Coriandrul și argila detoxifică organismul de metale grele (descoperire inedită din studii)

Articol documentat

Coriandrul reprezintă un mod simplu și ieftin de a de curăța corpul de metale grele. Această afirmație se întemeiază pe rezultatele unor studii.

Industrializarea și tehnologizarea au facilitat multe aspecte ale vieții moderne, însă toate acestea cu un preț. Poluarea imensă la care suntem expuși astăzi este fără precedent.

Coriandrul elimina metalele grele din corp

Coriandrul elimina metalele grele din corp: Katemangostar – www.freepik.com

Multe boli au la bază poluanții și toxinele din mediul extern și intern, din apă și din alimente.

Lumea în care trăim astăzi este extrem de toxică. Eliberarea în mediu a agenților toxici (compuși chimici sintetici, substanțe chimice industriale, pesticide, metale) a crescut considerabil în ultima sută de ani.

Aceste substanțe sunt bioacumulative și produc perturbări la nivelul creierului, sistemului endocrin și reproducător, cancere și boli cardiovasculare.

Ele reprezintă o amenințare majore la adresa sănătății publice, inclusiv la adresa sănătății neonatale și fetale.

Metode naturale de detoxifiere

Detoxifierea este un termen asociat astăzi cu dietele de slăbit, dezalcoolizarea sau tratarea bolilor.

Definiția dată de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor este mai corectă: detoxifierea este un proces de eliminare a unor otrăvuri sau toxine (sau a efectelor lor) dintr-o zonă sau dintr-un organism uman.

Nu există o metodologie clinică standardizată pentru detoxifierea corpului. Practicanții medicinei alternative folosesc diverse terapii, influențate de zonă, de cultură, precum:

  • alimente depurative (legume crucifere, rădăcina de sfeclă, păpădia)
  • plante cu efect colagog sau limfagog
  • dietă cu sucuri
  • dieta eliminatorie
  • postul
  • utilizarea de laxative, probiotice sau fibre
  • clisme sau irigații ale colonului
  • sauna
  • hidroterapia constituțională
  • perierea pielii
  • exerciții cardiovasculare

Detoxifierea nu trebuie să fie nici scumpă, nici inaccesibilă omului de rând. Nici dureroasă.

Avem numeroase plante înzestrate cu proprietăți depurative, diuretice și antioxidante care ne pot apăra de efectele devastatoare ale toxinelor pe care le ingerăm.

Argila și coriandrul sunt două exemple în acest sens. Acestea produc o curățare blândă a corpului și o revitalizare a stării generale de sănătate.

Citește și – 7 Plante care curăță organismul de metalele grele

Aluminiul și mercurul favorizează recidivarea infecțiilor 

Dr. Yoshiaki Omura de la „Heart Research Foundation” din New York a descoperit un agent detoxifiant surprinzător: coriandrul. Acesta s-a dovedit eficient în purificarea corpului de metale grele.

Dr. Omura și colegii săi au încercat să trateze pacienți cu infecții recidivante prin antibiotice și compuși antivirali. Deși simptomele dispăreau după tratament, la câteva luni distanță apăreau din nou.

În urma unor investigații suplimentare, dr. Omura a observat depozite de aluminiu, mercur și/sau plumb în anumite zone din corp. Se pare că acestea favorizau multiplicarea bacteriilor și virusurilor.

Coriandrul împiedică acumularea metalelor grele în colon

O descoperire inedită a fost că unul din pacienți a eliminat cantități mari de mercur prin urină după ce a consumat o supă vietnameză, cu mult coriandru.

După mai multe teste, dr. Omura a constatat că această plantă ajută la excreția mai multor metale grele, inclusiv aluminiu și plumb.

Când pacienților li s-a dat suc de coriandru sau coriandru proaspăt – pe lângă tratamentul cu antibiotice sau antivirale naturale -, infecțiile au dispărut complet.

Coriandrul nu doar elimină metalele grele din corp, ci previne totodată depozitarea acestora în colon.

Coriandrul face parte din aceeași familie cu pătrunjelul, mărarul, leușteanul, țelina, morcovul, angelica, anasonul, feniculul și chimenul.

Citește și – Ceai pentru purificarea corpului de metale grele

Argila sporește efectul detoxifiant al coriandrului

Medicul cercetător David Williams susține că detoxifierea cu coriandru poate avea un efect și mai bun prin adăugarea argilei.

Recomandarea acestuia este ca pe durata curei de detoxifiere cu coriandru de 2 săptămâni, să se administreze și 1-2 lingurițe de argilă cu bentonită de calciu.

Argila se adaugă în apă și se consumă de 3 ori pe zi, între mese.

Murăturile și iaurtul ajută la detoxifierea de metale grele

Varza murată, iaurtul și kefirul cu culturi active de probiotice sunt alte alimente funcționale care pot ajuta la eliminarea metalelor grele din corp.

Un studiu publicat în jurnalul „Applied and Environmental Microbiology” a arătat că tulpinile de Lactobacillus acidophilus și Lactobacillus crispatus au capacitatea de a elimina arsenicul din apă.

Acestea se găsesc în iaurturile natural.

Surse articol:

1. Jason Allen, Melissa Montalto, Jennifer Lovejoy and Wendy Weber, Detoxification in Naturopathic Medicine: A Survey, Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2011 Dec; 17(12): 1175–1180: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3239317/
2. Melissa Petruzzello, List of plants in the family Apiaceae, Britannica: https://www.britannica.com/topic/list-of-plants-in-the-family-Apiaceae-2038061
3. Carolanne Wright, ‘Poor man’s’ heavy metal detox – boost health without breaking the bank, The Art of Healing: https://theartofhealing.com.au/2020/08/poor-mans-heavy-metal-detox-boost-health-without-breaking-the-bank/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]