Femeile care consumă multe FIBRE au un risc mai mic CANCER OVARIAN

Fibrele alimentare au numeroase beneficii, și totuși, majoritatea populației consumă mai puțin de jumătate din doza recomandată.

Rezultatele mai mult studii au arătat că persoanele cu un aport zilnic crescut de fibre sunt mai puțin susceptibili să dezvolte boli de inimă coronariene, hipertensiune arterială,sau să sufere un accident vascular cerebral.

Seminte de in

BENEFICIILE ALIMENTELOR BOGATE ÎN FIBRE

Consumul de fibre este de asemenea asociat cu rate mai mici de obezitate și anumite boli gastrointestinale, precum reflux gastroesofagian, ulcer duodenal, diverticulită, constipație sau hemoroizi.

Fibrele ajută la reducerea colesterolului seric și a tensiunii arteriale. Totodată, îmbunătățesc glicemia și sensibilitatea la insulină la pacienții diabetici sau non-diabetici.

La cei cu obezitate, fibrele cresc semnificativ pierderea în greutate. Fibrele prebiotice sunt importante și pentru funcția imunitară.

Beneficiile lor sunt în egală măsură valabile și la adulți și la copii. Doza recomandată de fibre este de 14 g pe zi.

_______________________________

FIBRELE PREVIN CANCERUL OVARIAN

Un studiu publicat în anul 2018 în Nutrition Journal a arătat că aportul crescut de fibre poate ajuta și la prevenirea cancerului ovarian.

Cercetătorii chinezi au evaluat datele din 13 studii efectuate pe cazuri de cancer ovarian, care au implicat 142,189 de participanți.

Aceștia au realizat o meta-analiză privind relația dintre aportul de fibre și riscul de cancer ovarian. Rezultatele au arătat o asociere inversă între consumul de fibre și incidența cancerului ovarian, la o doză de 10 g de fibre pe zi.

Această recenzie arată că fibrele joacă un rol important în prevenirea cancerului ovarian. Ele trebuie însă confirmate de studii prospective.

 

Vezi și FIBRELE din fructe și cerealele integrale le protejează pe femei împotriva CANCERULUI de SÂN

 

_______________________________

ALIMENTE BOGATE ÎN FIBRE

Alimentele cu cel mai mare conținut de fibre sunt cele din categoria fructelor, legumelor, cerealelor integrale și semințelor:

  • mere, pere, căpșuni, avocado, zmeură, banane, morcovi, sfeclă, broccoli, linte, fasole, quinoa, ovăz, tărâțe, migdale, semințe de chia, semințe de in, ciocolata neagră.

_______________________________

Surse:

1. Bowen Zheng, Hui Shen, Hedong Han, Ting Han and Yonghong Qin. Dietary fiber intake and reduced risk of ovarian cancer: a meta-analysis: https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-018-0407-1

2. Anderson JW, Baird P, Davis RH Jr, Ferreri S, Knudtson M, Koraym A, Waters V, Williams CL. Health benefits of dietary fiber. Nutrition Reviews. 2009 Apr;67(4):188-205. doi: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19335713

3. Healthline, 22 High-Fiber Foods You Should Eat: https://www.healthline.com/nutrition/22-high-fiber-foods

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’7334, 2937, 4884, 7712, 5163′ button=’Cumpără aici’]

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.