ULEIUL de CĂTINĂ – un excelent tonic VASCULAR, NERVOS și IMUNITAR

Cătina merită un loc de frunte în farmacia casei, fiind unul din cele mai eficiente remedii tonice și profilactice pentru sezonul rece.

Numeroși autori elogiază fructele de cătină, considerându-le o polivitamină naturală. Substanțele pe care le conțin susțin atât sistemele și organele interne, cât și pielea.

Ulei de catina utilizari

Cătina este însă deosebit de bogată în acizi grași esențiali, de o importanță majoră pentru vasele de sânge, imunitate, procesul de coagulare sangvină și funcțiile cognitive.

Uleiul de cătină este frecvent utilizat în cosmetică datorită efectelor sale benefice asupra pielii uscate sau îmbătrânite.

Conținutul unic de Omega-7 și Omega-6 îi conferă proprietăți reparatoare și regenerante. Protejează mucoasele și pielea și datorită conținutului mare de vitamina E.

Totodată, uleiul de cătină îmbunătățește circulația sângelui, facilitează oxigenarea pielii și înlătură toxinele din corp. Mai mult decât atât, acidul gama-linoleic (Omega-6) se transformă în interiorul pielii în prostaglandine, substanțe care previn infecțiile, alergiile și reduc inflamațiile, inhibând de asemenea procesul de îmbătrânire a pielii.

Cumpără de aici: 

[wcepe_products ids=’3733, 5435, 4322′ button=’Cumpără aici’]
_______________________________

CUM SE ADMINISTREAZĂ ULEIUL DE CĂTINĂ

Fitoterapeutul Constantin Milică recomanda uleiul de cătină intern, în 2-3 cure pe an. Se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, timp de 1 lună. Are efecte tonifiante generale, vitaminizante și anti-anemice. Copiii peste 1 an pot luat câte 5 picături, de 3 ori pe zi.

De proprietățile sale imunostimulatoare pot beneficia în mod deosebit copiii, tinerii și vârstnici, precum și cei predispuși la dese îmbolnăviri.

Administrat intern, uleiul de cătină întărește vasele de sânge și nervii, protejează vasele coronariene și previne ateroscleroza.

Foarte important este că are capacitatea de a preveni cancerul pulmonar la persoanele care fumează. Este un bun stimulent pentru procesele detoxifiante ale ficatului.

Datorită conținutului de beta-caroten, poate stopa progresia miopiei, cataractei, glaucomului, astigmatismului și a altor boli de ochi.

___________________________________

Surse bibliografice:

1. Aleksandra Zielińska and Izabela, Abundance of active ingredients in sea-buckthorn oil, Lipids Health Dis. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438513/

2. Farmacia Verde, Medicamentul săptămânii, Uleiul de cătină încetinește îmbătrânire: http://www.farmacia-verde.ro/2008/07/26/medicamentul-saptaminii-uleiul-de-catina-incetineste-imbatrinirea/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.