COADA-ȘORICELULUI – un remediu de primă mână în urgențe medicale

Botanistul Matthew Wood spune că, pentru a trata cum se cuvine o afecțiune, este nevoie în primă fază de o decongestionare a sângelui.

Circulația stagnantă trebuie pusă în mișcare, venele trebuie tonificate, iar capilarele și arterele trebuie stimulate.

Coada-soricelului

Toate aceste lucruri le poate face coada-șoricelului, care este considerată un eficient normalizator al sângelui.

COADA-ȘORICELULUI – „PLANTA SOLDATULUI”

Botanistul Steph Zabel susține că această plantă poate da rezultate incredibile când este folosită corect. Are o acțiune directă, imediată și uneori chiar miraculoasă în ceea ce privește situațiile de urgență medicală.

Nu în mod întâmplător este supranumită „planta de leac a soldatului”. Este folosită de mii de ani în scop terapeutic.

Coada-șoricelului oprește rapid și eficient sângerarea. Este una din plantele care merită cultivate în propriile noastre grădini sau păstrată în farmacia casei.

Oricând vă aflați în situația unei răniri, tăieturi, striviri (a degetelor), folosiți-o cu încredere. Dacă sunteți în natură, luați câteva frunze de coada-șoricelului și mestecați-le puțin. Aplicați-le apoi pe rană. Sângerarea se va opri imediat.

Și tăieturile adânci se vindecă mai repede în urma acestor aplicații de cataplasme cu coada-șoricelului.

Dacă sunteți în casă, puteți folosi planta uscată. Preparați o infuzie concentrată și aplicați-l pe locul afectat. De pildă, dacă v-ați mușcat limba din greșeală, clătiți cavitatea bucală cu acest ceai. Durerile vor ceda rapid.

Ca agent hemostatic, stopează fluxul sângelui, ca analgezic, ușurează durerea, ca antiseptic, previne infecțiileIată de ce soldații și vracii s-au bazat pe puterea de vindecare a acestei plante de secole.

________________________

COADA-ȘORICELULUI – MODURI DE UTILIZARE

• Cataplasmă

Ca remediu de prim-ajutor, putem folosi frunzele verzi de coada-șoricelului sub formă de comprese sau cataplasme. Se aplică direct pe răni, tăieturi, zgârieturi sau alte vătămături.

• Pulbere

Dacă nu aveți planta proaspătă la îndemână, măcinați frunzele uscate de coada-șoricelului prin râșnița de cafea și aplicați pulberea obținută direct pe răni.

• Ceai

O altă variantă ar fi să preparați un ceai dintr-o lingură de frunze uscate la 100-200 ml de apă clocotită. Infuzați plantele timp de 10-15 minute, apoi strecurați. În infuzia răcorită, înmuiați o cârpă curată și aplicați-o pe zona vătămată.

________________________

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Coada-șoricelului face parte din familia Asteraceae, la care unele persoane sunt alergice. Nu folosiți această plantă intern în perioada sarcinii.

Depășirea dozelor poate agrava starea ficatului.

________________________

Surse:

1. Indispensable Herbs, Achillea millefolium. Yarrow: http://www.matthewwoodherbs.com/Yarrow.html

2. Cambridge Naturals, YARROW: A First-Aid Herb (Achillea millefolium): https://www.cambridgenaturals.com/blog/yarrow-a-first-aid-herb-achillea-millefolium

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.