Nivel crescut de acid uric în sânge – leacuri de la cititori

Acidul uric crescut se numește în limbaj medical „hiperuricemie”.

Acesta se produce atât de organism, cât și în urma descompunerii purinelor din unele alimentele.

Nivel crescut de acid uric in sange - leacuri de la cititori

Nivel crescut de acid uric in sange – leacuri de la cititori

Cauzele creșterii acidului uric

Este transportat de către sânge în rinichi. Cea mai mare parte este eliminată prin urină.

Problemele apar atunci când rinichii nu elimină în mod eficient acidul uric.

De vină pot fi:

  • dieta bogată în carne
  • abuzul de alcool
  • supraponderalitatea
  • diabetul
  • hipotiroidismul
  • insuficiența renală
  • psoriazisul
  • o dietă bogată în purine
  • consumul anumitor diuretice
  • administrarea de medicamente imunosupresoare
  • vitamina B3
  • tratamentele pentru cancer (chimioterapie, radioterapie)

Cauza poate fi și de natură genetică.

Rata persoanelor afectate de hiperuricemie este destul de mare. Una din cinci persoane are un nivel de acid uric crescut în sânge.

Excesul de acid uric este asociat cu atacuri de gută și apariția pietrelor la rinichi.

Însă în cele mai multe cazuri, hiperuricemia nu provoacă simptome sau alte probleme.

Citește șiAlimentele alcaline ajută la eliminarea excesului de acid uric din articulații, care provoacă dureri

Acid uric crescut – leacuri de la cititori

Scăderea acidului uric crescut se realizează prin schimbarea dietei.

Între alimentele care favorizează creșterea acidului uric se numără carnea – mai ales organele (ficatul, rinichii), sardinele, fasolea, mazărea, ciupercile, sosurile cu carne.

Haideți să vedem și câteva leacuri recomandate de cititorii noștri.

„Pe lângă regimul alimentar ținut cu rigurozitate (fără carne roșie, organe, ciuperci, leguminoase, bere, vin roșu), eliminat pe cât posibil stresul. Ca tratament medicamentos, cure cu Adenuric 80 mg. – scade acidul uric și îl menține în limitele normale. Soțul meu are gută de 30 de ani, a ținut toate regimurile posibile, dar tot făcea crize des. De când ia acest medicament + regim alimentar + activitate fizică normală, nu a mai făcut crize” – Florean Angelica.

Excludeți tot ce este conservat cu sare. Chiar și murăturile preparate în casă. Carnea roșie, vegeta, brânza maturată etc. Ajută foarte mult varza albă proaspătă, consumată ca atare sau în salate slab sărate, plus iaurt” – Mariana Vasilică.

„Cu ceai de colțul lupului combinat cu tinctură de colțul lupului (crețușcă) de Ion Bonchiș și bineînțeles cu regimul adecvat, sută la sută scade! Vă spun din proprie experiență. Soțul meu are probleme și cu așa ceva îi scade la limitele normale” – Ileana Lipan.

„Fără sfeclă, fasole, carne doar piept de pui, mămăligă. Ceaiuri: soc, păpădie, cimbru, mușețel, cu lămâie. Pe rând, 2 săptămâni. Apoi apă cu bicarbonat – 1 lingură la 1 litru de apă. Vă clătiți gura de câteva ori, apoi înghițiți câteva guri în fiecare dimineață” – Geta Radu.

Total Cleanse Uric Acid Solary de la Secom” – Camelia Costache.

„Timp de o lună de zile, dimineața bea un suc făcut din: 1 castravete, ½ lămâie, ½ dintr-o țelină medie și 2 cm. de rădăcină de ghimbir. Sucul se bea pe nemâncate. După aproximativ o oră se poate mânca” – Maria Baicu.

Citește șiSucul de castravete dizolvă acidul uric și dezintoxică organismul

„Să mănânci de post, fără proteină animală, pe care o înlocuiești cu pudră proteică din cânepă. Până la vindecare. Câteva luni” – Vlădianu Dan.

Oțet de mere cu puțin apă sau zeamă de lămâie cu puțină apă. Și evitarea cărnii roșii” – Eva Pentek.

„Ceai de flori de soc – 2 căni pe zi” – Lili Sas.

„Oțet de mere – 2 linguri + 1 linguriță de miere + 200 ml de apă, pe stomacul gol. Cel mai bun” – Qwota Billah.

„Ceai de frasin” – Baciu Emanuel.

„Suc de lămâie, bicarbonat și apă” – Alina Tofan.

Guto stop, de la naturiste. Testat!” – Silvia Nicolici.

Postul cu apă 7 zile” – Mihaela Cutean.

Gutostop-medica, ceai articulații sănătoase Fares” – Bogdan Kasparov.

„Eu am redus acidul uric prin exerciții fizice intense zilnice, cel puțin o jumătate de oră. Și o alimentație echilibrată, fără carne de vită, organe și bere” – Corneliu Vasile.

Ceai de păpădie” – Jaclin Emanuela.

Cură cu căpșuni: 300-350 g de pe stomacul gol, 3-4 săptămâni. Multă apă. continuat cu ceai din cozi de cireșe 10 zile. Se repetă după 3 săptămâni. Între timp se poate face cură de pepene roșu, tot pe stomacul gol. De evitat mazărea, sfecla, tot ce are conținut mare de purine. Eu am scăpat de ciocuri cu aceste cure, deși medicii mi-au recomandat operația” – Petrut Iren.

Seva de mesteacăn” – Simona Gabriela.

Post și rugăciune” – Elena Andrei.

„Tinctură de ceai jawa, de la Plantextract” – Fieraru Marcel.

Citește șiCeai pentru eliminarea excesului de acid uric (gută)

Sursă articol: Mayo Clinic, High Uric Acid Level: https://www.mayoclinic.org/symptoms/high-uric-acid-level/basics/definition/sym-20050607

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.