Ulei de măsline cu usturoi – leac pentru dureri reumatice, nevrite, entorse

Articol documentat

Rețeta de ulei de măsline cu usturoi este recomandată de doctorul în științe biologice și cercetătorul științific Gheorghe Mohan. Este un leac natural pentru diferite tipuri de dureri și afecțiuni externe și interne.

Se prepară foarte ușor în casă și poate fi folosit inclusiv ca ulei alimentar, pentru salate și alte mâncăruri.

Ulei de usturoi reteta

Ulei de usturoi reteta: Freepik – www.freepik.com

Ulei de măsline cu usturoi – rețetă

Ingrediente

1 căpățână de usturoi

100 ml de ulei de măsline

Mod de preparare

Cățeii de usturoi se curăță de coajă, se zdrobesc și se pun într-un borcan. Se toarnă peste ei uleiul de măsline și se închide ermetic.

Usturoiul se lasă la macerat vreme de 3 zile, apoi se strecoară. Pentru a extrage mai bine substanțele active din usturoi, puteți folosi ulei de măsline încălzit (nu fierbinte).

Uleiul obținut se păstrează într-o sticlă brună (închisă la culoare).

Cum se folosește

Se aplică pe zonele corpului dureroase, afectate de reumatism, nevrite, entorse luxații sau alte dureri.

Citește și: Leac din usturoi și ulei de măsline pentru infecțiile urechii

Ce beneficii are uleiul de măsline usturoi

Beneficiile usturoiului se datorează în mare parte conținutului de alicină, compușilor sulfurici, aminoacizilor, enzimelor și ajoenului.

În practicile tradiționale uleiul de usturoi este utilizat în numeroase afecțiuni și probleme de sănătate:

» tulburările metabolice
» diabet
» obezitate
» hipertensiune arterială
» colesterol crescut
» congestie, răceală, gripă, infecții
» imunitate scăzută
» anemie
» dureri de cap
» diaree, constipație, indigestie
»artrită

Citește și: Un remediu-minune din usturoi și ulei de măsline

Ce beneficii are uleiul de usturoi și în ce boli ajută

Sucul de usturoi scade inflamația intestinală și îmbunătățește digestia. Poate reduce inclusiv riscul de boli gastrointestinale.

Alicina din usturoi reduce iritația țesuturilor, calmează durerile articulare și alte afecțiuni inflamatorii externe.

Uleiul de usturoi poate fi consumat intern de persoanele cu tensiunea arterială sau colesterolul mare. Este util și în obezitate sau diabet.

Usturoiul stimulează procesul de ardere a grăsimilor și inhibă apetitul, datorită compușilor sulfurici pe care îi conține.

Consumat intern, uleiul de usturoi combate daunele stresului oxidativ, precum îmbătrânirea prematură și bolile cronice. Efecte antioxidante se datorează tot alicinei.

Efectele tonifiante ale usturoiului sunt cunoscute încă din vremea grecilor antici. Aceștia îl consumau pentru forță și energie. Studiile moderne au arătat că uleiul de usturoi crește performanța fizică la persoanele cu boli de inimă.

Aplicat pe tâmple, uleiul de usturoi atenuează migrenele și durerile de cap.

Uleiul de usturoi poate ajuta și la decongestionarea căilor respiratorii. Usturoiul și ceapa subțiază mucusul și ajută la eliminarea excesului acestuia. Poate fi util și în crizele de astm sau alergii.

Nu în ultimul rând, usturoiul întărește imunitatea la infecțiile interne și externe. Are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Citește și: Ulei de usturoi contra căderii părului – rețetă și utilizare

Precauții și contraindicații

Nu folosiți usturoiul în exces. Rețeta de ulei din acest articol este pentru uz extern. Dacă doriți să folosiți uleiul intern, reduceți cantitatea de usturoi.

Usturoiul este contraindicat persoanelor cu iau medicamente ce subțiază sângele, deoarece poate cauza sângerări.

Nu consumați uleiul de usturoi în combinație cu medicamentele antihipertensive deoarece tensiunea poate să scadă foarte mult.

Nu folosiți uleiul de usturoi extern dacă aveți pielea sensibilă sau alergii, deoarece poate cauza înroșirea pielii, iritații și umflături.

Administrat în doze mari, usturoiul poate provoca balonare, gaze, arsuri stomacale, crampe sau diaree.

Surse bibliografice:

1. Gheorghe Mohan, Ulei de măsline cu usturoi, Uleiul medicinal, Tratarea Bolilor cu Leacuri din Popor, Editura Corint, București, 2013, p. 170
2. John Staughton, 10 Incredible Benefits Of Garlic Oil, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/garlic-oil.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.