Leacuri de la cititori, pentru ciuperca unghiei

Asemenea altor infecții fungice, ciuperca unghiei este greu de eliminat în totalitate. Ciuperca unghiei poate fi cauzată de diverși fungi sau ciuperci.

În cele mai multe cazuri, această infecție este provocată de dermatofite.

Leacuri de la cititori, pentru ciuperca unghiei

Leacuri de la cititori, pentru ciuperca unghiei: Macrovector – www.freepik.com

Ciuperca unghiei – cauze și simptome

Categoriile cele mai afectate sunt vârstnicii, persoanele cu imunitatea scăzută sau cu o circulație periferică deficitară.

Alți factori de risc:

  • frecventarea piscinelor, sălilor de gimnastică, dușurilor publice
  • transpirația excesivă la picioare
  • piciorul de atlet
  • psoriazisul
  • diabetul

Ciuperca unghiei începe cu o pată albă sau galbenă sub vârful unei unghii de la picioare.

Pe măsură ce infecția se extinde, provoacă decolorare, îngroșare, deformarea și sfărâmarea marginilor unghiei.

Pot fi afectate mai multe unghii odată.

Deși nu este o problemă acută de sănătate, este cu siguranță o chestiune de natură estetică. Totodată, ciuperca unghiei poate provoca dureri.

Leacuri pentru ciuperca unghiei, de la cititori

Medicii sunt de părere că onicomicoza poate fi cel mult ținută sub control și ameliorată, dar nu tratată definitiv.

În rândurile următoare vă prezentăm câteva leacuri de la cititori, pe care le-au folosit cu succes împotriva onicomicozei.

Cu siguranță sfaturile și experiența lor pot fi de folos multora.

„Peste zecei ani am încercat tot ce mi-au prescris medicii. Dispărea pentru o perioadă, după care reapărea. Apoi am încercat o combinație care m-a ajutat să mă vindec. Se face un amestec de 30% apă oxigenată, 20% alcool concentrat și restul oțet de mere. Se taie o bucată (după forma unghiei) dintr-un disc demachiant, se îmbibă cu amestecul mai sus menționat, se aplică pe unghie, după care se înfășoară degeteul cu folie pentru minim 5-6 ore. Când desfaceți, tăiați unghia atât cât vă permite, apoi cu o periuță spălați foarte bine zona în apă călduță cu oțet de mere. Se repetă zilnic. Aproape nu mai aveam unghie când am început tratamentul. În câteva luni mi-a crescut o unghie perfect sănătoasă. Sunt cam 4 ani de atunci. Repet și acum procedura, o dată pe săptămână” – Maria Felvinczi.

„Rețeta este simplă, ieftină și eficientă 100%. Puneți apă caldă într-un recipient, un plic de bicarbonat și jumătate de sticlă de oțet. Lăsați picioarele acolo circa 15 minute, așa în fiecare seară, până dispare. 100% trece” – Dario Bota.

Propolis. Am pus de două ori și a făcut unghia roz și sănătoasă!” – Liliana Elena.

„Amestecă miere cu oțet de mere într-un recipient și pune în două pungi. Băgați picioarele în pungi și stați o jumătate de oră. Timp de 3 luni” – Gina Mihai.

Oțet de 9 grade. Se ține unghia în fiecare seară, câte 10 minute, după care se dă cu iod” – Claudia Ene.

Uleiul esențial de oregano și tea tree” – Lili Nelly.

Hipoclorit de sodiu, diluție de 9%. Puneți pe unghie, așteptați 4 minute, apoi spălați. Repetați de 4 ori pe săptămână. Se cheamă metoda „Ruffini”, e un medic ce tratează diverse boli dermatologice, parazitare, ciuperci cu hipoclorit de sodiu diluat. Diluția ar fi bine să o facă un farmacist” – Liliana Iorcani.

Usturoi pisat” – Mihaela Filimon.

„Trebuie să pui oțet la unghie în fiecare seară. În 2-3 săptămâni ești vindecat” – Nela Avram.

„Țineți unghia în clor simplu, dacă nu aveți răni. Nu afectează. Eu așa am scăpat, după ce am încercat multe produse. Tăiați bine unghia și încercați să desprindeți cât puteți polița de pe margine. Repetați în fiecare săptămână” – Ionica Crețu.

Apă oxigenată, de 2 ori pe zi” – Felicia Klusch.

„De 3 ori pe zi, băi la picioare cu apă fierbinte cât suporți, 3 linguri de bicarbonat și 5 linguri de oțet. 15 minute stai cu picioarele în amestecul acesta. Scoți picioarele, le lași să se usuce, apoi cu vată și spirt tamponezi fiecare deget de 3 ori. Lași să se usuce, apoi cu o cremă pentru picioare te dai pe tot piciorul (călcâie, degete, talpă). Este la sigur, rețeta de la dr. farm. Trebuie făcută câteva săptămâni” – Mihaela Manea.

„Eu am luat o cremă foarte bună de pe net. Se numește „Micinorm”. Într-o lună de zile mi-a căzut unghia. M-am dat timp de o lună și nu mai am nimic. Foarte bună dar și scumpă” – Mariana Bucur.

„Faceți tinctură de rostopască. Puneți într-o sticlă 4 rădăcini spălate și tăiate mărunt. Peste se pune țuică și se lasă la macerat măcar o săptămână. Pe urmă se poate folosi” – Elena Săvoiu.

Daktarin unguent. În trei zile ai scăpat. Se găsește la farmacii în Austria” – Freeways Geo.

Ulei de oregano de la doTERRA. Foarte bun” – Lili Gondos.

„5 linguri de bicarbonat, 400 g de oțet, 5-6 litri de apă dată în fiert. Le puneți toate la rând cum v-am scris. Lăsați apa să se răcească un pic până să puteți băga picioarele. Le țineți până se răcește și așa până vedeți rezultate” – Vadim Mocanu Mocanu.

Terbinafină 1 pastilă pe zi, 3 luni. Trece garantat. Prescris de medic dermatolog renumit” – Gheorghe Moloce.

„După ce am încercat toate cele din farmacii, crème preparate pe rețetă de la dermatolog, am găsit remediul naturist în cartea Mariei Treben. În fiecare seară ținut 20 de minute în ceai de gălbenele, apoi uns cu unguent de gălbenele. Dimineața doar uns. Seara curățat și tăiat unghia cât se poate. După 10-11 luni am reușit să îndepărtez toată unghia bolnavă și am rămas cu cea nouă crescută sănătoasă. Este de durată, dar eficient” – Filimon Georgiana.

„După aproape 2 ani de chin și încercări cu fel și fel de alifii și remedii, cu asta am scăpat: căpăceală de albine. Seara pus pe deget și bandajat cu fașă de tifon de la farmacie, apoi cu o pungă de plastic. Faceți asta până trece. Din primele zile se vă rezultatele” – Gabi Gabi.

„Eu am luat de la medic Terbinafină pastile și Onymax. Acuma nu știu dacă mai sunt în farmacii. Sunt foarte eficiente” – Nina Graur.

„O linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu o picătură de oțet. Se amestecă, și pasta se aplică pe unghii. Repetate de câteva ori pe săptămână. Eu o puneam seara și puneam un pic de staniol și apoi trăgeam o șosetă. Se ține până dimineața. Puneam alta dacă îmi permitea încălțămintea pe care o purtam în ziua aceea. Dacă nu, puneam doar seara. Așa am procedat eu” – Andreea Maria.

Leacuri pentru ciuperca unghiei

Leacuri pentru ciuperca unghiei: Karen Lee

Pastă de dinți Colgate cu fluor, aplicată pe locurile respective” – Ioan Prodan.„Ulei de oregano dat zilnic, o picătură pe unghie, 3 luni. Nu renunțați, este foarte eficient” – Sorina Botan.

„Eu am folosit compresă cu apă de gură Sensodyne. Super eficientă!” – Dorina Dorina.

„Doar Terbisil de la doctor vă poate scăpa, dar durează 1 an” – Elli Eliana.

Oțet, 15 minute pe zi, cufundați unghia în oțet” – Ioan Sagau.

Ulei de tea tree. O picătură în fiecare zi, masat puțin pe unghie. Am avut rezultate și la om de 60 de ani și la fetiță de 10 ani. Însă trebuie răbdare” – Resteanu Robert-Antonio.

„Apă cu bicarbonat și oțet, timp de 20 de minute, apoi clătiți bine. Masaj pe unghii cu ulei de ricin. Pentru început de 2 ori pe săptămână, apoi o dată pe săptămână. Pe mine m-a ajutat. Succes și răbdare” – Elena Mertic.

„Folosiți unguent „Travogen” pentru unghii. Foarte bun” – Liliana Vascu.

Oțet și bicarbonat. Vindecare lentă, dar garantată 100%” – Florentina-Petronela Cărbunaru.

Tinctură de iod. Am scăpat imediat” – Dana Maria Dumitru.

Ceai de coada-șoricelului și pun un pachețel de bicarbonat. Stai cu picioarele în acea apă 20 de minute și trece” – Lucreția Kisgal.

„Eu m-am vindecat de o ciupercă foarte agresivă a unghiilor cu tablete „Terbisil” recomandate de medicul dermatolog Călin Giurcăneanu, tratament administrat 3 luni. De aproximativ 7-8 ani nu a mai reapărut, dar am ținut cont de recomandarea de a nu purta ciorapi supraelastici” – Felicia Voinea.

„Eu am scăpat de ciuperca ce o aveam la unghia mare de la picior cu apă oxigenată. Turnam pe unghie de câteva ori pe zi și lăsam să se usuce singură” – Liliana-Doina Andriescu.

Articole similare

Floarea de crin – dureri de oase, ciuperca unghiei

Leacuri cu urzici pentru ciuperca unghiei

Surse articol:

1. Harvard Health Publishing, Staying One Step Ahead of Toenail Fungus: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/staying-one-step-ahead-of-toenail-fungus
2. Mayo Clinic, Nail Fungus: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nail-fungus/symptoms-causes/syc-20353294

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.