Ceaiuri pentru CISTITĂ (plus o tinctură pentru creșterea IMUNITĂȚII)

Dacă ești în căutarea unor ceaiuri pentru cistită înseamnă că te confrunți de multă vreme cu această problemă. Ai luat multiple rânduri de antibiotice și acum cauți o alternativă naturală.

Cistita este o inflamație a vezicii urinare, cauzată cel mai probabil de un patogen. Această infecție are o incidență crescută în rândul femeilor. 50% dintre femei suferă de un episod de cistită în decursul vieții. Rata de recidivare este de asemenea extrem de mare, de aceea foarte multe femei nu reușesc să scape definitiv de ea.

Ceaiuri pentru cistita

Ce simptome provoacă cistita?

În mod normal, cistita durează câteva zile. Produce dureri ascuțite în timpul urinării, arsuri mari și nevoia urgentă de a urina. Poți suspecta că suferi de cistită atunci când urinezi mai des decât de obicei și simți durere și/sau înțepături la nivelul abdomenului inferior. În cazuri mai severe, poate să apară sânge sau puroi în urină.

Antibiotice pentru cistită – o soluție bună?

În cele mai multe cazuri, medicul recomandă un tratament cu antibiotice. Cistita reprezintă unul din cele mai frecvente motive (al 3-lea) pentru care medicii prescriu antibiotice. Problema este că, de multe ori, infecția reapare și atunci este nevoie de un alt rând de antibiotice.

Citește și TRATAMENTE naturiste pentru CISTITĂ

Totodată, din cauza dezvoltării rezistenței la antibiotice a patogenilor, antibioticele nu mai sunt la fel de eficiente ca înainte. O altă problemă gravă este că unele femei dezvoltă candidă la fiecare tratament cu antibiotice și de aceea caută alternative naturale.

Remedii naturale pentru cistită

Cistita nu poate fi tratată definitiv prin mijloace naturale, însă există mari șanse ca prin dietă și un stil de viață sănătos să se poată preveni recidivele.

Reducerea stresului (care scade imunitatea), practicarea unei igiene corecte la toaletă (ștergerea din față în spate) și limitarea consumului de zahăr sunt doar câteva exemple în acest sens.

Este foarte importantă hidratarea optimă a corpului. Dacă suferi de cistite repetate, asigură-ți un aport cât mai mare de apă zilnic pentru a preîntâmpina un nou episod nedorit.

Citește și CISTITA interstițială – DIETA este prima linie de TRATAMENT (ce alimente să eviți)

Unele persoane recomandă oțetul de mere, care poate modifica pH-ul vezicii urinare și împiedica dezvoltarea patogenilor. Se poate consuma câte 1 cană de apă caldă cu 1 lingură de oțet de mere de 2 ori pe zi.

Și bicarbonatul de sodiu poate promova alcalinitatea organismului. 1 linguriță de bicarbonat, de 2 ori pe zi, cu apă, este suficient.

Ceaiuri pentru cistită

Ceaiul de pătrunjel este unul din cele mai eficiente ceaiuri pentru curățarea rinichilor și a vezicii urinare. Are efecte antiinflamatoare și reduce durerea. Puteți folosi câteva lingurițe de pătrunjel verde la o cană cu apă. Infuzați 5 minute, apoi strecurați. Puteți adăuga și puțin suc de lămâie.

Ceaiul de cimbru este o altă opțiune pentru femeile cu cistită. Cimbrul are proprietăți antibacteriene și ajută la distrugerea patogenilor. Folosiți 1-2 crenguțe de cimbru proaspăt la 1 cană cu apă clocotită. Infuzați 5 minute și beți ceaiul cald. Se recomandă 3-5 căni de ceai de cimbru pe zi.

Alte ceaiuri utile în cistită:

ceai de gălbenele (calmant și antibacterian)
– ceai de echinaceea (antibiotic)
– ceai de strugurele ursului (antibacterian)
– ceai de rădăcină de nalbă (calmant)
– ceai de coada-calului (diuretic)
– ceai de mătase de porumb (diuretic)
– ceai de frunze de nalbă (diuretic)
– ceai de urzică (diuretic)
– ceai de păpădie (diuretic)

Ceaiurile antibacteriene combat patogenii care infectează vezica, iar ceaiurile diuretice măresc producția de urină și curăță vezica. Totodată, ele au și efecte antiinflamatoare prin care pot reduce senzația de durere și arsură din timpul urinării.

Citește și CISTITA, boala femeilor – remedii interne și externe

La fel ca în cazul medicamentelor, este important să continuați să beți ceaiuri încă 1-2 zile de la dispariția simptomelor, pentru a vă asigura că infecția a dispărut complet.

Ceai pentru cistită – rețetă

• 15 g de rădăcină de nalbă
• 10 g de cimbru
• 5 g de gălbenele
• 5 g de urzică

Amestecați toate plantele în cantitățile date. Pentru a prepara ceaiul, folosiți 1 linguriță de amestec la 1 cană de apă clocotită. Infuzați timp de 5-10 minute, apoi strecurați. Va fi nevoie să beți cel puțin 5 căni de ceai pe zi.

Tinctură pentru întărirea imunității

• 25 ml de tinctură de fructe de soc
• 20 ml de tinctură de echinacea
• 5 ml de tinctură de cimbru

Amestecați aceste 3 tincturi și luați câte 10 ml, de 4 ori pe zi în paralel cu administrarea ceaiurilor. Continuați 1-2 zile după dispariția simptomelor.

În cazul în care acest protocol nu funcționează și simptomele nu dispar în câteva zile, sau chiar se înrăutățesc, mergeți la medic. Cereți sfatul doctorului înainte de a consuma o plantă nouă, pentru a fi siguri că nu interferează cu alte medicamente pe care le luați sau cu anumite boli de care suferiți.

Sursă: Natasha Richardson, Cystitis | Herbs and Home Remedies: https://www.foragebotanicals.co.uk/forage-botanicals/herbs-and-home-remedies-for-cystitis

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.