Balonarea – cel mai bun remediu și detoxifiant

Balonarea și abdomenul umflat sunt două din cele mai frecvente simptome gastrointestinale raportate.

Acestea afectează circa 40% din populația lumii, un procent destul de mare.

Balonarea – cel mai bun remediu detoxifiant

Balonarea – cel mai bun remediu si detoxifiant: Brgfx

Remediul pe care vi-l dezvăluim mai jos este util doar în cazul balonării ocazionale.

Dacă vă confruntați cu balonare excesivă, de lungă durată, este important să depistați cauza și să luați tratamentul recomandat de medic.

Ce boli ascunde balonarea

SIBO (suprapopularea bacteriană a intestinului subțire) și intoleranța la carbohidrați sau alte grupe de alimente sunt principalele cauze ale balonării.

Aceste afecțiuni determină o creștere excesivă de bacterii, fermentarea carbohidraților și producție de gaze. În consecință, tractul intestinal se întinde și se dilată. 20% din populația globului suferă de o anumită formă de intoleranță alimentară.

Citește și – Balonare, burtă umflată, greutate excesivă? Sarea poate fi de vină

Alte boli care pot avea ca simptom balonarea sunt: boala celiacă, insuficiența pancreatică, operații gastroesofagiene, gastropareza, cancere ginecologice, hipotiroidismul, adipozitatea, diverticulita sau obstrucții intestinale cronice.

Sindromul colonului iritabil, constipația idiopatică, disfuncții dispepsie funcțională sau balonarea funcțională sunt alte cauze posibile.

Balonare – cel mai bun remediu natural

Cel mai bun remediu pentru balonare este cărbunele activ. Chiropracticianul Eric Berg spune că acest produs este totodată și cel mai eficient detoxifiant.

Citește și – Ceai digestiv pentru balonare, gaze, dureri de stomac

Principalul său rol este acela de adsorbent. El funcționează practic ca un magnet. Se atașează sau se leagă de toxine și le elimină din corp.

În ce boli ajută cărbunele activ

Cărbunele activ ajută nu doar în balonarea excesivă, ci și în alte neplăceri gastrointestinale, precum:

• gaze sau flatulență
• râgâială
• greață
• diaree
• intoxicații alimentare
• dureri de cap
• aciditate stomacală
• reacții adverse în urma detoxifierii corpului
• halenă

Cărbunele activ calmează tulburările digestive, însă nu rezolvă cauza lor. Este eficient în atenuarea simptomelor, însă acestea vor dispărea definitiv când se depistează boala care provoacă balonarea excesivă.

Citește și – Ceaiuri pentru balonare – fitoterapeutul Constantin Milică

Cărbunele activ are utilizări milenare

Cărbunele activ se găsește în farmacii. Este un remediu natural și accesibil ca preț. Utilizarea lui în scop terapeutic datează de mii de ani.

Dovezile arată că egiptenii sunt primii care l-au folosit în scop medicinal prin anul 1500 î.Hr., pentru afecțiunile intestinale.

În anul 400 î.Hr., hindușii au descoperit proprietățile antiseptice ale cărbunelui și au început să îl utilizeze ca agent de purificare a apei.

Hipocrate și Pliniu cel Bătrâni l-au inclus în tratamentul unor boli, precum epilepsie, cloroză și vertij.

Cărbunele a redevenit popular în secolele 17-18, fiind prețuit pentru proprietățile sale dezinfectante și adsorbante.

Cataplasmele cu cărbune și firmituri de pâine erau aplicate pe rănile provocate de ulcere. Iar pulbere de cărbune era consumată pentru contracararea acidității gastrice.

Începând cu secolul al 19-lea, cărbunele a devenit comercial, fiind vândut sub formă de capsule, bomboane sau pudră de dinți.

Surse articol:

1. Dr. Eric Berg, The nr. 1 remedy for bloating: https://www.youtube.com/watch?v=AZx0KMCOSs4&ab_channel=Dr.EricBergDC
2. Sappo Hill, Activated charcoal? History and benefits: https://www.sappohill.com/pilot.asp?pg=Activated_Charcoal
3. Mayo Clinic, Understanding and managing chronic abdominal bloating and distension: https://www.mayoclinic.org/medical-professionals/digestive-diseases/news/understanding-and-managing-chronic-abdominal-bloating-and-distension/mac-20511032

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]