Tratamente cu Miere, Oțet și Scorțișoară – Pentru 13 Boli

Mierea de albine este nectarul parfumat și concentrat al celor mai hrănitoare flori, și un dar al albinelor pentru sănătatea omului. Am auzit despre multitudinea de beneficii pe care mierea le are asupra organismului nostru, însă paleta de efecte terapeutice nu poate fi niciodată întregită, întrucât noi și noi leacuri sunt plăsmuite în fiecare sezon de către fitoterapeuți. Mierea sporește și mai mult efectele altor plante sau mirodenii naturale.

miere si scortisoara tratamente boli

Miere, Oțet și Scorțișoară – Tratamente Pentru Diverse Boli

Miere cu Oțet de mere – ceaiul de dimineață

Persoanele care consumă în mod regulat un amestec de miere ecologică și oțet de mere organic adaugat într-un pahar de apă fierbinte declară că se simt mult mai bine. Aceasta este nu doar o băutură energizantă, ci și una extrem de sănătoasă pentru digestie, metabolismul grăsimilor, colesterol și infecții. Un pahar de apă caldă cu miere și oțet poate înlocui cu succes ceaiul de dimineață sau cafeaua.

Tratamente cu Miere și Scorțișoară

Amestecul de miere și scorțișoară este un leac antic, descoperit de indieni și transmis din generație în generație până în ziua de azi, când a fost pus mai atent sub investigația cercetătorilor, care au confirmat efectele benefice în tratarea a numeroase boli și afecțiuni.

În scop terapeutic, folosiți scorțișoara de Ceylon, nu cea de cassya, sau chinezească.

1. Halena

Respirația urât-mirositoare poate fi eliminată extrem de ușor, prin gargara cu o linguriță de miere și 1/2 linguriță de scorțișoară, amestecate într-un pahar cu apă fierbinte. Acest preparat va menține respirația proaspătă pe tot parcursul zilei.

2. Răceală și gripă

Pentru eliberarea sinusurilor și ameliorarea simptomelor de tuse, se ia o lingură de miere puțin încălzită într-un vas cu apă caldă și 1 vârf de cuțit de scorțișoară, timp de 3 zile. Un om de știință din Spania a demonstrat că mierea conține un ingredient care are capacitatea de a ucide în mod natural germenii de gripă.

3. Sistemul imunitar

Oamenii de știință au descoperit că mierea conține diferite vitamine și fier în cantități mari, care administrate zilnic, pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. În combinație cu scorțișoara, mierea oferă mai multă protecție organismului împotriva bacteriilor și atacurilor virale. Mai mult, consumul zilnic de miere de albine întărește corpusculii celulari ai leucocitelor.

4. Cancer

Cercetările au arătat că un amestec dintr-o linguriță de miere și una de scorțișoară, administrat de 3 ori pe zi, timp de 3 luni, poate ajuta la vindecarea cancerului de stomac și de oase.

5. Indigestie, stomac deranjat

Pulberea de scorțișoară presărată peste 2 linguri de miere, luată înainte de masă, poate înlătura aciditatea și ușura procesul de digestie a celor mai grele mâncăruri.

Amestecul de miere și scorțișoară pot vindeca durerile de stomac și inclusiv ulcerul gastric. Studii efectuate în India și Japonia au arătat de asemenea că acest leac poate reduce gazele din stomac.

6. Miere și scorțișoară pentru slăbit

Se bea în fiecare dimineață câte un pahar cu apă caldă cu miere și scorțișoară, și iarăși cu o oră înainte de masă. Se bea și seara, la culcare. Administrat în mod frecvent, această băutură ar trebui să dea rezultate bune inclusiv la obezi, datorită efectului de prevenire a depunerii grăsimii în organism.

7. Colesterol mare

 Pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge cu 10%, se adaugă 2 linguri de miere și 3 de scorțișoară în 450 ml de apă sau ceai, și se bea de 3 ori pe zi. Efectul se menține câteva ore.

8. Boli de inimă

O pastă din miere și scorțișoară întinsă pe o felie de pâine în loc de gem, consumată regulat poate reduce nivelul colesterolului, prevenind astfel atacurile de cord. Conform unor studii din America și Canada, acest amestec a ajutat la revitalizarea arterelor și venelor la pacienții în vârstă.

9. Infecții urinare

Pentru distrugerea germenilor din vezica urinară care creează infecția, se bea un pahar cu apă călduță în care s-au pus 2 linguri de scorțișoară și una de miere de albine.

Miere și Scorțișoară

Miere și Scorțișoară

10. Artrită

Se face o pasă dintr-o linguriță de pulbere de scorțișoară, o parte de miere de albine și 2 părți de apă caldă. Se amestecă bine ingredientele și se aplică pe articulațiile afectate. Se freacă ușor pentru reducerea durerii. Efectele se simt imediat.

Un leac similar se poate administra și intern pentru tratarea artritei cronice. Se pun 2 linguri de miere și una de pudră de scorțișoară într-o cană de apă fierbinte și se amestecă. Se bea dimineața și noaptea, în fiecare zi.

11. Căderea părului

Se prepară o mască dintr-o lingură de miere de albine, o linguriță de scorțișoară și puțin ulei de măsline. Cu acest amestec se freacă părului și se lasă 15 minute să acționeze înainte de spălare.

12. Infertilitate

Pentru vindecarea impotenței, fitoterapeuții recomandă 2 linguri de miere înainte de culcare. În China, Japonia și țările din Orientul Îndepărtat, femeile incapabile să conceapă au luat scorțișoară pentru fortificarea uterului, cu rezultate bune. C

Se poate adăuga de asemenea un vârf de cuțit de scorțișoară într-o linguriță de miere, cu care se freacă gingiile la intervale regulate pe parcursul zilei. Aceste amestec se dizolvă și intră în corp, unde poate ajuta femeile să conceapă.

13. Longevitate

Se prepară un ceai din 4 linguri de miere și o lingură de scorțișoară, la 3 căni de apă. Se bea câte o ceașcă, de 3-4 ori pe zi. Ajută la creșterea duratei de viață, prevenirea îmbătrânirii premature și menținerea pielii catifelate.

Administrat în cantități mici, conținutul de zahăr din miere nu produce efecte secundare asupra persoanelor cu diabet zaharat.

Contraindicații

Nu consumați scorțișoară în doze mari, și nu înghițiți pulberea ca atare, ci doar diluată sau amestecată cu alimente. Scorțișoara nu este indicată pe perioada sarcinii, copiilor sub 2 ani, și nici persoanelor alergice sau cu intoleranță la condimente.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


12 comentarii

  1. Cred foarte mult in aceste tratamente naturiste , din pacate insa ne-am invatat atunci cand avem o problema sa apelam cu usurinta la medicamente , care desi rezolva afectiunile care le avem, sunt si o adevarata otrava pentru organism .

  2. MIEREA NU E TOXICA IN APA FIERBINTE?

  3. VA MULTUMESC (si cred ca nu sunt singura) CA NE IMBUNATA TITI VIATA CU RETETE DE MULT UITATA DAR FOARTE EFICIENTE ;INCA O DATA VA MULTUMESC SI TINETI-O TOT ASA CA AVETI FOARTE MULTI ADMIRATORI SI CITITORI !!!!!

  4. trebuie provat sa vedem rezultate

  5. da,niste ingrediente la mana oricui!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.