PROPODERM – unguent cu PROPOLIS pentru ULCERE, HEMOROIZI, ARSURI

Datorită proprietăților sale antibiotice naturale, propolisul este încorporat în numeroase creme, unguente, loțiuni și produse fitoterapeutice pentru uz extern.

Un astfel de produs este Propoderm, realizat de Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Apicultură din România. Acesta conține extract moale de propolis și ceară de albine.

Propoderm – beneficii si utilizari

Utilizări externe cu propolis confirmate științific

Studiile susțin utilizarea propolisului în afecțiuni cutanate diverse: leziuni, răni, arsuri, ulcere, boli oculare sau afecțiuni ginecologice.

S-a dovedit eficient în psoriazis, eczeme cronice și microbiene, inflamații ale pielii, arsuri, tuberculoza cutanată, alopecie, piodermită, inflamații cauzate de ciuperca Trichophyton.

Tratamentul a constat în aplicații de creme sau unguente cu 10-50% propolis, tincturi apoase cu  propolis (10-20%) sau tinctură alcoolică cu propolis în rănile vechi care au suportat aplicațiile de alcool.

Un studiu realizat în anul 2013 la o clinică din Brazilia a arătat că o cremă cu propolis a fost la fel de eficientă ca o cremă cu sulfadiazină de argint, folosită pentru tratarea și prevenirea infecțiilor arsurilor, ulcerului varicos, leziunilor traumatice minore și grefelor de piele.

Crema cu propolis a fost aplicată pe pacienți cu arsuri minore pe 20% din suprafața corpului în 48 de ore de la incident. Rănile tratate cu propolis au prezentat un grad mai mic de inflamații și o cicatrizare mai rapidă.

Alte studii au arătat propolisul eficient în tratarea ulcerelor, a rănilor greu vindecabile cauzate de radioterapia folosită în cancer și a rănilor și arsurilor provenite în urma bolilor care au necesitat intervenții chirurgicale. În unele studii s-a dovedit mai eficient în combinație cu miere și ulei de cimbru.

O recenzie a arătat că extractul apos de propolis (30%) ajută la vindecarea leziunilor cauzate de ulcere ischemice, ulcere venoase, leziuni iatrogene. Efectele au fost vizibile după numai o săptămână de tratament.

Cremele cu propolis duc la dispariția țesutului necrotic cauzat de răni cronice (ulcere venoase, ulcere de presiuni, ulcere diabetice, leziuni post-traumatice). 74.1% dintre ulcere s-au vindecat în 20 de săptămâni de la tratament. Pacienții au raportat o îmbunătățire a durerii.

Propoderm – indicații terapeutice

Cremele cu propolis au efecte anestezice, bactericide, regeneratoare asupra rănilor, antioxidante, antiseptice, cicatrizante, antifungice, antiinflamatoare, antipruriginoase.

Propoderm protejează pielea de daunele cauzate de razele ultraviolete de frig, vânt, de produsele chimice de îngrijire a pielii sau a casei.

– arsuri de gradul I și II
– ulcere varicoase
– radiodermite
– fisuri perianale
– hemoroizi
– eczeme

 

Se aplică pe regiunea afectată a pielii și se masează ușor.

Sursă: Healing with Honey, Propolis is one of the best rejuvenate skin care products: https://healthywithhoney.com/propolis-is-one-of-the-best-rejuvenate-skin-care-products/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]