Retenția Urinară – Cauze și Tratamente Naturiste

Retenția urinară se definește prin imposibilitatea de a elimina urina din organism. Poate fi vorba despre o cauză a afecțiunilor pancreasului, sau a sistemului nervos. Retenția urinară poate să apară la persoanele prostatice din cauza unor medicamente: atropină, foladon sau alte pilule diuretice care trebuie evitate.

retentia urinara tratamente naturiste

Retenția urinară – Tipuri, cauze și simptome

Retenția completă de urină la bărbați este de regulă cauzată de un adenom de prostată, iar la femei de tulburări neurologice. Simptomele se manifestă printr-o nevoie urgentă de a urina, tensiuni și durere la nivelul vezicii.

Retenția incompletă de urină este determinată de factori neurologici, prin asociere cu diabet, și poate să apară o îngustare a colonului vezical, calculi, fibrom sau cancer al prostatei. Ca simptome, se resimt tulburări de micțiune: urinare frecventă cu jet slab, senzație de golire incompletă a vezicii. Poate să apară și infecții urinare.

Tratamente naturiste pentru retenție urinară

• Se recomandă consumul de pere, sau de mărar.

• În cazul spasmelor urinare (incapacitatea de a urina), se poate aplica o pernă cu pedicuță încălzită, pentru calmarea crampelor.

• La parezele vezicale, se fac băi de șezut cu urzică-moartă, și se bea ceai.

• Persoanele care suferă de atonie vezicală pot bea ceai de crețișoară, esență de traista-ciobanului, macerat de troscot, sau băi de șezut cu sare, cu traista-ciobanului și/sau coada-calului, și/sau coada-șoricelului (se prepară din 100 g de plantă la 5 litri de apă, macerat 12 ore).

• Pentru blocaj renal, se recomandă rădăcini de pătrunjel. Se fierb 3 kg de rădăcină de pătrunjel în 5 litri de apă, până când cantitatea scade la jumătate. După ce s-a răcit, se adaugă 0,5 kg de miere de albine. Această cantitate se ia pe parcursul a 3 zile, sau câte un litru pe zi. Nu se consumă nimic altceva. Gurmanzii pot mânca foarte puțin în prima și a treia zi. Se urmărește urina în următoarele 18 zile, și se observă dacă a apărut ceva în urină (puroi sau sânge, sau dacă urina este tulbure). Se repetă cura până când urina devine curată.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.