Remedii pentru dureri de genunchi – testate și recomandate de cititori

Durerile de genunchi sunt de regulă o caracteristică a persoanelor vârstnice. Însă nu doar uzura cartilajelor – specifică vârstei – duce la apariția durerilor articulare.

De vină pot fi și unele traumatisme, efortul fizic excesiv sau greutatea corporală prea mare.

Remedii probate pentru durerile de genunchi

Remedii probate pentru durerile de genunchi: arpent nourricier / Esther Max /Rebecca Siegel

Sunt și persoane tinere, care moștenesc de la părinți sau din familie o predispoziție spre durerile de genunchi.

Articulațiile încep să doară din cauza reducerii cantității de 4 substanțe esențiale: glucozamină, condroitină, colagen și acid hialuronic.

Leacuri de la cititori pentru durerile de genunchi

Deși nu pare să existe remediu pentru durerile de genunchi, sfaturile oferite de cititorii noștri sunt destul de încurajatoare.

Sunt leacuri probate. Ele provin atât din experiența personală, cât și din indicațiile medicilor.

Veți găsi în mărturiile de mai jos diverse suplimente alimentare care au dat rezultate bune, sau tratamente naturiste care pot fi pregătite și aplicate la domiciliu.

Cele mai eficiente sunt cele care refac nivelul de colagen.

„În primul rând alcalinizarea organismului 6 săptămâni, apoi colagen 3 luni” – Karina Călinescu.

Colagenul în capsule ajută. Curcuma e un antiinflamator bun pentru dureri” – Mika Mihaela.

Membrana de ou. Eu am folosit, de o lună sunt mai bine. Am încercat mai multe…” – Mika Mihaela.

Colagen, gelatină” – Mariana Hritcu.

Reumatis de la firma TIS. Ieftin și foarte eficient. Testat pe mine” – Ana Ilie.

Gelatină 7 grame, dimineața pe stomacul gol – 7 zile la rând” – Liudmila Cirlig.

Ulei de măsline cu sare de bucătărie, foarte bun. Puneți 10 lingurițe de sare grunjoasă într-un borcan și 20 de lingurițe de ulei de măsline. Amestecați bine. După 3 zile, vă ungeți unde vă doare. Așa am făcut și eu, că nu mai puteam de durere și acum nu mai am dureri” – Spoială Miki.

Proenzi Artrostop Rapid, reface cartilajul distrus dintre oase la șold, genunchi, etc. Se ia minimum 6 luni. Eu iau de 15 ani. Nu am dureri, pot să alerg, la 67 de ani. Dacă nu luam, eram în scaun cu rotile sau cu operații pentru proteze” – Angela Achim.

Pastile MSM – le găsiți la Plafar” – Cătălina Hanghiuc.

„Am folosit cu rezultate bune Curcuma Pro, Joint Protex, White willow (salcie albă), Detox patch și OrganicCare Rescue Gel, aplicație pe genunchi” – Laura Badila.

BioColagen Forte (Geroprotect) de la Parapharm (de la magazin naturist). Conține colagen super pur din pește oceanic și acid hialuronic. 30 de capsule costă 13 ron – 1/zi. Pentru ameliorare rapidă a durerii, se poate folosi o compresă cu tinctură de brusture din farmacie. Este un bun antiinflamatoar. Se poate lua și intern, conform prospectului” – Anasthasya Duca.

Silicium G5 Siliplant (cu extract de coada-calului și rozmarin). Aajută la formarea colagenului și refacerea cartilagiilor. Se beau 5 mg pe zi, timp de 3 luni, apoi se face pauză o lună și se reia încă 3 luni. Mama mea nu mai putea merge deloc, avea dureri mari la amândoi genunchi. A făcut acest tratament cu silicium și de atunci nu mai are probleme. În fiecare an face această cură și merge fără probleme (are 73 de ani). Sunt vreo 4 ani de atunci ajută la formarea colagenului și refacerea cartilagiilor” – Grațiela Mihalache.

„Pe mine m-a ajutat în hernie de disc gelul de aloe vera, care are în compoziție glucozamină, codroitină, MSM și vitamina C. Reface cartilajul, ajută în cazul inflamațiilor. Întărește tot sistemul osos și imunitatea. Aduce o îmbunătățire generală a sănătății. Urmasem 7 ani tratamente, fizioterapie, intervenție la urgență, pentru că blocam zilnic. Dar nimic nu m-a ajutat. Aceste remedii mi-au redat sănătatea. Local puteți aplica MSM cu aloe vera la tub. Faceți masaj. Pătrunde foarte adânc în țesutul osos și vă reface cartilajul. Vă aduce practic rezultate de durată. Eu de doi ani nu mai știu ce înseamnă dureri de articulații, iar înainte erau zilnice” – Adriana Beregzaszi.

Frunză de varză zdrobită puțin. Pus deasupra folie de bucătărie și o șosetă. O lași până dimineața. Sau frunză de brusture, pusă într-un vas adânc, să o acopere spirtul. O lași cam 15 minute în spirt, apoi o pui pe locul dureros, la fel ca și varza. Dar nu o noapte, ci 5-6 nopți chiar, dacă nu simți durere. Dimineața te speli și dai cu ceva cremă. Recomand” – Veronica Viorica.

Citește șiBrusturele – planta care ia durerea din corp!

„Eu folosesc Detralex. Simplu și eficient. Sunt medicamente ce le poți lua cu și fără rețetă. Dacă te doare tare, iei două pe zi, dacă nu e chiar mare durerea, 1 pe zi. Dacă e mai grav și nu trece, recomand Proenzi – trei luni iei, trei faci pauză, apoi iar 3 luni și 3 pauză. Preferabil ar fi să iei toată primăvara și toată toamna, că atunci e vremea mai instabilă de obicei și oasele sunt primele afectate” – Hanna Marry Iordan.

Frunze de brusture zdrobite. Puneți legături, de seara până dimineața” – Livia Mihalache

Lipitorile medicinale sunt bune. Rezultatul imediat” – Michaela Behr.

Apă sărată, sare de mare neiodată, nerafinată, sau Voltadol Forte” – Rivadu Rivadu.

Nămol” – Diana Mădălina.

„Colagen ieftin din gelatina alimentară + vitamina C, altfel se asimilează mai greu. Frunzele de varză sunt sursă naturală de vitamina C și au efect antiinflamator. Lipitorile au rezultate bune. Este nevoie de mișcare (moderată, dar în creștere). Multe probleme de articulații sunt datorate lipsei de hidratare corespunzătoare, care poate duce la scăderea lichidului sinovial. Astfel articulațiile se freacă și se distrug. Lichidul sinovial își modifică structura și caracteristicile și în funcție de alimentație. Deci și alimentația corectă este importantă și postul negru ținut corect poate fi de ajutor. Cele mai bune remedii pentru durerile articulare rămân suplimentele alimentare pe bază de colagen, acid hialuronic și antioxidanți – categorie în care se încadrează pe primul loc vitamina C. Se poate lua și MSM și siliciu. Alimentele cu rol antioxidant și antiinflamator au efect pozitiv. Efecte pozitive au apărut la multe persoane și în cazul masajului cu ulei de măsline, sare și turmeric. Rugăciunea ajută și ea. O atenționare importantă este auspra cremei de cal – aceasta poate să distrugă ficatul” – Fane Mircea.

„Știam din bătrâni că se pune varză crudă bătută pe o cârpă curată și se pune pe genunchiul cu probleme. Lăsați toată noaptea. Acest remediu se repetă 7 seri la rând. Puteți pune și pe parcursul zilei, rău nu face” – Luminița Mioara.

Citește șiÎmpachetările cu varză reduc inflamația și durerea din orice zonă a corpului

„Pentru durerile de genunchi cauzate de reumatism, crema Lyber de la Viva Natura cu petrol și extracte din plante este foarte eficientă” – Manola Maria Ana.

Băi la Herculane și mers pe jos” – Liliana Nyredi.

Gimnastică. Stai în picioare cu picioarele drepte-drepte. Te apleci cu capul și mâinile în jos la pământ, fără să îndoi cu nimic genunchii. Aplecându-te, simți o durere insuportabilă la genunchi, este normal. Începi de la câteva secunde, până la 1 minut și 15 secunde. Așa vei scăpa de. Așa am făcut și mă simt foarte bine. Pentru artroze” – Vera Nazar.

„Două-trei lingurițe de boia de ardei iute sau ardei proaspăt, tăiat felii puse în 200-300 ml de ulei de măsline. Se face frecție la genunchi (zonă dureroasă) sau puse comprese.

O linguriță de curcuma, un vârf de cuțit de piper și unul de cuișoare, un pic de ulei de măsline, un pic de apă și luați cu un pahar de apă de 1-3 ori pe zi.

O cură de bitter suedez. Eliminate lactatele. Post de 3 zile, sau mai multe, doar cu apă. Salicilol – aspirină din coajă de salcie, câte 2, de 3 pe zi.

Comprese peste noapte cu frunză de varză puțin tasată, iar peste, folie” – Heutschi Cornelia.

Citește șiTratamente naturale care nu dau greș în durerile articulare – dr. Maria Pop

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.