TURMERICUL – eficient împotriva Helicobacter pylori și a rezistenței la antibiotice

Dezvoltarea bacteriilor puternice și creșterea rezistenței la antibiotice reprezintă unul din cele mai mari motive de îngrijorare ale autorităților medicale.

Se estimează că până în anul 2050, rezistența la antibiotice va produce un număr mai mare de decese decât alte boli grave, precum cancerul.

Turmeric – remediu pentru Helicobacter pylori: nutritioninsight.com

Un patogen devine rezistent pe măsură ce se adaptează la un anumit medicament. Utilizarea antibioticelor în cazuri total inadecvate este unul din motivele apariției rezistenței la antibiotice. Un astfel de caz este prescrierea de antibiotice în răceli (care trebuie tratate cu antivirale și nu cu antibiotice).

Oamenii de știință se străduiesc să combată această criză mondială prin identificarea unor alternative naturale la antibiotice, suficient de puternice pentru a distruge inclusiv patogenii rezistenți.

De curând, cercetătorii au descoperit că turmericul poate înfrânge o bacterie frecvent întâlnită. Turmericul este deja considerat un ingredient miraculos. Substanța sa activă s-a dovedit utilă în combaterea unui spectru larg de boli și simptome.

Citește și Consumați TURMERIC – este un puternic combatant al BOLILOR!

Curcumina – acesta este numele ei – ar putea combate inclusiv bine-cunoscutul patogen Helicobacter pylori.

Rezistența la antibiotice face tot mai dificilă tratarea infecțiilor cu această bacterie. Un procent de 24-79% din populația lumii este infectată cu H. pylori.

Tratamentul convențional cu antibiotice a început să își piardă treptat eficiența, pe măsură ce această bacterie a dezvoltat rezistență. Din cauza acestui eșec, riscul înmulțirii cazurilor de ulcere stomacale, gastrită și cancer gastric este mult mai mare.

Citește și Ce SIMPTOME provoacă infecția cu HELICOBACTER PYLORI? Cum se transmite?

O echipă de cercetători englezi și germani de la universități din Leeds, Munster și Erlangen au testat eficiența turmericului împotriva infecțiilor cu H. pylori. Cercetarea a fost realizată in vitro, pe celule de stomac și bacterii. Au folosit capsule minuscule cu ingrediente naturale, dintre care curcumina în dozele cele mai mari.

Au descoperit că miliardele de nanocapsule umplute cu curcumină au împiedicat aderarea bacteriei la celulele stomacului. Acest rezultat este extrem de important, deoarece facilitează acțiunea antibioticelor.

Utilizarea de ingrediente naturale sau non-toxice este o strategie inovativă pentru combaterea infecțiilor cu bacterii rezistente.

Autorii au înaintat un dosar pentru patentarea formulei utilizate în studiu. Scopul este a livrarea pe piață a unui tratament natural care ar putea reduce tulpinile de bacterii rezistente la antibiotice.

Un studiu apărut în anul 2018 în jurnalul „Biomedical Research” a arătat că în combinație cu antibioticele, curcumina este mai eficientă în ameliorarea infecției cu Helicobacter pylori. Studiul a fost realizat pe șoareci.

Citește și Tratament NATURIST pentru HELICOBACTER PYLORI în 4 pași

În 2009, cercetătorii indieni au reușit să demonstreze potențialul terapeutic imens al curcuminei împotriva bolilor gastro-duodenale cauzate de infecția H. pylori. Rezultatele au arătat că ea a fost la fel de eficientă în eradicarea bacteriei din stomacul șoarecilor. Mai mult, această substanță a vindecat leziunile gastrice provocate de H. pylori.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘5294, 3009, 7758. 5292′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Lisa Templeto, Paula Field, Could turmeric help solve the antibiotic resistance crisis? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326809.php#1

2. Ronita De, Parag Kundu, Snehasikta Swarnakar, T. Ramamurthy, Abhijit Chowdhury, G. Balakrish Nair, and Asish K. Mukhopadhyay, Antimicrobial Activity of Curcumin against Helicobacter pylori Isolates from India and during Infections in Mice, Antimicrob Agents Chemother. 2009 Apr; 53(4): 1592–1597: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2663130/

3. Reza Ranjbar and Atabak Mohammadi, Synergistic effects of combined curcumin and antibiotic in ameliorating an animal model of Helicobacter pylori infection, Biomedical Research (2018) Volume 29, Issue 8: https://www.alliedacademies.org/articles/synergistic-effects-of-combined-curcumin-and-antibiotic-in-ameliorating-an-animal-model-of-helicobacter-pylori-infection-10153.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.