DURERI LOMBARE – cauze și tratament naturist

Durerea lombară este unul din motivele frecvente pentru care oamenii ajung la medic și totodată pentru care absentează de la locul de muncă. Circa 70-80% dintre adulți experimentează acest tip de durere la un moment dat în viață.

Durerea lombară – cauze

În cele mai multe cazuri, durerea de spate este rezultatul unei leziuni, precum o întindere sau o sforțare musculară datorată unei mișcări bruște, sau a ridicării de obiecte grele.

Durere lombara – cauze si tratament naturist

 

Durerea lombară poate fi în unele cazuri provocată și de anumite boli, precum:

– artrită
– disc herniat sau rupt
– sciatică
– stenoza spinării
– cancerul măduvei spinării
– infecții ale măduvei spinării
– curburi anormale ale coloanei vertebrale
– fibromialgie
– spondilită sau spondiloză
– probleme ale vezicii urinare sau a rinichilor (precum infecții renale)
– endometrioză
– chisturi ovariene
– fibroză uterină

Bolile canceroase și sarcina pot de asemenea provoca dureri lombare.

Durerea acută de spate durează între câteva zile și câteva săptămâni, în timp ce durerea cronică durează mai mult de 3 luni.

Apare mai des la persoanele de 30-50 de ani, posibil datorită schimbărilor care au loc în corp odată cu înaintarea în vârstă. De pildă, conținutul de lichid dintre vertebrele coloanei vertebrale scade. Aceasta înseamnă că discurile devin iritate mai ușor. Se pierde de asemenea din tonusul musculaturii, ceea ce face spatele mai sensibil la leziuni și dureri.

Terapia prin masaj este o practică veche pentru reducerea durerilor și accelerarea procesului de recuperare. O recenzie realizată de cercetătorii canadieni a arătat că masajul poate fi util doar pe termen scurt în ceea ce privește îmbunătățirea funcțională.

Masajul poate aduce beneficii mai mari dacă se folosesc substanțe analgezice și antiinflamatoare. Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte concentrate, cu un efect mult mai amplu decât alte tipuri de extracte din plante.

Lombalgin – uleiuri esențiale pentru dureri de spate

Cei de la Steaua Divină au creat un produs care conține un amestec de uleiuri esențiale, menit să ajute la calmarea durerilor lombare. Numele este cât se poate de sugestiv în acest sens: „Lombalgin”:

În compoziția sa intră următoarele uleiuri esențiale:

• ulei esențial de rozmarin
• ulei esențial de busuioc
• ulei esențial de eucalipt
• ulei esențial de ienupăr
• ulei esențial de mușețel
• ulei esențial de lavandă
• ulei esențial de vetiver
• ulei esențial de mentă
• ulei esențial de pin
• ulei esențial de wintergreen
• ulei de argan

Are proprietăți antiinflamatoare, antialgice, decongestionante, calmante, reconfortante, relaxante și totodată tonifiante. Ajută la reducerea inflamațiilor. Stimulează circulația sângelui, combate spasmele și contracțiile musculare.

Poate fi folosit în dureri lombare și lumbago, sciatică, dureri de spate și dureri musculareSe aplică 4-6 picături pe zona dureroasă și se masează ușor. Se folosește de 3 ori pe zi, până la îmbunătățirea simptomelor.

Produsul poate fi utilizat de adulți, adolescenți și copii cu vârsta de peste 6 ani.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’10964, 3793, 3548′ button=’Cumpără aici’]

Precauții și contraindicații

Uleiurile esențiale din plante nu pot fi folosite de toate persoanele. Nu folosiți Lombalgin dacă suferi de aceste afecțiuni:

– eczeme
– ulcer
– hernie
– hemoragii
– hipertensiune arterială
– boli hormoni-dependente
– insuficiență renală
– astm
– alergie la aspirină
– epilepsie

Evitați acest produs dacă urmați un tratament cu medicament anticoagulante. Nu este recomandat persoanelor care merg la operații, pe perioada sarcinii și alăptării, nici copiilor sub 6 ani.

Nu vă expuneți la soare cel puțin 12 ore după aplicarea acestui produs pe piele.

Surse:
1. Healthline, What Causes Low Back Pain? https://www.healthline.com/symptom/low-back-pain
2. Furlan AD, Giraldo M, Baskwill A, Irvin E, Imamura M. Massage for low-back pain. Cochrane Database Systematic Reviews. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26329399

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.