Faringită și Laringită – Tratamente Naturiste

Faringele este un organ musculos situat la răscrucea dintre căile respiratorii și cele digestive. Faringele începe la terminarea gurii și a deschiderii foselor nazale, și ține până la deschiderea esofagului. Majoritatea afecțiunilor faringelui sunt de natură bacteriană, însoțite de dureri în gât și febră: angine, amigdalite, etc.

Faringită și Laringită – Tratamente Naturiste

Faringită și Laringită – Tratamente Naturiste

Faringita – Tratamente naturiste

Faringita este o infecție care poate culmina într-o inflamare a mucoasei conductului care face legătura între laringe și fosele nazale. Simptomele nu includ întotdeauna febră.

• Se recomandă anumite ceaiuri care se pot folosi și sub formă de gargară:

– Ceai de fenicul, de lemn-dulce, de stejar sau de mâna-Maicii-Domnului – se prepară din 20 g de plantă la un litru de apă.

– Ceai de sunătoare și ceai de cimbru – se pot folosi și la gargară.

– Foarte bun pentru faringită este și ceaiul de afine, care se prepară dintr-o mână de afine la 4 litri de apă, fierte până scad la 2 litri.

• Este bine să se bea lapte cu ou. În 200 g de lapte cald se adaugă un gălbenuș crud și o linguriță de miere

• Se bea ceai și se face gargară dimineața și seara cu ceai din frunze și flori de nalbă, îndulcit cu miere.

• Se mestecă fagure de miere sau căpăceală de miere.

• Pentru răgușeala și tusea care apar la faringită și laringită se recomandă tinctura de ridiche neagră (se găsește la Plafar). Se ia câte o linguriță, de 3-4 ori pe zi. Este un medicament bun și pentru litiază biliară, ca un bun reglator al fluxului biliar.

• Propolis Plus C este un medicament recomandat în faringită, laringită și alte infecții microbiene, precum și în cazuri de efort prelungit fizic, surmenaj intelectual sau fragilitate vasculară. Se iau câte 3-4 comprimate pe zi, timp de 2 săptămâni.

• Orosept este un produs naturist care ajută foarte mult în faringo-amigdalite.

• Voseptol este un produs românesc excelent pentru afecțiunile respiratorii.

Laringita – Tratamente naturiste

Laringele este organul vocii, datorită corzii fine dispuse în calea aerului. Bolile laringelui includ tulburări de respirație și fonație.

Laringita este o inflamație a laringelui, care atinge corzile vocale și provoacă răgușeală. Uneori pot să apară și dureri în gât însoțite de uscăciune, tuse, arsuri sau febră. Inflamația acută a laringelui poate fi cauzată de infecții virotice și bacteriene, sau de o iritație locală prelungită, efort vocal, fumat, abuz de alcool, praf, gaze, vapori toxici sau deviație de sept.

În anumite cazuri, laringita poate să apară și ca un semn al unei boli infecțioase: febră tifoidă, scarlatină, rujeolă, gripă sau tuse convulsivă. Formele cronice de laringită sunt TBC-ul laringian, scleromul sau sifilisul.

• Se recomandă consumul de ceapă coaptă cu unt.

• Se beau ceaiuri de: lumânărică, izmă, arnică, fenicul, nalbă, pătlagină, podbal, mac, cașul-popii, cimbru, sulfină, isop, cimbrișor sau alte ceaiuri pectorale de la Plafar.

• Pentru gargară, se poate folosi ceai de arnică, sulfin, pătlagină, nuc, salvie, fenicul sau turiță-mare.

• În caz de afonie sau pierderea vocii, se bea suc de morcov, țelină și pătrunjel, sau morcov, lăptucă și lucernă, sau morcov, păpădie și gulie.

• În caz de tumori laringiene benigne (noduli vocali, polipi laringieni) sau maligne (cancerul laringian), se beau sucuri de legume: morcov, sfeclă și spanac, morcov, sfeclă și castravete, sau suc de spanac și morcov separat, ca atare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. mioara plamada

    Va multumesc.. In cazul in care imi mai puteti recomanda si altceva….astept cu nerabdare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.