Leacuri care șterg petele maro de pe față – biolog Eugen Giurgiu

Petele maronii care apar pe față sunt inestetice și schimbă aspectul tenului. De aceea multe persoane se silesc să le îndepărteze cu felurite soluții.

Leacuri care sterg petele maro de pe fata – biolog Eugen Giurgiu

Leacuri care sterg petele maro de pe fata – biolog Eugen Giurgiu

Ce sunt petele maro?

Petele maronii se mai numesc „pete de bătrânețe” fiindcă apar de regulă la persoanele care au trecut de vârsta de 50 de ani. Inclusiv persoanele tinere fac aceste pete, din cauza expunerii prelungite la soare.

Petele maronii sunt de obicei mici și plate. De cele mai multe ori apar pe zonele de piele expuse la soare, precum fața, umerii și brațele.

Pete maro pe piele – cauze posibile

Razele ultraviolete determină o producție excesivă de melanină în piele. Acest pigment este cel care dă pielii, ochilor și părului culoarea lor specifică.

Alte cauze ale petelor pigmentare sunt tulburările hormonale și factorii genetici.

Pete maronii pe față – remedii naturale

Petele maronii nu necesită tratament, însă din motive cosmetice se impune îndepărtarea lor. Există creme și loțiuni care ajută la albirea pielii, însă dacă vreți ceva natural, încercați rețetele de mai jos.

Acestea sunt recomandate de biologul Eugen Giurgiu. Toate sunt eficiente, însă este nevoie de o aplicare riguroasă.

Tărâțe de grâu + argilă + pătrunjel

Ingrediente

• 2 linguri de tărâțe de grâu măcinate
• 1 lingură de argilă (sau caolin)
• 1 lingură de frunze de pătrunjel tocate

Metodă

Măcinați o cantitate mică de tărâțe de grâu prin râșnița electrică de cafea. Luați 2 linguri din pulberea obținută și amestecați-le cu argila într-un bol.

Spălați și dați frunzele de pătrunjel prin robot cu puțină apă. Ideea este să obțineți un terci. Adăugați-l peste ingredientele uscate de mai sus și amestecați. Trebuie să obțineți o pastă moale.

Aplicați-o pe toată fața sau doar pe regiunile pătate. Lăsați-o să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. Procedura se face o dată pe zi, seara după spălarea feței.

Castravete + ceapă

Ingrediente

• 1 castravete mic
• 1 ceapă mică

Metodă

Castravetele se dă prin răzătoarea cu găuri mici, iar ceapa se toacă fin. Se storc apoi ambele răzături printr-un tifon și se colectează sucul limpede.

Combinați 2 lingurițe de suc de castravete cu 1 linguriță de suc de ceapă. Înmuiați o dischetă demachiantă sau o bucată de vată în loțiunea rezultată și tamponați fața. După 20 de minute, clătiți cu apă caldă. Tratamentul se face de 2 ori pe zi, seara și dimineața.

Oțet + lămâie

Ingrediente

• 2 lămâi
• 100 ml de oțet concentrat

Metodă

Spălați bine lămâile cu bicarbonat. Dați-le pe răzătoare și puneți coaja obținută într-un borcănel de sticlă. Adăugați oțetul și puneți capacul. Agitați borcanul de câteva ori, apoi strecurați lichidul.

Înmuiați o bucată de vată în oțet și tamponați zonele cu pete. Lăsați să acționeze 5 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Aplicațiile se fac dimineața și seara.

Ghiocei

Ghioceii trebuie să fie culeși din zone nepoluate. Se dau prin robot (tulpini și flori) cu puțină apă și se stoarce terciul obținut. Sucul rezultat se aplică pe pete cu un tampon de vată. Procedura se face de 3-4 ori pe zi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru pete maronii pe față:

Sucul de cartof – cel mai ieftin tratament pentru petele de pe piele și căderea părului
Pătrunjelul – la fel de eficient pentru petele maro ca și cremele scumpe
Cremă de față din lapte și cartof pentru riduri și pete
5 rețete cosmetice cu roșii pentru albirea pielii și îndepărtarea petelor

Surse articol:

1. Diana Pencheva, Why do I have these brown spots on my face, Denver Health: https://www.denverhealth.org/blog/2019/04/why-do-i-have-these-brown-spots-on-my-face
2. Mayo Clinic, Age spots (liver spots): https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/age-spots/symptoms-causes/syc-20355859
3. Biolog Eugen Giurgiu, Cosmetica naturistă, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2007/794/frumusete-20/cosmetica-naturista-8755

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.