Fructele de soc combat 10 tulpini de virusuri gripale, inclusiv Coronavius

Articol documentat

Socul este o plantă medicinală îndrăgită de români. În medicina populară, ceaiul din flori soc este folosit în afecțiunile aparatului respirator, răceală, gripă, tuse, febră, bronșită.

Este deopotrivă laxativ și diuretic, fiind util în constipație și obezitate.

Socul o alternativa naturala la antibioticele utilizate in infectiile respiratorii virale

Socul o alternativa naturala la antibioticele utilizate in infectiile respiratorii virale: Kjpargeter-freepik.com

Fructele de soc – un imunostimulator natural

Fructele de soc au parte însă de o atenție mult mai sporită din partea cercetătorilor. Puterea lor medicinală stă în conținutul bogat în antioxidanți.

Boabele de soc conțin antocianini, bioflavonoide, fenoli, vitamina C și fibre.

Antioxidanții sunt extrem de importanți pentru protejarea sănătății. Ei ne apără de daunele radicalilor liber care pot cauza boli cronice, cancer, deficiențe imune, afecțiuni cardiovasculare, inflamații.

Fructele de soc sunt incluse pe lista super-fructelor, tocmai datorită concentrație mari în compuși antioxidanți.

Siropul de fructe de soc este folosit în unele țări pentru creșterea imunității și prevenirea gripei și răcelilor.

Citește și – La ce putem folosi fructele de soc

Fructele de soc combat 10 tulpini de virusuri gripale

Studiile au arătat că are efecte antivirale și poate scurta durata sau severitatea afecțiunilor respiratorii superioare de natură virală.

Testele in vitro atestă că fructele de soc combat cu succes 10 tulpini de virusuri gripale.

Un studiu pe 60 de persoane infectate cu virusul gripal A și B a arătat că siropul de soc a ameliorat simptomele de boală în 2-4 zile de la începerea tratamentului.

Pacienții au primit câte 15 ml de sirop de soc, de 4 ori pe zi. La persoanele care nu au primit sirop de soc, ameliorarea bolii a survenit abia după 7-8 zile.

Un studiu pe 312 de persoane a confirmat de asemenea că fructele de soc reduc durata bolii și severitatea simptomelor. Tratamentul a constat în administrarea unor capsule a câte 300 mg de extract de fructe de soc, de 3 ori pe zi.

Cum acționează socul împotriva virusurilor

Fructele de soc pot preveni sau chiar trata infecțiile gripale prin mai multe mecanisme:

  • împiedică pătrunderea virusului în celulă
  • modulează faza post-infecțioasă
  • împiedică transmiterea virusului la alte celule

Flavonolii și polifenolii pe care îi conțin au capacitatea de a se lega de virusuri și de a preveni infecția.

Fructele de soc conțin de asemenea lectine, care la rândul lor împiedică legarea proteinelor virale de receptorii gazdei, inhibând astfel infecția în primă fază.

Fructele de soc și COVID-19

Un studiu pe găini a arătat că compușii din fructele de soc distrug învelișul exterior al Coronavirusului și îl împiedică să intre în celule gazdei. Distrugerea învelișului virusului înseamnă afectarea capacității virusului de a infecta.

Rezultatele unei cercetări recente, publicate în jurnalul „Virus Research”, a arătat că fructele de soc au o activitate semnificativă împotriva unui tip de coronavirus înrudit cu noul coronavirus, anume HCoV-Nl63. Studiul a fost efectuat în eprubetă.

Datorită faptului că preparatele din fructe de soc stimulează imunitatea, ele au fost propuse și ca mijloace de prevenire a infecției cu noul Coronavirus.

Cu toate acestea, unii interzic administrarea fructelor de soc în boala COVID-19 din cauza supoziției că acestea măresc nivelul unor citokine pro-inflamatorii.

Trebuie să știm că acest efect nu este asemănător furtunii de citokine care poate să apară la unii bolnavi de coronavirus.

Socul stimulează citokinele, însă nu toate citokinele sunt dăunătoare.

Paul Bergner, director al „North American Institute of Medical Herbalism” spune că în studiile realizate în laborator, atât fructele de soc, cât și echinaceea stimulează citokinele care reglează imunitatea, făcând răspunsul inflamator mai moderat.

Acest lucru înseamnă că socul nu are un efect inflamator. El susține un răspuns imun sănătos. Totodată, are proprietăți antioxidante, prin care combate inflamațiile periculoase.

Frucele de soc – o alternativă naturală la antibiotice

O meta-analiză publicată în 2018, care a inclus 180 de pacienți, a arătat că fructele de soc reduc semnificativ simptomele respiratorii superioare.

Autorii studiului sugerează că fructele de soc pot fi o alternativă eficientă la antibioticele prescrise în mod greșit în infecțiile virale.

Totodată, poate fi chiar mai sigure decât medicamentele prescrise de obicei în gripă și răceală.

Citește și – Sirop din fructe de soc și ghimbir – cel mai puternic medicament antiviral natural!

Persoanele care suferă de boli autoimune – precum artrită reumatoidă, artrită sau psoriazis – trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume fructe de soc, deoarece acestea măresc nivelul de IL-6 și TNF-afla din sânge.

Surse articol:

1. Ștefan Mocanu, Dumitru Răducanu, Socul, Plantele Medicinale – Tezaur natural în terapeutică, Editura Militară, București, 1986, pp. 152-153
2. Zarya Rubin, Elderberry, COVID-19 and Citokine Storm: Sorting through the science, confusion and fear, Wild Lilac Wellness: https://www.wildlilacwellness.com/blog-1/blog-post-elderberry-and-coronavirus
3. Todd Runestad, Should retailers recommend elderberry for coronavirus? New Hope: https://www.newhope.com/health-and-nutrition-research/should-retailers-recommend-elderberry-coronavirus
4. Patrick Massey, Promosing coronavirus research looks at elderberry, Daily Herald: https://www.dailyherald.com/entlife/20200503/promising-coronavirus-research-looks-at-elderberry

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.