Uleiul de porumb îți poate salva pielea, părul și unghiile

Articol documentat

Uleiul de porumb este unul din cele mai bune remedii pentru piele, păr și unghii! Din păcate, puține femei cunosc această informație prețioasă!

Dr. Mikhail Tombak din Rusia a recomandat de multe ori tratamentul cu ulei de porumb persoanelor cu probleme ale pielii și părului.

Ulei de porumb pentru piele, par si unghii

Ulei de porumb pentru piele, par si unghii: Jcomp – www.freepik.com

Ulei de porumb pentru piele

„Dacă pielea începe să producă „fulgi”, poți consuma o lingură de ulei de porumb pe zi, timp de o lună”, recomandă dr. Tombak în una din cărțile sale.

Este preferabil ca administrarea uleiului să se facă dimineața sau seara, la masă.

În caz de eczeme, în care pielea la fel, se usucă și se decojește, se pot consuma câte 2 linguri de ulei de porumb pe zi, una la micul dejun și una la cină.

Rezultatele nu vor întârzia să apară. Autorul susține că acest ulei va remedia definitiv problema pielii uscate. Eczemele vor dispărea, iar pielea va deveni netedă și va căpăta un aspect mai tânăr și sănătos.

Uleiul de porumb ajută și în alte probleme. Dr. Tombak a recomandat cu succes tratamentul cu acest ulei și unei fete tinere care se confrunta cu o umflare suspicioasă a feței.

După o cură de 1 lună cu 2 linguri de ulei de porumb pe zi, fața i s-a dezumflat complet.

Care este secretul uleiului de porumb?

Acest ulei este bogat în grăsimi, vitaminele A, C, E și K, magneziu, calciu, iod, potasiu și acizi grași.

Este o sursă fabuloasă de alfa-tocoferol – o formă de vitamina E care se absoarbe foarte rapid în piele. Vitamina E funcționează ca un antioxidant care protejează pielea de daunele radicalilor liberi.

Acidul linoleic este asemănător sebumului produs de către piele. La rândul său, are un grad de absorbție în piele foarte ridicat.

Această grăsime menține umiditatea în piele și păr și le dă suplețe.

Acidul linoleic și vitamina E sunt ingrediente incorporate în diverse produse cosmetice – creme, loțiuni, balsamuri, unturi de corp.

Uleiul de porumb hrănește, hidratează, tonifică și protejează pielea și părul. Are de asemenea proprietăți regeneratoare asupra membranelor celulare și anti-îmbătrânire.

Poate fi folosit pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele sau ten. Are însă beneficii mai mari asupra pielii uscate sau grase, matură sau hipersensibilă (predispusă la dermatite).

Reduce inflamația pielii, tratează descuamarea epidermei și poate fi util în psoriazis.

Citește și – Uleiul din germeni de porumb – proprietăți, beneficii, tratamente miraculoase

Ulei de porumb pentru păr

Acest ulei ajută nu numai pielea, ci și părul. Dr. Tombak relatează în cartea sa cazul unui soldat care suferea de o cădere excesivă a părului din cauza stresului și a alimentației incorecte.

Întrucât cauza era internă, nu a putut rezolva probleme cu nici un fel de șampon. Tot capul îi era plin de mătreață. A urmat tratamentul prescris de dr. Tombak și lucrurile s-au remediat în câteva săptămâni.

Bărbatul a primit recomandarea de a consuma seara un amestec de 50 de grame de ulei de porumb și 10 ml de suc de grepfrut o dată la 2 zile. La masa de dimineață și la masa de seară a mai adăugat câte 1 lingură de ulei de porumb simplu. Cura a durat 14 zile.

Nu a trecut nici o lună și părul său a redevenit sănătos, s-a îndesit și și-a recăpătat luciul pierdut. Mătreața a dispărut cu desăvârșire.

Uleiul de porumb hrănește pielea scalpului care s-a uscat din cauza lipsei de nutrienți. Catifelează părul și stimulează creșterea lui.

Calmează iritațiile scalpului. Accelerează reînnoirea celulelor, ajută la întărirea foliculilor de păr. Reduce subțierea firului de păr și daunele cauzate de produsele chimice.

Îmbunătățește circulația la nivelul scalpului și combate mătreața.

Citește și – Coada-calului întărește oasele, unghiile și părul, întinerește corpul și crește eficiența curelor de slăbire

Poate fi folosit și pentru îngrijirea pielii animalelor. Blana câinilor va fi mai sănătoasă dacă este masată cu ulei de porumb. Caii îi vor recăpăta podoaba afectată dacă sunt hrăniți cu ulei de porumb.

Pentru problemele scalpului și ale părului, se poate asocia cu ulei esențial de rozmarin sau ulei esențial de arbore de ceai. Se folosesc 2 picături de ulei esențial la 1 lingură de ulei de porumb. Se aplică pe păr și se lasă să acționeze 15 minute, apoi se șamponează.

Ulei de porumb pentru unghii

Și unghiile pot beneficia de calitățile nutritive ale uleiului de porumb. În acest scop, se masează unghiile și vârfurile degetelor cu câteva picături de ulei.

Citește și – Ce beneficii are consumul de porumb

Surse articol:

1. UK Lush, Corn Oil: https://uk.lush.com/ingredients/corn-oil
2. GFX Magazine, Corn oil – its influence on the skin, hair and nails: http://gfx-design.com/corn-oil-its-influence-on-the-skin-hair-and-nails/
3. Health Benefits Times, Corn oil facts and benefits: https://www.healthbenefitstimes.com/corn-oil/
4. Mikhail Tombak, Remediul Nr. 32, Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale, Editura Stil de viață, București, 2011, pp. 96-97

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]