Tratament naturist pentru curățarea sângelui

Pentru toți cei care caută remedii pentru curățarea sângelui, am adunat în acest articol cele mai bune sfaturi și recomandări. Sângele este firul roșu al vieții noastre biologice. De aceea este esențial să îl păstrăm cât mai curat, limpede și subțire.

Din păcate, ceea ce mâncăm are un impact semnificativ asupra sănătății sângelui și a vaselor de sânge. Iar alimentația noastră nu este întotdeauna atent aleasă.

Curatarea sangelui tratament naturist

Curatarea sangelui tratament naturist: Freepik – www.freepik.com

Organe răspunzătoare pentru curățarea sângelui

Pentru a înțelege importanța sângelui în corp, trebuie să știm „cu ce „se ocupă” el. Sângele transportă 3 elemente vitale pentru organism: oxigen, nutrienți și hormoni.

Tot prin sânge circulă și deșeurile sau substanțele toxice, care sunt înlăturate din celule și expediate către organele cu rol detoxifiant. Principalele organe ale corpului responsabile cu eliminarea toxinelor sunt:

• plămânii
• ficatul
• rinichii

Alte organe, cu un rol mai mic în curățarea sângelui sunt:

– pielea
– intestinele
– splina
– sistemul limfatic

Detoxifierea – utilă sau nu?

Aceste organe curăță constant organismul de substanțele dăunătoare. Ficatul este cel mai mult implicat în curățarea sângelui. El descompune deșeurile în substanțe mai puțin periculoase. Pe lângă faptul că îndepărtează toxinele, ficatul aprovizionează totodată sângele cu nutrienți.

Iată cum, organismul nostru are toate pârghiile necesare pentru a se curăța permanent și a ne apăra de compușii nocivi.

Atunci, la cel bun produsele pentru curățarea sângelui sau detoxifierea organismului? Au ele vreo utilitate reală? Da, atunci când funcția organelor detoxifiante nu mai este la cote maxime.

Când plămânii, ficatul sau rinichii nu mai funcționează corect, ele nu mai pot filtra în mod optim toxinele. Însă chiar și în acest caz, soluția nu este să apelăm la programe de detoxifiere scumpe, ci să ne corectăm alimentația și obiceiurile.

Alimente care ajută la curățarea sângelui

Consumul de alimente integrale ajută la întărirea funcției organelor corpului prin nutrienții pe care îi introduc în sistem.

Citește și: Ceaiuri pentru curățarea sângelui și vindecarea afecțiunilor pielii

Pentru menținerea sângelui curat este extrem de important să evităm consumul de alimente grase și procesate. Deși această strategie nu funcționează instant, dă rezultate pe termen lung.

Iată lista alimentelor cu posibile efecte detoxifiante:

ceapa și usturoiul
– fructele citrice
– merele
– rodia
– afinele
– merișoarele
– varza, broccoli, conopida, ridichea
– ghimbirul
turmericul
– cafeaua (protejează ficatul)
– peștele

Apa – esențială pentru rinichi și filtrarea toxinelor

pa este cel mai important lichid pe care trebuie să îl consumăm în cantități adecvate. Dacă nu există suficientă apă în corp, rinichii nu pot elimina eficient deșeurile. Apa mai are un rol: menține vasele de sânge deschise și circulația sangvină lină.

Un semn de deshidratare este urina închisă la culoare sau eliminarea unei cantități mici de urină (sub 1,5 litri pe zi).

Plante pentru ficat și rinichi

Iată câteva din plantele cu cel mai bun efect asupra ficatului și rinichilor.

Ghimbirul – combate boala ficatului gras; poate fi folosit sub formă de pudră la mâncăruri sau sub formă de rădăcină ras la ceai.

Ceaiul verde – îmbunătățește sănătatea ficatului, împiedică depozitarea grăsimilor în ficat și combate cancerul hepatic; cel mai bun efect se constată la un consum de 4 căni de ceai verde pe zi.

Hibiscus – are efecte diuretice și ajută rinichii să filtreze toxinele; se consumă sub formă de ceai.

Pătrunjel – crește cantitatea de urină eliminată și protejează ficatul; poate fi consumat în mâncăruri sau sub formă de ceai; rădăcina are efect diuretic mai puternic decât frunzele de pătrunjel.

Păpădia – mărește diureza, susține curățarea sângelui și susține sănătatea ficatului; se administrează sub formă de ceai obținut din frunze, flori sau rădăcină; frunzele și tijele tinere de păpădie pot fi consumate și ca atare, sau în salate.

Cicoare – egiptenii și romanii foloseau cicoarea pentru purificarea sângelui și ficatului; planta protejează ficatul, ajută la descompunerea grăsimilor și crește fluxul bilei; se consumă sub formă de ceai.

Mușețel – studiile pe animale au arătat că această plantă curăță sângele de excesul de zahăr și reduce glucoza a jeun; se consumă sub formă de ceai.

Nu consumați aceste plante în cantități excesive. Nu este indicat să consumați produse din plante dacă suferiți deja de o boală renală sau hepatică.

Pentru menținerea rinichilor sănătoși, trebuie să bem multă apă. Pentru menținerea ficatului sănătos, este important să evităm excesul de alcool, grăsimi și medicamente (cu excepția celor prescrise de medic).

Dacă v-a plăcut acest articol și ați găsit informațiile noastre folositoare, împărtășiți-le și prietenilor voștri!

Bibliografie:

1. Jacquelyn Cafasso, How to Clean Your Blood: Herbs, Foods, and More, Healthline: https://www.healthline.com/health/blood-purifier
2. Jon Johnson, Alana Biggers, What are blood cleansers, and do they work? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326660.php
3. Jacquelyn Cafasso, Debra Rose Wilson, How to Clean Your Blood: Herbs, Foods, and More, Healthline: https://www.healthline.com/health/blood-purifier
4. Brianna Elliott, 5 Ways Chamomile Tea Benefits Your Health, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/5-benefits-of-chamomile-tea#section3
5. John Barron, Chicory Root: https://www.jonbarron.org/herbal-library/herbs/chicory-root
6. Rachel Nall, Stacy Sampson, How to Clean Your Blood, Healthline: https://www.healthline.com/health/how-to-clean-your-blood

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.