Puneți propolis între măsele peste noapte și scăpați de infecțiile respiratorii

Produsele apicole sunt cele mai eficiente în creșterea rezistenței la răceli și infecții.

Are atât rol protector împotriva îmbolnăvirilor, cât și rol curativ sau adjuvant.

Propolis pentru afectiunile respiratorii

Propolis pentru afectiunile respiratorii: nickodoherty

Propolisul – imunomodulator, antiviral, antibacterian

Foarte mulți folosesc propolis în perioada rece a anului pentru a-și întări imunitatea la viroze, gripă și afecțiuni respiratorii în general.

Utilizările sale terapeutice datează de mai bine de 5.000 de ani. Civilizațiile antice apelau deseori la efectele sale antiinfecțioase și cicatrizante.

Înseși albinele folosesc propolisul la construirea și repararea stupului, pentru sigiliarea găurilor și ca scut protector împotriva invadatorilor externi, ploii și vântului.

Este antibiotic, antifungic, antiviral, antibacterian și antitumoral.

A demonstrat o activitate antimicrobiană împotriva multor patogeni, precum Stafilococul auriu, Bacillus subtilis și Streptococul mutans.

În prezent, propolisul este inclus în formule antimicrobiene pentru răceli, infecțiile tractului respirator superior, gripă, răni, arsuri, acnee, herpesul bucal și genital.

Este studiat și ca agent antiviral și imunomodulator în infecția cu SARS-CoV2.

Citește șiPropolisul – un tratament adjuvant important în infecția cu SARS-CoV-2 

O recenzie publicată în 2019 în jurnalul „Nutrients” enumeră beneficiile propolisului asupra imunității și sistemului cardiovascular, contra alergiilor și afecțiunilor pielii.

Puneți propolis între măsele 

Cel mai accesibil mod de a folosi propolisul este sub formă de tinctură.

Citește șiCum se prepară tinctura de propolis și la ce o poți folosi

O cititoare al revistei „Formula As” dezvăluie un mijloc inedit de a întrebuința propolisul.

Elene Enache din Brăila mărturisește că s-a confruntat multă vreme cu afecțiini respiratorii. Răcea foarte des, și de multe ori acestea se soldau cu sufocare și pierderea vocii.

Toate aceste probleme s-au rezolvat după ce a urmat sfaturile unui apicultor.

Acesta a îndrumat-o să folosească propolis brut, nu sub formă de tinctură.

Propolisul brut se poate procura din piață sau de la diverși apicultori locali.

Aveți nevoie de un batonaș mic. Se taie din el o bucățică, cât gămălia de la chibrit.

Aceasta se pune între două măsele, unde este un canal mai mare.

Se lipește acolo și se lasă de seara până dimineața.

Pe parcursul nopții, propolisul se va dizolva treptat. Saliva amestecată cu sucul de propolis va îmbrăca întreaga cavitate bucală și gâtul.

Acțiunea sa dezinfectantă și antiseptică va cuprinde astfel toate zonele afectate și va ajuta la vindecarea lor.

Citește șiPreparat din propolis și usturoi pentru bolile de plămâni

Doamna care a încercat acest tratament îl consideră unul salvator. L-a recomandat la rândul ei și altor persoane, care au fost mulțumite de rezultat.

Din păcate, nu toată lumea îl tolerează, din cauza aromei intense de rășină.

La fel ca și cuișoarele, propolisul produse o ușoară iritație a mucoasei bucale, însă efectul ultim este unul tămăduitor.

Este un efect secundar minor, comparativ cu neplăcerile provocate de boala în sine.

Surse articol:

1. Vijay D. Wagh, Propolis: A Wonder Bees Product and Its Pharmacological Potentials, Adv Pharmacol Sci. 2013; 2013: 308249: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872021/
2. Andrea Braakhuis, Evidence on the Health Benefits of Supplemental Propolis, Nutrients. 2019 Nov 8;11(11):2705: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31717277/
3. G A Burdock, Review of the biological properties and toxicity of bee propolis (propolis), Food Chem Toxicol. 1998 Apr;36(4):347-63: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9651052/
4. Elene Enache, Propolisul împotriva afecțiunilor respiratorii, Medicina populară, Leacuri de la cititori, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2017/1255/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-21971
5. Constantin Milică, Camelia Roman, Daniela Troia, Propolisul, Alimentația Rațională Pentru O Viață Sănătoasă, Editura Doxologia, 2017, p. 109

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.