Cele mai bune CEAIURI pentru TROMBOFLEBITĂ

Tromboflebita este un proces inflamator care duce la formarea de cheaguri de sânge ce pot bloca una sau mai multe vene. Apare cu precădere la nivelul picioarelor.

Vena afectată poate fi o venă care se află la suprafața pielii – caz în care diagnosticul este de „tromboflebită superficială”, sau adânc, in interiorul unui mușchi – „tromboflebită venoasă profundă”.

Ceaiuri tromboflebita

TROMBOFLEBITĂ – SIMPTOME

În tromboflebita superficială, zona afectată se înroșește și se întărește, devenind sensibilă la atingere. Tromboflebita profundă provoacă durere, sensibilitate și umflarea piciorului. 

Cel de-al doilea tip de tromboflebită poate avea riscuri severe. Tratamentul este medicamentos, de subțiere a sângelui.

TROMBOFLEBITA – CAUZE

Tromboflebita este cauzată de un cheag de sânge care se formează în sânge în urma unei leziuni la nivelul unei vene, a unei traume, a unei intervenții chirurgicale sau a statului jos sau culcat o durată mare de timp.

Poate fi și o cauză ereditară, în care persoana moștenește din familie o tulburare de coagulare a sângelui.

Persoanele cu varice, femeile însărcinate și cele care abia au născut, femeile care iau anticoncepționale sau hormoni de înlocuire, persoanele obeze, persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, bolnavii de cancer și persoanele care fumează sunt mai predispuse la tromboflebită.

________________________

CEAIURI PENTRU TROMBOFLEBITĂ

Plantele recomandate mai jos se amestecă în proporțiile indicate la fiecare rețetă. Din ele se prepară infuzii sau decocturi (fiertură de 10-20 de minute). Se folosesc 3 lingurițe de amestec de plante la 2 căni (500 ml) de apă. Se administrează câte 3 căni de ceai pe zi.

• Ceai mixt I:

– scoarță de castan sălbatic (15 g)
– coajă de salcie (15 g)
– coada-șoricelului (15 g)
– troscot (15 g)

• Ceai mixt II:

– flori de castan (15 g)
– flori de arnică (15 g)
– fructe de scoruș de munte (15 g)
– troscot (15 g)

• Ceai mixt III:

– scoarță de castan sălbatic (10 g)
– flori de castan sălbatic (10 g)
– flori de mușețel (10 g)
– flori de arnică (10 g)
– frunze de nalbă mare (10 g)

Persoanele cu tromboflebită sau cu risc mare trebuie să consume multă ceapă, un aliment care împiedică formarea cheagurilor de sânge în vase.

________________________

Surse:

1. Mayo Clinic, Thrombophlebitis: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/thrombophlebitis/symptoms-causes/syc-20354607

2. Farmacia Verde, Ceaiuri utile in caz de tromboflebita: http://www.farmacia-verde.ro/2008/07/27/ceaiuri-utile-in-caz-de-tromboflebita/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.