proaspata are efect , daca sta in amestec in timp devine toxic ca tot ce e bun se transforma in alt compus care uneori are si un miros insuportabil toxic. Hreanul se prepara cu otet si miere si e un medicament cateva zile . Galbenus de ou frecat cu zahar prospat este un medicament si in loc de dulciuri.
    Nu pot sa inteleg pe cei care scriu aceste retete , nu stiu chimie , biochimie . Cred ca toti sunt vraci , calugari care doresc sa ne otraveasca.

  4. Mulțumesc! Foarte bun!

  5. ouale se bat cu coaja cu tot?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.