Suc de ghimbir și lămâie, scorțișoară și cuișoare la blender – tonic imunitar pentru răceli și viroze

O metodă simplă de a beneficia de proprietățile antivirale și antiimflamatoare ale ghimbirului și lămâii este să le consumăm sub formă de suc.

Nu vă trebuie un storcător. Se obține foarte ușor la blender.

Suc de lamaie cu ghimbir, scortisoară si cuisoare la blender - tonic imunitar pentru raceli

Suc de lamaie cu ghimbir, scortisoară si cuisoare la blender – tonic imunitar pentru raceli

În această combinație se pot adăuga și alte ingrediente utile împotriva răcelilor și virozelor, precum scorțișoară, cuișoare și anason.

Un trio de mirodenii plăcute la gust și pline de compuși anti-infecțioși.

Suc de ghimbir cu lămâie la blender – rețetă

Ingrediente

• 7 lămâi
• 100 g de rădăcină de ghimbir
• 3 linguri de miere
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de cuișoare măcinate
• 2 steluțe de anason
• 3 linguri de miere

Mod de preparare

Curățați rădăcina de ghimbir de coajă ajutându-vă de o linguriță. Tăiați ghimbirul cubulețe mici și puneți-le într-un mini-tocător sau în vasul robotului cu lama S.

Stoarceți sucul de la 5 lămâi și turnați-l în robot, peste bucățile de ghimbir. Tăiați celelalte două lămâi cubulețe. Adăugați-le și pe ele în robot.

Puneți acum mirodeniile: scorțișoara, cuișoarele și anasonul.

La final adăugați mierea. Puneți capacul la robot și mixați câteva secunde. Trebuie să obțineți o compoziție păstoasă.

Transferați-o în orificiile din tăvița pentru cuburi de gheață a congelatorului. Sau puteți folosi altă formă cu orificii mici, precum cele pentru bomboane.

Ideal ar fi să aveți o tavă din silicon. Umpleți orificiile cu sucul de lămâie și ghimbir. Dați tăvița la congelator și țineți-o acolo.

Restul compoziției se toarnă într-un borcănel și se păstrează la frigider.

Mod de utilizare

Luați câte 2-3 lingurițe de pastă pe zi când sunteți răceli.

Atenuează simptomele și ajută corpul să combată mai ușor și mai repede boala.

Acest preparat poate fi consumat și în scop preventiv, câte 1-2 lingurițe pe zi.

Întărește imunitatea și crește rezistența la afecțiunile respiratorii specifice sezonului rece.

În plus, stimulează circulația sangvină și încălzește corpul.

Țineți cont că acest preparat este 100% natural. Ghimbirul, lămâia și celelalte ingrediente își păstrează intacte proprietățile, nefiind supuse fierberii.

Din cubulețele de suc de ghimbir și lămâie congelate se poate obține un ceai binefăcător în anotimpul rece.

Puneți câte un cub într-o cană cu apă fierbinte.

Amestecați bine, până se dizolvă complet și consumați ceaiul instant obținut.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ghimbir pentru întărirea sănătății:

Hrean la borcan cu ghimbir, usturoi și miere – antibioticul sezonului rece
Ghimbir la borcan cu miere și scorțișoară – un secret al oamenilor longevivi din Caucaz
Miere fermentată cu ghimbir, lămâie și turmeric – pentru tuse și dureri în gât
Suc probiotic din morcov, portocală și ghimbir – pentru o imunitate mai bună iarna

Sursă articol: Une jour une recette, Calmează răcelile și plămânii: https://www.youtube.com/watch?v=Lox8YxQY_Xc&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.