Usturoi și Miere, Lâmâie, Oțet și Propolis – Leacuri Medicinale

Atât usturoiul, cât și mierea sunt alimente cu efecte antibiotice și antimicrobiene naturale, care pot fi exploatate mai ales în sezonul rece, când apar primele semne de gripă, răceală, dureri în gât sau tuse. Am ales câteva rețete cu usturoi, miere, ceapă și alte ingrediente care pot fi pregătite acasă și utilizate cu încredere la nevoie.

Usturoi și Miere - Leacuri de Succes

Usturoi și Miere – Leacuri de Succes

 Sirop de usturoi și miere – tuse, dureri în gât

Se pun într-un borcan câțiva căței de usturoi și peste ei se toarnă miere. Se lasă la macerat 2-3 săptămâni la loc luminos. Siropul este gata când usturoiul se face opac. Mierea trebuie să aibă un gust pregnant de usturoi. Acest leac formidabil se poate folosi ca un calmant natural în caz de tuse și dureri de gât. Siropul de usturoi cu miere este ideal pentru copiii mici, însă trebuie diluat cu apă. Acest minunat preparat se poate exploata și în bucătărie, la diverse mâncăruri.

 Usturoi, miere și lămâie – angină pectorală

Se prepară un macerat din 10 căpățâni de usturoi, un kilogram de miere de albine și 10 lămâi procesate la robot. Se amestecă toate ingredientele și se lasă la macerat 7 zile, la loc răcoros. Se iau câte 2-4 lingurițe pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul durează 14 zile. Pentru efecte mai bune, este bine ca preparatul să se ia sublingual (se ține câteva minute sub limbă, apoi se înghite).

 Macerat din usturoi și miere – boli de inimă și varice

Se amestecă 250 g de usturoi pisat cu 350 g de miere și se lasă la macerat 7 zile, la loc răcoros. Se ia din acest preparat câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul acesta se face 30-50 de zile, apoi urmează o pauză de 7 zile, după care se poate relua.

 Usturoi, miere și oțet de mere – pentru slăbit

Se prepară un macerat dintr-o căpățână de usturoi zdrobit, 400 g de miere și oțet de mere, cât cuprinde un borcan de 800 de g. Maceratul durează 8 zile, timp în care borcanul se agită zilnic. După această perioadă, se filtrează lichidul și se păstrează la frigider. Se ia câte o lingură pe zi, dimineața pe stomacul gol. Persoanele cu diabet nu au voie să consume miere.

 Usturoi, propolis, tătăneasă și drăgaică – cancer la tiroidă

Se prepară un macerat din:

• 300 g de usturoi (pisat)
• 50 g de propolis solid (mărunțit)
• 500 g de rădăcină de tătăneasă (rasă)
• 200 g de drăgaică (tocată mărunt)
• 1 litru de țuică de prune

Se amestecă toate ingredientele într-un borcan și se lasă 10 zile la macerat, apoi se filtrează preparatul. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu înghițituri mici. Este bine să se ceară sfatul medicului înainte de începerea tratamentului.

 Usturoi, miere și alte plante – pentru imunitate

• 5 căței de usturoi tocat
• sucul de la o jumătate de lămâie
• o jumătate de cană de apă
• o jumătate de ceașcă de miere
• o linguriță de ghimbir proaspăt ras sau un sfert de linguriță de pudră de ghimbir
• un strop de pulbere de ardei iute

Se amestecă ingredientele și se ține 7 zile la frigider, sau se ia imediat. Se ia pentru tuse, răceală și creșterea imunității.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.