6 MOTIVE să mergi la UROGINECOLOG (simptomele tulburărilor de statică pelviană)

Nu doar bărbații au probleme urinare. Tulburările de statică pelviană și incontinența urinară sunt cele mai dese probleme de natură urogenitală cu care se confruntă femeile la un anumit moment din viața lor (după naștere, menopauză).

Ai început să mergi la baie din oră în oră sau nu poți controla fluxul urinar, simți presiune în regiune pelvisului sau ai senzația că vaginul, vezica urinară, uterul sau rectul s-au lăsat și provoacă tensiune?

Motive sa mergi la uroginecolog

6 motive să mergi la un uroginecolog

Toate acestea sunt motive întemeiate să mergi la medic. Un medic uroginecolog este specializat în tulburări de statică pelviană:

– incontinență urinară

– incontinență fecală

– prolaps uterin

– prolaps vezical

– prolaps cervical

– infecții ale tractului urinar

Aceste tulburări afectează un sistem care se numește podeaua pelviană (baza musculară a abdomenului atașată de pelvis).

Podeaua pelviană este alcătuită din mușchii, ligamentele, țesutul conjunctiv și nervii care mențin uterul, vaginul, uretra, vezica urinară, intestinul subțire și rectul la locul lor.

Tulburările de statică pelviană apar atunci când aceste organe nu mai sunt susținute în mod optim. Principala consecință este prolapsul.

Care sunt semnele unei tulburări de statică pelviană?

În momentul în care podeaua pelviană se rupe, slăbește (ex. în momentul nașterii) sau nu mai funcționează optim, încep să apară următoarele simptome:

– o umflătură sau o ridicare a pereților vaginului

senzație de greutate, plinătate, smulgere sau durere în vagin, care se înrăutățește seara sau în timpul scaunului

– dificultăți de urinare sau incapacitatea de golire completă a vezicii urinare

– scăpări bruște de urină provocate de tuse, strănut, râs sau exerciții fizice (acest simptom poate fi temporar sau persistent)

– nevoia urgentă de a urina, urinări dese

Citește și URINĂRILE frecvente – ce CAUZE pot avea și când trebuie să mergi la medic

– infecții urinare frecvente

– uscăciune vaginală (subțierea pereților vaginali care apare după menopauză)

– scăpări fecale accidentale (datorate îndeosebi vârstei înaintate)

Este posibil ca tulburări de statică pelviană să nu provoace nici un simptom în primă fază.

Opțiuni de tratament pentru afecțiunile uroginecologice

Dr. uroginecolog Monica L. Richardson spune că multe femei sunt jenate să discute despre aceste simptome și să ceară ajutor.

La fel de multe sunt femeile care nu merg la medic deoarece cred că aceste probleme se datorează vârstei și sunt normale.

Nimic mai fals! Aceste probleme indică o afecțiune care trebuie tratată corespunzător. Simptomele pot cauza un disconfort major, și nici o femeie, indiferent de vârsta ei, nu trebuie să sufere în tăcere.

Citește și Prolaps Uterin – Simptome, Tratament Naturist Maria Treben

Există opțiuni inovative de tratament disponibile pentru astfel de probleme. Tulburările urogincologice se tratează prin medicamente, exerciții pelviene, modificări în dietă și comportament sau intervenții chirurgicale.

Surse:

1. Health University of UTAH, WHEN SHOULD YOU SEE A UROGYNECOLOGIST? https://healthcare.utah.edu/womenshealth/pelvic-care-incontinence-center/when-should-you-see-urogynecologist.php
2. Beth Israel Deaconess Medical Center, Five Reasons to See a Urogynecologist: https://www.bidmc.org/about-bidmc/wellness-insights/womens-health/2019/04/five-reasons-to-see-a-urogynecologist
3. Kim Huston, Urogynecology treats disorders of the pelvic floor, Norton Health Care: https://nortonhealthcare.com/news/when-to-see-a-urogynecologist

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.