Nivel Ridicat de Zahăr în Sânge – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Lipsa de mișcare fizică, presiunea și stresul psihic, stilul de viață și regimul alimentar defectuos sunt printre cei mai mari dușmani ai sănătății, care duc inclusiv la creșterea nivelului de zahăr din sânge și apariția diabetului, obezității sau bolilor de inimă.

Nivel Ridicat de Zahăr în Sânge – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Hiperglicemia – Simptome și Cauze

• Urină concentrată
• Senzație de urinare frecventă datorită cantității mai mari de zahăr din organism
• Senzație de foame constantă, pentru a face față nivelului mare de zahăr din sânge
• Setea de nestins
• Probleme de vedere
• Stare de oboseală și slăbiciune
• Întârzierea procesului de vindecare a rănilor
• Mâncărime, mai ales la nivelul organele genitale
• Modificări de greutate
• Somnolență

Un nivel ridicat de zahăr din sânge se poate datora unor cauze genetice sau ereditare, dar de cele mai multe ori este vorba despre un deficit nutrițional, obezitate, stil de viață sedentar, stres, și griji zilnice, hipertensiune, consum excesiv de alcool, ulei și zahăr, nivel mare de colesterol, dietă bogată în carbohidrați și grăsimi, deficit de insulină, îndepărtarea pancreasului prin operație.

1. Suc de tărtăcuță amară

Tărtăcuța amară (Momordica charantia) este una din cele mai populare plante hipoglicemice folosite în Asia și Africa. În Europa se mai numește castravete amar, datorită gustului. Atât frunzele, cât și tulpinile se folosesc la prepararea ceaiurilor, supelor și a berii. Din fructele plantei se fac sucuri naturale sau salate. Din semințele de tărtăcuță amară se fac tincturi.

Se ia zilnic câte o lingură de suc de tărtăcuță amară, dimineața pe stomacul gol pentru reglarea nivelului mare de zahărului în sânge.

2. Turmeric

Turmericul este un ingredient bun la toate. Pentru diabetici, este un remediu naturist ideal pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge. Pentru rezultate bune, se recomandă un amestec ingenios din:

• o jumătate de linguriță de turmeric
• o jumătate de linguriță de frunze de dafin
• o linguriță de aloe vera gel

Acest preparat se ia de 2 ori pe zi, înainte de masa de prânz și de cină.

3. Frunze de mango și curry

Se pun la înmuiat 5 frunze mango într-o sticlă de apă peste noapte. Dimineața se strecoară lichidul și se bea. Frunzele de curry, consumate de 2 ori pe zi au un efect hipoglicemiant la fel de bun.

4. Amestec de uleiuri

Se ia ulei de piper negru, ulei de fenicul și ulei de ienupăr pentru restaurarea și regenerarea celulelor pancreatice. Pentru stimularea insulinei, se recomandă uleiul de morcovi, de eucalipt, de geraniu și de lămâie.

5. Fosfor și acid lactic

Fosforul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Se poate găsi în produse lactate, carne, cereale integrale, fructe: tărâțe de grâu, semințe de dovleac, semințe de mac, germeni de grâu, soia, migdale, nuci, ficat de vită, orez brun, carne de brun, alge marine, ouă, iaurt, broccoli, usturoi, pește. Acidul lactic este de asemenea un remediu bun pentru persoanele cu niveluri mari ale glicemiei.

6. Miere + pulbere de turmeric + pulbere de coacăze uscate

Se amestecă ingredientele și se consumă zilnic, pentru reducerea nivelului glicemiei.

7. Alimente pentru hiperglicemie

Alicina din usturoi are efecte minunate asupra reducerii colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, iar ceapa are cantități foarte mici de zahăr. Persoanele cu hiperglicemie trebuie să consume lapte degresat, fructe fibroase și legume proaspete: castraveți, soia, spanac, schinduf, varză, roșii și morcovi. Trebuie evitate băuturile reci, fructele uscate, uleiul prăjit, alimentele grase, untul, mâncarea fast-food, biscuiții.

8. Hidroterapia

Se pot face aplicații de cataplasme calde și reci pe abdomen sau pe șira spinării. Apa rece stimulează circulația sângelui și crește astfel capacitatea mușchilor de a utiliza zahărul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. MULTUMESC PT INFORMATII.SUNT BINE VENITE.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.