Cafea Verde – Beneficii Pentru Hipertensivi, Diabetici, Supraponderali

În societatea actuală s-a popularizat intens ideea că un consum excesiv de cafea poate dăuna grav sănătății. Extractul de cafea verde, devenit recent unul din cele mai mari trenduri ale momentului, a fost sugerat ca o alegere mai sănătoasă comparativ cu cafeaua prăjită.

Cafea Verde – Beneficii Pentru Hipertensivi, Diabetici, Supraponderali

Cafea Verde – Beneficii

Cafeaua verde vs. Cafeaua prăjită 

 

Cafeaua verde este extrem de bogată în acid clorogenic. Acesta este un antioxidant puternic, care împiedică exercitarea efectelor radicalilor liberi asupra corpului. De aceea se spune despre cafeaua verde că aduce beneficii majore sănătății. Există două tipuri principale de plante de cafea numite Arabica și Robusta, dintre care Arabica este cel mai bogat în antioxidanți.

Majoritatea consumatorilor de cafea se lipsesc de cele mai mari beneficii ale cafelei deoarece aleg să o folosească pe cea prăjită. Procesul intens de prăjire a boabelor de cafea reduce în mod semnificativ conținutul antioxidant al acestora.

Mai mult, studiile au arătat că peste 1000 de substanțe chimice toxice există în cafeaua prăjită. Aceste substanțe care imită hormonii pot aduce o serie de efecte nocive asupra sănătății: pot congestiona ficatul, rinichii și intestinele, ducând la apariția cancerului.

Prăjelile în general sunt un cancerigen puternic (acrilamidă), mai ales când vine vorba despre gătitul la temperaturi foarte mari.

Scade nivelul tensiunii

Consumul de cafea verde poate avea un efect benefic asupra hipertensiunii arteriale. Un studiu realizat în Tokyo, Japonia a scos la iveală efectele pozitive ale cafelei organice asupra persoanelor hipertensive. Cercetările au arătat că tensiunea arterială a scăzut în mod direct proporțional cu doza de cafea verde administrată, fără să provoace efectele secundare ale medicamentelor hipotensive pe bază de prescripție medicală.

Cafea Verde – Beneficii

Cafea Verde – Beneficii

Cafeaua verde ajută la slăbit

Un studiu efectuat în Japonia susține eficiența cafelei neprăjite asupra eliminării excesului de kilograme. Combinația dintre cofeină și acid clorogenic din cafeaua verde poate inhiba absorbția grăsimilor și reducerea acumulării de grăsime din corp.

Leac miraculos pentru diabet

Un studiu de la Universitatea Helwan din Cairo, Egipt a relevat că acidul clorogenic din toate tipurile de cafea (nu doar din cafeaua verde) are un efect antagonist în ceea ce privește transportul glucozei în organism, și poate astfel reduce nivelul glucozei din sânge și nivelul de insulină în caz de diabet zaharat.

Echilibrul zahărului din sânge este o măsură critică în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă a organismului. Prea mult zahăr și cereale consumate pe zi poate duce la dezechilibre a nivelului de zahăr din sânge, cauzând apariția inflamațiilor, afecțiuni hormonale sau scăderea randamentului imunitar.

Stabilitatea nivelului zahărului din sânge asigură o mai bună energizare a corpului, claritate mentală, îmbunătățirea funcției hormonale, detoxifierea și pierderea în greutate.

 

Extractele de cafea verde împreună cu alte super-alimente, cum este cacaua și scorțișoara au efecte remarcabile asupra stabilizării zahărului din sânge și îmbunătățirii funcțiilor generale ale corpului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. UNDE SE GASESTE CAFEA VERDE

  2. La magazinele naturiste, sau online (apăsați pe linkurile din articol).

  3. mioara plamada

    in tomis 3, Constanta este un magazin de ceaiuri si cafea, unde gasiti tot ce doriti, gasiti si pe facebook cu acelas nume ca si magazinul ,, Pravalia Linei ,,

  4. cafeaua verde o gasiti la orice magazin de cafea. de ex. in piata obor, piata 1 mai. pretul difera intre 50-55lei/kg. mare atentie pentru cei hipotensivi, eu dupa o canita de cafea am avut tensiunea 8,5….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.