Tratament cu Semințe de Mac Pentru Oase și Osteoporoză

Macul (Papaverum somniferum) este una din cele mai vechi plante medicinale cultivate, cu o istorie de aproape 3.000 de ani. Medicii greci știau despre puterea narcotică a opiumului din semințele de mac, și le foloseau pentru tratarea insomniei, afecțiunilor sistemului nervos și a durerilor de tot felul. Semințele de mac au fost de asemenea utilizate pentru inflamații, febră, dureri de dinți, de urechi sau dureri musculare.

Tratament cu Semințe de Mac Pentru Osteoporoză

Tratament cu Semințe de Mac Pentru Osteoporoză

Macul – Proprietăți și Efecte terapeutice

Există dovezi că opiumul datează din 3400 î.Hr., de pe vremea babilonienilor și asirienilor. Hipocrate obișnuia să prescrie opium pacienților săi, iar în timpul Imperiului Roman, sodații dădeau vin cu suc de mac celor condamnați la răstignire, pentru a atenua durerea, întrucât semințele de mac crude conțin heroină, codeină și morfină.

Semințele de mac sunt dotat cu cantități foarte mari de calciu (968 mg – de 8 ori mai mult decât laptele), 800 mg de fosfor, 1105 mg de fosfor, 506 mg de magneziu, fier (de unde și culoarea neagră) și acid folic. Toate aceste substanțe sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. În plus, uleiul din semințe de mac are un conținut ridicat de fosfor care ajută la absorbția calciului în oase.

>> Macul menține integritatea osoasă și după moarte

Proprietățile terapeutice ale macului asupra oaselor au ieșit la iveală în urmă cu câțiva ani, la mutarea unui cimitir vechi din secolul al XIX-lea dintr-un sat din Slovacia. Atunci s-a descoperit că oasele celor îngropați nu erau deloc afectate de procesul de descompunere, aflându-se într-o stare perfectă.

Cercetătorii au fost curioși să descopere motivul, și au efectuat o serie de studii pentru a elucida misterul. Aceștia au aflat ulterior că integritatea osoasă a celor dezhumați se datora consumului regulat de mac din acea zonă. Locuitorii satului obișnuiau să prepare tot felul de mâncăruri cu mac. Tot atunci au fost colectate zeci de rețete de preparate cu mac, printre care și turtele cu semințe de mac.

seminte de mac

>> Ajută la refacerea masei osoase

Acidul linoleic conținut este responsabil pentru reducerea pierderii de calciu din oase, proces asociat cu osteoporoza și pentru refacerea masei osoase deteriorate.

>> Semințe de mac în sarcină

Deși mulți spun că semințele de susan pot fi consumate pe perioada sarcinii, nu există dovezi care să susțină această presupoziție. Semințele de susan considerate mai sigure în primul trimestru de sarcină în cazul femeilor însărcinate.

Tratament cu semințe de mac osteoporoză

În ciuda tuturor acestor presupuse beneficii, nu a fost stabilită încă o doză sigură de semințe de mac pentru tratarea osteoporozei, sau pentru consumul zilnic, deoarece acestea pot conține cantități mari de opium ce pot fi fatale în cazul unei administrări îndelungi sau fără sfatul unui medic specialist.

Semințele de mac din comerț pot fi mai mult sau mai puțin bogate în opium, de aceea nu se poate ști cu siguranță dacă acestea sunt sigure pentru un consum sub formă de tratament.

Semințele de mac se pot adăuga (presăra) pe produse de panificație, deserturi sau salate, dar nu în doze mari, și nu zilnic. Unii medici spun că ceaiul de semințe de mac poate fi fatal. Au existat câteva astfel de cazuri în America. Așadar, mare atenție la consumul acestor semințe.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. de ce se fierbe?Eu stiu ca mierea nu trebuie fiarta.

  2. Pe timpul lui CEAUSESCU erau campuri intregi cu mac acum nimic nu se mai planteaza din ce era odata……odata.

  3. Ani la rind am recoltat macul,sute de kg.mancam mult pe zi ca era dulce,proaspat,faceam chifle umplute cu mac fiert in lapte….si cite altele dar nu a dat reactii adverse de care vorbiti……

  4. „Macul intretine integritatea osoasa si dupa moarte” hi hi hi

  5. Am cumparat de la marchet dar era iute,alterat…l am aruncat…proaspat doar sa cultiv…

  6. destul de periculos….dupa parerea mea…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.