Tratamente naturiste pentru tiroidă

Glanda tiroidă este o parte esențială a sistemului endocrin. Are o influență majoră asupra metabolismului, fiind implicată în sinteza proteinelor.

Glanda tiroidă ajută de fapt la reglarea per ansamblu a tuturor funcțiilor corpului și mai ales a hormonilor.

Tratamente naturiste pentru tiroidă

Tratamente naturiste pentru tiroidă

Defectarea funcției glandei tiroide aduce cu sine două tipuri principale de tulburări: hipertiroidie și hipotiroidism.

Cele mai frecvente simptome ale acestor boli sunt: slăbirea vederi, oboseală și stres accentuat, creșterea sau pierderea anormală în greutate, modificări ale dispoziției, anxietate, tahicardie, variații ale tensiunii arteriale și chiar depresie.

Remedii naturiste pentru tiroidă

 Amestec de fructe pentru tiroidă

Se dau prin mașina de tocat următoarele fructe: 300 grame de nuci, 300 grame de stafide și 300 grame de caise uscate.

Se amestecă bine într-un bol și se adaugă peste ele sucul proaspăt stors de la 3-4 lămâi. Se acoperă tot preparatul cu miere și se amestecă.

Din acest leac se iau câte 3 linguri pe zi, una dimineața pe stomacul gol, și celelalte două seara la culcare.

Sau un tratament mai simplu pentru glanda tiroidă este un amestec de 3-4 nuci cu o linguriță de miere. Acest leac se ia dimineața înainte de masă.

• Comprese cu nucă și coajă de stejar

Se pun la fiert coji de nuci și de stejar mărunțite, timp de 30 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit, și când preparatul este cald, se aplică pe zona tiroidei cu o compresă.

• Semințe de in

Se adaugă 5 linguri de semințe de in într-un litru de apă și se pun la fiert timp de 10 minute. Se consumă câte 5 pahare pe zi din acest ceai, timp de 14 zile.

Este un tratament bun pentru curățarea glandei tiroide.

• Pere, ceai de ghimbir

Perele sunt fructe eficiente în reglarea nivelului hormonal. Se recomandă 4-5 pere pe zi pentru îmbunătățirea funcției glandei tiroide.

Cura se poate urma câteva luni pentru efecte optime.

Pe perioada iernii, se poate consuma ceai de ghimbir, deoarece această rădăcină ajută la producția de hormoni tiroidieni.

Tot în sezonul rece este bine ca persoanele care au probleme cu tiroida să se îmbrace cu haien groase și să bea băuturi fierbinți pentru a se menține încălziți. Căldura ajută la recuperare.

 Ulei de cocos

Persoanele care doresc să se recupereze mai rapid în urma unei afecțiuni a tiroidei, pot consuma un amestec dintr-o linguriță de ulei de nucă de cocos și un pahar cu lapte.

 Vitamina A, zinc și seleniu

Problemele cu glanda tiroidă afectează vederea, și de aceea este recomandabil să se includă în dieta zilnică alimente bogate în Vitamina A: dovleac, mango și morcovi.

Potrivit cercetărilor în acest domeniu, deficitele de zinc și seleniu duc de multe ori la disfuncția tiroidiană. Se recomandă legumele verzi și peștele.

 Detoxifierea corpului cu sucuri

Se recomandă creșterea consumului de fluide: apă curată, supe și sucuri de fructe și legume proaspete, îndeosebi de portocale, spanac, mure, smochine, banane sau avocado, acestea fiind extrem de bogate în seleniu și zinc.

Această dietă ajută la eliminarea toxinelor și chimicalelor nocive, pentru grăbirea procesului de vindecare.

•  Odihnă și relaxare

Acesta este un sfat extrem de important, care nu trebuie trecut cu vederea. Foarte mulți pacienți cu boli ale glandei tiroide suferă de oboseală cronică, stres, nopți nedormite și dureri musculare.

Odihna este parte din hrana de care corpul are nevoie pentru a funcționa optim. Se recomandă 8 ore de somn pe zi pentru recuperarea după această boală.

Se recomandă de asemenea evitarea stresului emoțional și încurajarea întâlnirilor și activităților aducătoare de bună optimism și de dispoziție.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. Ce minunat ca niste oameni deosebiti ne informeaza ca sa putem trai cit de cit mai fericiti ameliorind problemele de sanatate

  2. Vă mulțumesc tare mult pentru aceste informatii,mă intereseaza pentru că și eu am probleme cu glanda,și orice informație este bine venită.

  3. Cum se face tinctura de rostopasca ?

  4. Vă mulțumesc din tot sufletul pentru aceste confirmari ale mele și sfaturi prețioase ,in ceea ce priveste hipotiroidia .
    Mai sm pareză de 32 de ani și hepatită cronica .
    Nu credeam ca poate da o asemenea stare de oboseală!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.