Sucuri care ajută la vindecarea ulcerului stomacal

Articol documentat

Vrei să știi ce sucuri vindecă ulcerul stomacal? Citește articolul nostru și împărtășește aceste informații cu prietenii tăi!

Ulcerul gastric nu este cauzat de alimente, însă dieta este foarte importantă atunci când suferi de această afecțiune.

Sucuri pentru ulcerul stomacal

Sucuri pentru ulcerul stomacal: Freepik.com

Ulcerele stomacale și duodenal apar de regulă în urma unei infectări cu Helicobacter pylori. Această bacterie se lipește de mucoasa stomacului și provoacă inflamații.

Sucuri care ajută la vindecarea ulcerului stomacal

Așa cum spuneam mai sus, nu alimentația este de vină pentru declanșarea ulcerului. Însă abuzul de alcool sau cafea poate irita tractul gastrointestinal.

De asemenea, fumatul și administrarea excesivă de Aspirină sau Ibuprofen pot contribui la apariția ulcerelor gastrointestinale.

Suc de varză albă

Varza crudă se dă prin mașina de tocat și se stoarce sucul. Se beau câte 300 ml de suc în fiecare zi.

Suc de cartofi cruzi

Se recomandă câte 150 g de suc de cartofi cruzi în fiecare zi, înainte de masă. Tratamentul se administrează fie dimineață, fie la amiază.

Suc de morcov

Se recomandă câte 300 g de suc de morcov pe zi, obținut proaspăt, în casă. Dacă nu aveți un storcător electric în casă, dați morcovul pe răzătoare sau prin robot și stoarceți zeama printr-un tifon des.

Citește și: Remedii naturiste pentru ulcerul stomacal

Poți mânca fructe dacă ai ulcer?

Da. Potrivit unui studiu apărut în „Brazilian Archives of Digestive Surgery”, pacienții cu ulcer pot consuma fructe ușor de digerat. Merele, bananele, pepenele și papaya sunt câteva recomandări în acest sens.

Se impune precauție la citrice și ananas. Însă fiecare trebuie să vadă ce fructe îi fac bine și care îl afectează.

Alimente benefice pentru cei cu ulcer

O recenzie publicată în jurnalul „Nutrition Research” dezvăluie câteva din alimentele care pot fi utile în ulcer:

  • iaurtul bogat în probiotice
  • kefirul
  • germenii de broccoli
  • sucul de varză
  • sucul de merișoare
  • sucurile de mere, afine, fructe de pădure sau rodii
  • uleiul de pește
  • uleiul de usturoi
  • turmericul
  • ghimbirul
  • lemnul-dulce
  • extractul de ceai verde

Procesul de vindecare presupune o îmbunătățire a stilului de viață în general. Pacientul trebuie să evite stresul, să renunțe la fumat și la consumul excesiv de cafea sau băuturi alcoolice.

În etapa următoare se va pune accentul pe introducerea mai multor fibre în dietă. Pe lângă fructe și legume se recomandă cerealele integrale, fasolea și leguminoasele.

Citește și: Ceaiuri pentru ulcerul gastroduodenal – biologul Gheorghe Mohan

Ulcerele netratate la timp pot cauza la complicații. Scaunele negre sau sângerii pot semnala o pierdere periculoasă de sânge care poate duce la anemie.

Cum recunoști simptomele unui ulcer

Principalul simptom este senzația de arsură care apare la 2-4 ore după masă. Alte semne sunt durerile în partea superioară a cavității abdominale, râgâiala, balonarea, greață sau vărsăturile, lipsa apetitului.

În cazul ulcerului duodenal apar dureri și în zona spatelui.

Citește și: Plante pentru dureri de stomac, gaze, arsuri gastrice, ulcere

Surse articol:

    1. Judith C. Thalheimer, Eating to fight peptic ulcers, Chicago Health: https://chicagohealthonline.com/eating-fight-peptic-ulcers/
    2. Rebeca Schiller, The Best and Worst Fruits for Ulcers, Live Strong: https://www.livestrong.com/article/523925-the-best-fruits-for-an-ulcer/
    3. Gheorghe Mohan, Ulcerul gastroduodenal, Tratarea Bolilor cu Leacuri din Popor, Editura Corint, București, 2013, pp. 61-63

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.