Leacuri de la cititori

Nici mai mult, nici mai puțin de 80% din populația lumii apelează la plantele medicinale și remediile naturiste pentru tratarea unor afecțiuni.

Leacurile probate sau descoperite prin experiență proprie inspiră întotdeauna cea mai mare încredere.

Leacuri de la cititori

Leacuri de la cititori

Leacuri de la cititori

Vă prezentăm câteva leacuri de la cititorii site-ului nostru, care pot fi de folos și altor oameni care se confruntă cu probleme similare.

CHIST SINOVIAL

„Un chist sinovial de la încheietura mâinii stângi mi s-a vindecat în 3 zile cu nămol, la Techirghiol. Doar am aplicat nămol. Chistul nu a reapărut nicioată” – Sovagau Gabriela

HEMOROIZI

„Ați uitat de ceai de codițașoricelului – foarte eficient pentru hemoroizi. Se fac spălături locale și ia durerea pe loc aproape” – Mariana.

CRIZE DE FIERE

„Eu fac tratamentul acesta (ulei de măsline cu suc de lămâie) de mulți ani. Este foarte bun și pentru fiere și rinichi. făceam crize de fiere la 2-3 zile, și medicul care m-a văzut mi-a spus să mă operez, dar cu rețeta asta am scăpat de operație – Luci Brașoveanu.

BOLI DE OASE

„Dragii mei, vecina mea are un băiat mare care suferea de o boală de oase cu dureri cumplite. A făcut tot felul de analize. Scurt, a folosit supa lui Hipocrate din cartea „Tratamente naturiste” scrisă de soira lui Max Gerson, și astăzi băiatul este bine merci în Belgia, sănătos!” – Popescu Aurelia.

REȚETA ANTICANCER DE MONICA TATOIU

„Eu am luat aproximativ 2 luni și mi-au dispărut nodulii tiroidieni pe care îi aveam de 10 ani” – Admena Aris Ghertan.

UNGHII ÎNCARNATE

„Și eu și cumnata mea am avut o asemenea problemă la amândouă degetele mari de la picioare. Am folosi și eu o mulțime de creme cu antibiotic, sfaturi de pe la alții, operată de 2 ori, dar în zadar, că nu-mi trecea cu absolut nimic. Am avut un chin, că nu mă puteam încălța cu pantofi, sandale, cizme.

Mergeam doar cu adidași, că erau mai lați un pic. Dar asta a fost până când am fost la mare. Apa de mare și nisipul a făcut minuni. În câteva ture de mare, pot să vă spun că nu mai am absolut nimic (nu vă puteți imagina cât puroi a putut ieși).

Cine are posibilittaea de a merge la mare, o să se vindece cu siguranță. Vă doresc multă sănătate!” – Mioara Lupan.

„Nici cu operație nu am scăpat, a recidivat. Dar am scăpat cu ceva foarte eficient și natural. Am făcut puroi la o unghie și am încercat tot, dar tot ce am găsit pe net în materie de remedii. Nu a funcționat nimic, căci puroiul, odată pătruns adânc sub unghie, trebuie scos cumva și curățat tot, căci el, necurățat, colectează mereu.

Așadar, se știe că usturoiul este cel mai bun antibiotic, deci dat pe răzătoarea mică unul, doi căței de usturoi (depinde cât sunt de mari), poate fi pisat. Important e să iasă sucul din el, să fie umed.

Puneți o bucată de tifon într-o singură foaie (adică să nu fie dublu), apoi puneți usturoiul și puneți peste el altă bucățică de tifon și apoi bandă adezivă bine peste tot, ca să nu se usuce” – Claudia Justinia.

CIOCURI LA CĂLCÂIE

„Dragele mele, am să vă spun tratamentul naturist pe care l-am urmat și de care sunt foarte mulțumită. Eu am avut ciocuri la ambele călcâie. Înnebunită de durere, m-am dus la o bătrână care vinde în piață ceaiuri, unguente diferite, tincturi etc., și i-am povestit ce am și ce-mi recomandă.

Mi-a garantat că dacă fac ce-mi spune, cu ce-mi dă, o să scap de durere. Iată ce mi-a dat: ceai de mărul-lupului și o alifie preparată de ea specială pentru ciocuri, monturi etc.

Se face o infuzie din 2 litri de apă, în care se pun 2 linguri de plantă (mărul-lupului). Se toarnă într-un lighean și se stă cu picioarele în apă cât mai fierbinte, cât suportați, apoi se șterge bine piciorul, după care se unge călcâiul cu acea cremă. Apoi luați șosete, pentru a nu murdări așternuturile.

Ceaiul nu-l aruncați. Îl mai puteți folosi de încă 3-4 ori. Deci îl încălziți, cât mai fierbinte, încă 3-4 zile și stați cu toată laba piciorului, apoi vă ungeți cu crema. Mie chiar mi-a trecut. Mă simt nemaipomenit. Nu mai credeam să mă vindec vreodată.

Ciocurile nu se operează și nu cred că este bine să facem raze, pentru că ne afectează alte organe. Vă doresc multă sănătate și să vă fie de leac acest simplu tratament!” – Marcela Constanța.

ALERGII

„Personal, am scăpat de alergie cu ceai de urzici. Mulțumesc Domnului pentru așa plantă!” – Viorica Saptefrați

COADA-CALULUI

„E cea mai bună plantă pentru hemoroizi (ceai, băi de șezut, cremă, supozitoare). Coada-calului e bună și pentru păr și pentru infecții urinare. E miraculoasă!

Cu ceaiuri am eliminat pietre la rinichi, am scăzut colesterolul. Am făcut creme, tincturi pentru eczeme, picior de atlet etc., cu rezultate deosebite” – Mihaela Nicolae.

„Am avut picioare umflate. Mi-am adus aminte de coada-calului și am băut ceai de coada-calului. Acum nu mai sunt umflate” – Florica Pascu.

BITTERUL SUEDEZ

„Adevărat, bitterul suedez de Maria Treben e foarte bun pentru toate bolile. Și eu am pus compresă la spate câteva luni, și mi-a trecut durerea de spate. Face miracole bitterul suedez” – Doinița Voros.

„Bitterul suedez e foarte bune pentru toate problemele, am scăpat de migrene – comprese pe cap și deasupra compresei am pus o folie de celofan, să nu se usuce compresa, 3-4 seri la rând. Se aplică peste folie un batic sau ce aveți, să nu cadă compresa de pe cap” .-  Florica Pascu

„Eu știu pe cineva cu diabet de tip 1. Se tratează cu bitter suedez și comprese pe pancreas. Trăiești încă, fără insulină. E bun!” – Lidia Onofrei

„De mai bine de douăzeci de ani face mătușa mea și bitter suedez și cremă de gălbenele cu grăsime de porc. Aplică pe arsuri, ameliorează durerile (se schimbă de câteva ori la zece ori) și nu rămâne nici un semn” – Lilia Ana

SCAIETELE

„Folosesc fiertura de 2 zile și deja părul meu e mai sănătos și mai plin de volum. Nu va fi cu siguranță ca în povești, dar efectul e mai bun ca Vichi sau Revital” – Andreea Malos.

Fiertura de scaiete se prepară astfel: se pun 100 g de rădăcini uscate cu o zi înainte la înmuiat într-un vas cu 5 litri de apă rece (lighean sau găleată) și se lasă peste noapte.

A doua zi, se fierb 5-6 minute înainte de spălarea părului.

Cu jumătate din lichid se spală părul, adăugând șamponul obișnuit, sau un șampon din plante, iar cu cealaltă jumătate de lichid se clătește spuma din păr. La final, părul se limpezește cu apă sau cu oțet de mere).

PROPOLIS

„Propolisul vi-l recomand la toți. Eu în 1984, din cauza unor polipi pe coarda vocală nu mai puteaM vorbi, și consumând tinctură de propolis, mi-am revenit. Astăzi vorbesc normal. Polipii au dispărut” – George Matei.

„Eu folosesc tinctura de propolis cu apă zilnic, după periajul dentar, în locul apei de gură, care are numai chimicale! Are efecte miraculoase contra sângerărilor gingivale și bolilor paradontale în faze incipiente, nu cronice.

Încă un „tips“: nu mai folosiți pasta de dinți cu substanțe nocive, focusați-vă pe achziționarea unora naturale, citind în prealabil eticheta. Toate bolile încep din cavitatea bucală, de aceea este extrem de important să avem o datură sănătoasă și o gură curată!” – Alina.

CEAIUL DE VIȚĂ DE VIE

„Un lucru știu sigur: reduce substanțial pofta de mâncare. Am experimentat!” – Elena Negrulescu.

Dacă știți și voi alte leacuri utile, faceți-le cunoscute în comentariile la acest articol, ca să se folosească și alții de ele.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]